۱۳۸۷ اسفند ۱۶, جمعه

گزارش «فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی»

[چپ و راست، دریافتی 16 اسفند 1387]


به مناسبت روز جهانی زن
نگاهی به وضعیت زنان در ایران
(از اسفند 1386 تا بهمن 1387)

به مناسبت 8 مارس روز جهانی زن و در راستای انعکاس نقض گسترده ، مستمر و برنامه ریزی شده حقوق بشر در ایران، « فعالين ايرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمريکای شمالی» گزارش سالانه خود را از وضعیت زنان در ایران به شرح زیر به اطلاع می رساند.

منابع این گزارش مبتنی بر اخباری است که توسط مطبوعات رسمی و نهادهای فعال و موجود در ایران منتشر گردیده است.
ضمناً قابل ذکر است که به علت عدم امکان فعالیت آزاد نهادهای مدنی و وجود سانسور خبری، این گزارش تنها بخش کوچکی از موارد نقض حقوق زنان در ایران را شامل می گردد.

افزایش فرار دختران از خانه ، خودکشی، پائین آمدن سن روسپیگری و اعتیاد در بین دختران و سرکوب عمومی تحت عنوان «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» بخشی از مشکلات زنان در ایران است که آمارش در این گزارش موجود نیست.

لازم به توضیح است علت تکراری بودن تعدادی از اسامی بخاطر پرونده های متفاوتی است که این افراد دارند. عده ای از فعالین جنبش زنان بخاطر شرکت در تجمع ۲۲ خرداد ۸۵، شرکت در تجمع ۱۳ اسفند ۸۵ در مقابل دادگاه انقلاب، شرکت در مراسم روز جهانی زن در مقابل مجلس شورای اسلامی، عضویت در کمپین یک میلیون امضاء، وبلاگ نویسی و فعالیت دانشجویی چندین پرونده دارند.

در این گزارش 319 مورد خبر در رابطه با نقض سیتماتیک حقوق زنان در ایران گردآوری شده است. خلاصه بخش از گزارش به این شرح است:

ـ احضار فعالین جنبش زنان به دادگاهها: 15 نفر
ـ بازجویی فعالین جنبش زنان در دادگاهها: 13 نفر
ـ بازداشت فعالین جنبش زنان: 20 نفر
ـ محاکمه فعالین جنبش زنان: 14 نفر
ـ صدور حکم زندان برای فعالین جنبش زنان: 22 نفر
ـ ممنوع الخروج شدن فعالین جنبش زنان: 6 نفر
ـ صدور قرار وثیقه برای فعالین جنبش زنان: 10 نفر
ـ فیلترینگ سایتها و وبلاگ های فعالین جنبش زنان: 30 مورد
ـ حمایت نهادهای بین المللی حقوق بشری از زنان ایران: 50 مورد
ـ نقض حقوق دانشجویان دختر : 58 مورد
ـ زنان محکوم به اعدام: 19 نفر
ـ زنانی که به دار آویخته شدند: 5 نفر
ـ نقض حقوق زنان روزنامه نگار: 7 مورد
ـ بازداشت فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی زن: 15 مورد
ـ صدور حکم زندان برای فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی زن: 9 مورد
و ....

مشروح گزارش:


احضار فعالین جنبش زنان به دادگاه ها :
1 ـ نسرین افضلی فعال جنبش زنان و از بازداشت شدگان تجمع 13 اسفند 85، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تجمع غیر قانونی، بر هم زدن نظم عمومی و تمرد از دستور پلیس جهت بازجویی به شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(میدان زنان 10/12/86)

2 ـ رضوان مقدم فعال جنبش زنان و از بازداشت شدگان تجمع 13 اسفند 85، جهت بازجویی به شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(میدان زنان 13/12/86)

3 ـ روناک صفارزاده فعال جنبش زنان که از 7 ماه پیش در زندان سنندج بسر می برد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه جهت محاکمه به شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج احضار شد.
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 8/2/87)

4 ـ مریم حسین خواه از فعالان جنبش زنان و از بازداشت شدگان 13 اسفند 85 جهت محاکمه به دادگاه انقلاب احضار شد.(تغییر برای برابری 23/2/87)

