۱۳۸۸ فروردین ۶, پنجشنبه

نوری المالکی: مجاهدین خلق در عراق جایی ندارند

[رادیو فردا، 6 فروردین 1388]

نخست‌وزیر عراق یک بار دیگر خواستار خروج اعضای مجاهدین خلق از عراق شد.
به گزارش رویترز نوری المالکی نخست وزیر عراق روز چهارشنبه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی دولتی عراق یک بار دیگر به اعضای سازمان مجاهدین خلق هشدار داد، هر چه زودتر عراق را ترک کنند. وی گفت:« ما به این گروه تروریستی اطلاع داده‌ایم که شما درعراق جایی ندارد... به دنبال جای دیگری برای خود باشید.»
پیش از این نیز موافق الربیعی مشاور امنیت ملی دولت عراق از تصمیم این کشور برای برچیدن اردوگاه اشرف در نزدیکی مرزهای ایران خبر داده بود.
رهبران شیعه دولت عراق روابط دوستانه‌ای با دولت ایران دارند و تهران همواره خواستار برچیده شدن اردوگاه اشرف و تحویل استرداد ساکنان آن به ایران شده است. با این حال گروه‌های مدافع حقوق بشر ضمن مخالفت با استرداد اعضای مجاهدین به ایران آن را به منزله نقض قوانین بین‌الملل می‌دانند.
نيروهای سازمان مجاهدين خلق ايران که اکنون بيش از دو دهه است در عراق حضور دارند، در جريان جنگ عراق و ايران برای مبارزه با جمهوری اسلامی به اين کشور رفتند و حدود سه هزار و ۵۰۰ تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران همچنان در اردوگاه اشرف به سر می‌برند.
مسئوليت کنترل اردوگاه اشرف واقع در ۸۰ کيلومتری شمال بغداد در سال جاری میلادی از سوی ارتش آمريکا به دولت عراق واگذار شده است.
هفته پیش علی الدباغ، سخنگوی دولت عراق به خبرگزاری رويترز گفته بود: «ما تمايل نداريم که مسئوليت حضور يک گروه تروريستی را در عراق بپذيريم. اين امر برای ما مشکلاتی در داخل و همچنين با کشور های منطقه درپی خواهد داشت.»
عراق بارها از کشورهای دیگر خواسته است، با پذیرش اعضای مجاهدین خلق راه را برای بستن اردوگاه اشرف هموار سازند. گفته می‌شود، دولت عراق تصمیم دارد، در پایان ماه جاری این اردوگاه را ببندد.
همچنین همزمان با سفر عبدالله گل رییس جمهور ترکیه به عراق، نوری المالکی نخست وزیر عراق در بخش دیگری از گفت و گوی خود با شبکه تلویزیونی دولتی این کشور قول داد، برای مبارزه با جدایی‌طلبان کردی که از خاک عراق به عنوان پایگاهی برای حمله به ترکیه استفاده می‌کنند، به این کشور کمک کند.
وی گفت: « حزب کارگران کردستان ترکیه یک سازمان تروریستی است و روابط میان ترکیه و عراق را بحرانی کرده است. باید به این مسئله خاتمه داد. ما در خواسته خود مصمم هستیم. سازمان‌های تروریستی جایی در عراق ندارند.»
پیشتر جلال طالبانی رئیس جمهوری عراق که خود یک کرد است از اعضای حزب کارگران کردستان خواسته بود، یا سلاح‌های خود را زمین بگذارند یا این که خاک عراق را ترک کنند. اتحادیه اروپا و آمریکا نیز پ ک ک را یک سازمان تروریستی می‌دانند.

بیشتر بخوانید:
«ارتش عراق اردوگاه مجاهدین خلق را محاصره کرد»