5 ـ جلوه جواهری از فعالان کمپین یک میلیون امضا به اتهام اقدام علیه امنیت ملی جهت محاکمه به شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران احضارشد. وی سال گذشته به مدت یک ماه بازداشت گردید و سپس با قرار وثیقه پنج میلیون تومانی از زندان آزاد شد.(مدرسه فمینیستی 28/2/87)

6 ـ پروین اردلان فعال جنبش زنان بخاطر فعالیت در سایتهای"تغییر برای برابری" و "زنستان" به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام جهت محاکمه به شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران احضار شد.
(تغییر برای برابری 5/3/87)

7 ـ محبوبه حسین زاده از فعالان جنبش زنان و از بازداشت شدگان 13 اسفند 85 جهت محاکمه به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(تغییر برای برابری 7/3/87)

8 ـ مریم حسین خواه فعال جنبش زنان به علت فعالیت در سایتهای زنستان و تغییر برای برابری به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام جهت محاکمه به شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران احضار شد . نامبرده سال گذشته در رابطه با همین پرونده بازداشت و مدت 45 روز در زندان اوین بسر برد.
(تغییر برای برابری 9/3/87)

9 ـ شهناز غلامی روزنامه نگار و فعال مسائل زنان در آذربایجان به اتهام تبلیغ علیه نظام، جهت محاکمه به شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز احضار شد. (مدرسه فمنیستی 19/4/87)

10 ـ محبوبه کرمی رو زنامه نگار و فعال جنبش زنان که از 24 خرداد در بند زنان زندان اوین در بازداشت به سرمی برد به دادگاه انقلاب احضار شد. وی تا کنون از سوی مقامات قضائی تفهیم اتهام نشده و از ملاقات با وکیل خود نیز جلوگیری می کنند. نامبرده به بيماري نامعلومي مبتلا گرديده است و مکرراً دچار "سرگيجه هاي طولانی و حالت تهوع" مي شود. دادگاه برای آزادی وی قرار وثیقه صد میلیون تومانی صادر کرده است. محبوبه کرمی توان مالی تودیع وثیقه تعیین شده را را ندارد. (مدرسه فمنیستسی 12/5/87)

11 ـ خدیجه مقدم فعال از اعضای کمیته مادران کمپین یک میلیون امضاء و مادران صلح به همراه همسرش دکتر اکبر خسرو شاهی جهت محاکمه به شعبه 15 دادگاه انقلاب احضار شدند .( تغییر برای برابری 27/5/87)

12 ـ سولماز ایگدر خبرنگار کانون زنان ایرانی، دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد، دانشجوی رشته علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور، همکار سازمان های غیر دولتی کودکان کار، زنان سرپرست خانوار و خانه بچه های کار شوش جهت محاکمه به شعبه 31 دادگاه انقلاب، مستقر در شهر ری احضار شد. نامبرده همزمان با بیستمین سالگرد کشتار زندانیان سیاسی در مقابل گورستان خاوران بازداشت و پس از 12 روز زندان انفرادی با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی آزاد شد. (کانون زنان ایرانی 21/7/87)

13 ـ ناهید کشاورز، محبوبه حسین زاده، سعیده امین و سارا امینیان از فعالان کمپین یک میلیون امضاء جهت محاکمه به دادگاه احضار شدند. (مدرسه فمنیستی 5/8/87)

14 ـ نسرین ستوده وکیل کمپین یک میلیون امضاء و جلوه جواهری از اعضای اولیه کمپین یک میلیون امضاء و از بازداشت شدگان 22 خرداد 87 جهت بازجویی به شعبه اول دادیاری امنیت دادگاه انقلاب تهران احضار شدند.(مدرسه فمینستی 25/10/87)

بازجویی فعالین جنبش زنان:
1 ـ مریم حسین خواه عضو مرکز فرهنگی زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضاء به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام در دادیاری ویژه امنیت دادسرای انقلاب تهران مورد بازجویی قرار گرفت. نامبرده در 27 آبان بازداشت و در 12 دی با قرار وثیقه از زندان آزاد گردید.(تغییر برای برابری 12/12/86)

2 ـ پروین اردلان فعال جنبش زنان و عضو کمپین یک میلیون امضا به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام در شعبه یک دادیاری ویژه امنیت مورد بازجویی قرار گرفت.(تغییر برای برابری زن 17/1/87)

3 ـ نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال جنبش زنان و منصوره شجاعی عضو مرکز فرهنگی زنان ، عضو کمپین یک میلیون امضاء، از اعضای تحریریه سایت مدرسه فمینیستی و از فعالان جنبش زنان به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق رابطه غیر متعارف با ایرانیان خارج از کشور در دادگاه انقلاب مورد بازجوئی قرار گرفتند. شیرین عبادی وکیل مدافع نامبردگان اعلام کرد: موکلین من به مناسبت روز جهانی زن به دعوت تعدادی از زنان ایرانی اهل جنوب لارستان که ساکن دبی هستند، عازم دبی بودند که در فرودگاه مانع خروج آنان شدند. منصوره شجاعی، طلعت تقی نیا و پروین اردلان از اعضای کمپین یک میلیون امضاء بطور رسمی ممنوع الخروج شده اند. (مدرسه فمینیستی 24/4/87)

4 ـ سارا لقمانی، نفیسه آزاد و فریده غایب از فعالان جنبش زنان و از بازداشت شدگان 23 خرداد 87 به اتهام اخلال در نظم عمومی و تمرد از پلیس در شعبه یک دادیاری ویژه امنیت دادگاه انقلاب تهران مورد بازجوئی قرار گرفتند. برای هر یک از این فعالان قرار کفالتی به مبلغ 50 میلیون تومان صادر شد. (کانون زنان ایرانی 28/5/87)

5 ـ ژیلا بنی یعقوب روزنامه نگار، عضو کمپین یک میلیون امضاء و سردبیر وب سایت کانون زنان ایرانی، به اتهام اخلال در نظم عمومی و تمرد از فرمان پلیس، در شعبه یکم دادیاری امنیت دادسرای انقلاب تهران توسط بازپرس سبحانی مورد بازجوئی قرار گرفت. در جلسه بازجوئی از حضور مینا جعفری وکیل مدافع ژیلا بنی یعقوب جلوگیری بعمل آمد. بازپرس سبحانی گفت: پرونده موکلتان امنیتی است و حق ندارید در جلسه حضور داشته باشید. (کانون زنان ایرانی 16/6/87)

6 ـ پرستو اللهیاری از فعالان کمپین یک میلیون امضاء در دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی سبحانی مورد بازجوئی قرار گرفت. ماموران امنیتی ضمن تفتیش خانه و ضبط لپ تاپ، دفترچه های تاثیر قوانین بر زندگی زنان، سی دی، کتاب و آلبوم شخصی نامبرده را با خود بردند. (تغییر برای برابری 1/8/87)

7 ـ عالیه مطلب زاده یکی از 9 نفر بازداشت شدگان 23 خرداد سال جاری به اتهام اخلال در نظم عمومی و تمرد در برابر پلیس در شعبه اول دادیاری امنیت دادگاه انقلاب تهران مورد بازجویی قرار گرفت. از سوی دادگاه برای نامبرده مبلغ 50 میلیون تومان قرار کفالت صادر شد.(تغییر برای برابری 17/9/87)

8 ـ پرستو الهیاری از اعضای کمپین یک میلیون امضاء به اتهام اقدام علیه نظام در شعبه یک امنیت دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی سبحانی مورد بازجویی قرار گرفت. از سوی دادگاه برای نامبرده مبلغ 50 میلیون تومان قرار کفالت صادر شد.(تغییر برای برابری 18/9/87)

9 ـ ناهید میرحاج عضو کمپین یک میلیون امضاء و از بازداشت شدگان 23 خرداد 87 به اتهام تبلیغ علیه نظام ، اخلال در نظم عمومی و تمرد از دستورات پلیس در دادسرای انقلاب توسط قاضی سبحانی مورد بازجویی قرار گرفت. (تغییر برای برابری 22/10/87)

10 ـ روناک صفارزاده فعال کمپین یک میلیون امضاء و عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان به اتهام مشارکت در اعتصاب غذای زندانیان سیاسی و مدنی کرد ، در دادگاه مورد بازجویی قرار گرفت.
( انجمن زنان آذر مهر کردستان 25/10/87)

11 ـ جلوه جواهری عضو کمپین یک میلیون امضاء و از بازداشت شدگان 23 خرداد سال جاری به اتهام تجمع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور ، اخلال در نظم عمومی و تمرد در برابر پلیس در دادیاری شعبه یکم امنیت دادگاه انقلاب مورد بازجویی قرار گرفت و قرار کفالت 50 میلیونی تومانی برای جلوه جواهری صادر شد.
(تغییر برای برابری 21/11/87)

12 ـ نسرین ستوده وکیل فعالان حقوق زنان و از بازداشت شدگان 23 خرداد سال 87 در مقابل گالری راه ابریشم در تهران به اتهام اخلال در نظم و تمرد در برابر پلیس در شعبه یکم دادیاری ویژه امنیت دادگاه انقلاب مورد بازجویی قرار گرفت . قرار وجه التزام یک میلیون تومانی با قید حضور در حوزه قضایی تهران برای این فعال حقوق زنان صادر شد . (تغییر برای برابری 26/11/87)

بازداشت فعالین جنبش زنان:
1 ـ نه نفر از فعالان جنبش زنان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. به مناسبت 22 خرداد روز همبستگی زنان قرار بود مراسمی در گالری راه ابریشم تهران برگزار شود که به علت فشار نیروهای امنیتی مراسم لغو گردید. ژیلا بنی یعقوب روز نامه نگار و مسئول سایت کانون زنان ایرانی، نسرین ستوده وکیل دادگستری، جلوه جواهری، آیدا سعادت، فریده غائب، ناهید میر حاج، سارا لقمانی، نفیسه آزاد و عالیه مطلب زاده عکاس از فعالان کمپین یک میلیون امضاء پس از یک شب بازداشت و بازجویی با قید ضمانت آزاد شدند.
(کانون زنان ایرانی 24/3/87)

2 ـ محبوبه کرمی از اعضای کمپین یک میلیون امضاء در نزدیکی پارک ملت تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.( تغییر برای برابری 25/3/87)

3 ـ زینب بایزیدی فعال جنبش زنان، عضو سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و از فعالان کمپین یک میلیون امضاء در مهاباد به حکم دادگاه انقلاب توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شد. (تغییر برای برابری 19/4/87)

4 ـ فاطمه گفتاری دبیر کمیته مادران صلح و آشتی کردستان، عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان و مادر دانشجوی زندانی، یاسر گلی، که به اتهام تبلیغ بر علیه نظام در دادگاه به 3 ماه حبس تعزیری محکوم شده بود، بازداشت و به زندان مرکزی سنندج منتقل شد. (فعالان حقوق بشر در ایران 9/6/87)

5 ـ نگین شیخ الاسلامی مؤسس و دبیر انجمن زنان آذر مهر کردستان و فعال حقوق بشر توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت شد. دو تن از مامورین امنیتی برای کنترل رفت و آمدها و تماسهای تلفنی تا روز بعد در منزل خانم شیخ الاسلامی باقی ماندند. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 16/7/87)

6 ـ عشا مومنی دانشجو، عکاس، فعال جنبش زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضا در کالیفرنیا، در روز 24 مهر در بزرگراه مدرس تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند 209 زندان اوین منتقل گردید. مامورین امنیتی ضمن بازرسی منزل، کامپیوتر و فیلم های ضبط شده برای پروژه دانشجویی او را، با خود به زندان اوین بردند. عشا مومنی دانشجوی رشته کارشناسی ارشد ارتباطات و هنر در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا نور تریج است و دو ماه پیش برای دیدار با خانواده و انجام کار دانشجویی اش به ایران بازگشته بود.(تغییر برای برابری 28/7/87)

7 ـ شهناز غلامی روزنامه نگار، فعال حقوق زنان، مدیر وبلاگ آذر زن و عضو انجمن خبرنگاران زن، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. نامبرده از سال 68 تا 73 به مدت 5 سال بدلیل فعالیتهای سیاسی در زندان تبریز محبوس بوده است. (ساوالان سسی 20/8/87)

8 ـ مهری مشرفی 53 ساله از اعضای کمیته مادران کمپین یک میلیون امضاء به همراه همسرش عباس جوادی دوست 57 ساله، و دو فرندش بنامهای بهاره 24 ساله و پیمان 17 ساله در روز اول آذر ماه توسط مامورین امنیتی بازداشت و در بند 209 زندان اوین بسر می بردند. آنها پس از 37 روز به بند عمومی منتقل شده اند . دختر و پسر خانواده از زندان آزاد شدند. این خانواده در روز اول آذر ماه هنگامی که به سر مزار عمومی خود در بهشت زهرا رفته بودند بازداشت شدند .(مدرسه فمنیستی 8/10/87)

9 ـ نفیسه آزاد، بیگرد ابراهیمی و یک نفر دیگر از اعضای کمپین یک میلیون امضاء در منطقه کوهستان توچال تهران، هنگام جمع آوری امضاء و گفتگو با مردم توسط پلیس کوهستان بازداشت و پس از چند ساعت به بازداشتگاه وزرا منتقل شدند. (تغییر برای برابری 11/11/87)

محاکمه فعالین جنبش زنان:
1 ـ شهلا انتصاری فعال جنبش زنان ، از اعضای کمپین یک میلیون امضا، از بازداشت شدگان تجمع 22 خرداد و 13 اسفند 86 در شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد.(تغییر برای برابری 6/12/86)

2 ـ امیر یعقوبعلی از اعضای کمپین یک میلیون امضاء به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد.وی در تابستان به مدت 28 روز در بازداشت بسر برد و سپس با قرار وثیقه 20 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.(تغییر برای برابری 6/12/86)

3 ـ هانا عبدی دانشجوی 21 ساله و از اعضای کمپین یک میلیون امضا که از 7 ماه پیش در زندان بسر می برد، به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب به جرم در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج محاکمه شد.
(ادوار نیوز 21/2/87)

4 ـ راحله عسگری زاده و نسیم خسروی از اعضای کمپین یک میلیون امضاء به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغی علیه نظام در شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران محاکمه شدند. این دو فعال جنبش زنان در بهمن ماه گذشته هنگام جمع آوری امضاء در پارک دانشجو توسط ماموران امنیتی بازداشت و پس از 13 روز با قید کفالت 10 میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.(تغییر برای برابری 30/4/87)

5 ـ ناهید جعفری عضو مرکز فرهنگی زنان و کمپین یک میلیون امضاء در شعبه 17 دادگاه تجدید نظر استان تهران محاکمه و تبرئه شد.( تغییری برای برابری 28/5/87)

6 ـ محبوبه کرمی از فعالین کمپین یک میلیون امضاء به اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی و اخلال در نظم عمومی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. این روزنامه نگار در 24 خرداد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تحمل 70 روز زندان با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد. (تغییر برای برابری 11/8/87)

7 ـ خدیجه مقدم از فعالان کمپین یک میلیون امضاء به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور و نیز تمرد و سرپیچی از دستور پلیس در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد. همچنین همسر وی دکتر علی اکبر خسرو شاهی به علت اطلاع رسانی در رابطه با بازداشت خانم مقدم توسط پلیس امنیتی، به اتهام فعالیت تبلیغاتی علیه نظام محاکمه شد. (تغییر برای برابری 13/8/87)

8 ـ محبوبه حسین زاده عضو کمپین یک میلیون امضاء به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و اخلال در نظم عمومی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران محاکمه و تبرئه شد. (تغییر برای برابری 20/8/87)

9 ـ فاطمه گفتاری عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان و مادر دانشجوی زندانی یاسر گلی به اتهام تبلیغ برعلیه نظام از طریق اعلام اعتصاب غذا ، در شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج محاکمه شد. وی با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی آزاد شد. نامبرده دو هفته پیش از زندان آزاد گردیده است.( انجمن زنان آذر مهر 29/8/87)

10 ـ پروین اردلان ، جلوه جواهری ، ناهید کشاورز و مریم حسین خواه از اعضای کمپین یک میلیون امضاء بدلیل فعالیت در دو سایت " زنستان " و " تغییر برای برابری " به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام در شعبه 34 دادگاه تجدید نظر استان تهران محاکمه شدند.(تغییر برای برابری 8/11/87)

صدور حکم زندان برای فالین جنبش زنان:
1 ـ ناهید جعفری عضو مرکز فرهنگی زنان، عضو کمپین یک میلیون امضا و از بازداشت شدگان 13 اسفند 85 به اتهام اخلال در نظم عمومی در شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران به 6 ماه حبس و 10 ضربه شلاق تعلیقی محکوم شد. لازم به یادآوری است که وی سال گذشته حین بازداشت مورد ضرب و شتم پلیس قرار گرفت و آسیب دید. (تغییر برای برابری 2/2/87)

2 ـ پروین اردلان فعال جنبش زنان، عضو کمپین یک میلیون امضا و از بازداشت شدگان تجمع 13 اسفند 85 به اتهام اجتماع و تبانی غیر قانونی و تمرد از دستور پلیس به قصد بر هم زدن امنیت کشور در شعبه 13 دادگاه انقلاب به 2 سال حبس تعلیقی محکوم شد.(تغییر برای برابری 13/2/87)

3 ـ بدستور ستاد اجرایی اصل 49 قانون اساسی تمام اموال دکتر رویا طلوعی روزنامه نگار و فعال جنبش زنان ضبط و مصادره شد. ستاد اجرایی دستور مصادره سه دانگ از آزمایشگاه متعلق به خانم طلوعی در سنندج را صادر کرده است، سه دانگ دیگر این آزمایشگاه متعلق به دکتر حاجی زاده همسر وی می باشد. چندی پیش مبلغ 100 میلیون تومان از سوی همسر خانم طلوعی به حساب دادگستری واریز شده بود تا وثیقه 100 میلیون تومانی آنها رفع بازداشت شود.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 7/3/87)

4 ـ فاطمه گفتاری، مادر دانشجوی زندانی یاسر گلی، عضو کمیته مادران صلح و انجمن زنان آذرمهر کردستان به اتهام نشر اکاذیب، اهانت به مامورین و شرکت در مراسم تعزیه جان باختگان در شعبه سوم دادگاه جزائی سنندج به 18 ماه حبس تعزیری محکوم شد. نامبرده قبلا به همین اتهام در شعبه 103 دادسرای عمومی سنندج به 8 ماه زندان تعزیری محکوم شده بود. (فعالان حقوق بشر در ایران 3/4/87)

5 ـ امیر یعقوبعلی از اعضای کمیته پسران کمپین یک میلیون امضاء در شعبه 54 دادگاه تجدید نظر به یکسال حبس که به مدت 4 سال معلق گردیده، محکوم شد. همچنین نامبرده مکلف شده که هر 4 ماه یکبار خود را به اداره اطلاعات محل زندگی خود معرفی کند. (تغییر برای برابری 11/6/87)

6 ـ پروین اردلان، جلوه جواهری، مریم حسین خواه و ناهید کشاورز از اعضای کمپین یک میلیون امضاء به دلیل نوشتن مقاله در سایت تغییر برای برابری و زنستان در شعبه 13 دادگاه انقلاب به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شدند. (تغییر برای برابری 12/6/87)

7 ـ مرضیه مرتاضی لنگرودی فعال جنبش زنان در شعبه 13 دادگاه تجدید نظر استان تهران به 6 ماه زندان و 10 ضربه شلاق و 2 سال تعلیق محکوم شد. (روز 25/6/87)

8 ـ احترام شادفر عضو کمپین یک میلیون امضاء به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی در شعبه 13 دادگاه انقلاب و با تائید شعبه 21 به 6 ماه حبس تعلیقی محکوم شد. مدت تعلیق 2 سال می باشد. (تغییر برای برابری 27/6/87)

9 ـ شهناز غلامی روزنامه نگار و فعال جنبش زنان به اتهام تبلیغ علیه نظام با شکایت سپاه پاسداران استان آذربایجان شرقی و وزارت اطلاعات در شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز به 6 ماه زندان محکوم شد. نامبرده از سال 1368 تا 1373 بدلیل فعالیت سیاسی در زندان بسر برده است. (ساوالان سسی 29/6/87)

10 ـ نسرین افضلی روزنامه نگار ، فعال جنبش زنان و از بازداشت شدگان 13 اسفند 85 به اتهام اجتماع غیر قانونی و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور، اخلال در نظم عمومی و تمرد از دستور پلیس در شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران به 6 ماه حبس و 10 ضربه شلاق تعلیقی محکوم شد.(کارگزاران 2/7/87)

11 ـ روناک صفارزاده عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان و کمپین یک میلیون امضاء به جرم خروج غیر قانونی از مرز و استفاده از تجهیزات ماهواره، در شعبه 101 دادگاه عمومی پیرانشهر به 9 ماه حبس تعزیری و پرداخت 200 هزار تومان جریمه نقدی محکوم شد.وی همچنین منتظر حکم شعبه 1 دادگاه انقلاب سنندج می باشد.
(شهرگان 15/7/87)

12 ـ سولماز ایگدر خبرنگار سایت کانون زنان ایرانی در شعبه 31 دادگاه انقلاب شهرری به 6 ماه حبس تعزیری محکوم شد. سولماز ایگدر از فعالان اجتماعی و مدافع حقوق کودک و زنان در روز جمعه نهم شهریور ماه همزمان با بیستمین سالگرد کشتار زندانیان سیاسی در مقابل گورستان خاوران بازداشت شد و پس از تحمل 12 روز زندان انفرادی با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. (کانون زنان ایرانی 13/8/87)

13 ـ زینب پیغمبرزاده دانشجوی دانشگاه تهران عضو کمپین یک میلیون امضاء و از بازداشت شدگان تجمع 13 اسفند 85 در شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور به یکسال حبس به مدت 3 سال تعلیق و معرفی هر 4 ماه یکبار خود به وزارت اطلاعات محکوم شد. (تغییر برای برابری 12/8/87)

14 رضوان مقدم فعال جنبش زنان، عضو کمپین یک میلیون امضا و از بازداشت شدگان 13 اسفند 85 به اتهام اخلال در نظم عمومی در دادگاه تجدید نظر به 6 ماه حبس و 10 ضربه شلاق محکوم شد. این حکم به مدت 3 سال به حالت تعلیق درآمد.(تغییر برای برابری 14/8/87)

15 ـ معصومه ضیاء فعال حقوق زنان و از بازداشت شدگان تجمع 22 خرداد 85 به اتهام شرکت در تجمع غیر قانونی در شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران به یکسال حبس تعلیقی به مدت سه سال و معرفی هر 4 ماه یکبار خود به نیروی انتظامی محکوم شد. همچنین در رابطه با همین پرونده به اتهام اخلال در نظم عمومی در دادگاه عمومی به پرداخت 200000 تومان جریمه نقدی بدل از حبس و شلاق محکوم شد.
(کانون زنان ایرانی 17/8/87)

16 ـ دلارام علی فعال جنبش زنان و از بازداشت شدگان تجمع 22 خرداد 1385 به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی در شعبه 21 دادگاه تجدید نظر استان تهران به 4 ماه حبس و 10 ضربه شلاق (قابل تبدیل به جزای نقدی) محکوم شد. (تغییر برای برابری 26/8/87)

17 ـ زینب بایزیدی فعال کمپین یک میلیون امضاء ، عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان و عضو پیشین سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان که در دادگاه تجدید نظر به 4 سال حبس و تبعید محکوم شده بود . از زندان مرکزی مهاباد به زندان زنجان تبعید گردید. (انجمن زنان آذر مهر کردستان 27/8/87)

18 ـ هانا عبدی فعال حقوق زنان و عضو انجمن زنان آذر مهر کردستان که از 14 ماه پیش در زندان بسر می برد ، در دادگاه تجدید نظر به 18 ماه زندان و تبعید به زندان " رزن " در نزدیکی همدان محکوم شده بود . هنگامی که نامبرده به تبعیدگاه رزن برده می شود مقامات قضایی متوجه می شوند که زندان رزن فاقد بند زنان است ، او را به زندان همدان منتقل می کنند . هانا عبدی در زندان تقاضای مرخصی می کند ، قاضی پرونده و دادستانی سنندج از تبعید نامبرده اظهار بی اطلاعی کرده و مجددا پرونده را به دادگاه تجدید نظر می فرستند . دادگاه هانا عبدی را به زندان مشکین شهر در استان اردبیل تبعید می کند. (انجمن زنان آذر مهر کردستان 21/10/87)

19 ـ عالیه اقدام دوست فعال جنبش زنان و از بازداشت شدگان تجمع 22 خرداد 85 در تهران ، در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران و با تائید دادگاه تجدید نظر به 3 سال حبس محکوم شد. این فعال جنبش زنان توسط مامورین امنیتی بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل گردید.(کانون زنان ایرانی 13/11/87)

20 ـ مهر چهره مشرفی عضو کمیته مادران کمپین یک میلیون امضاء و همسرش عباس جوادی دوست که از اول آذر ماه در بازداشت بسر می برند، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع برای تبانی علیه نظام در شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران هر کدام به 2 سال زندان محکوم شدند. اجرای حکم آنها برای مدت پنج سال به تعلیق افتاد.(تغییر برای برابری 14/11/87)

ممنوع الخروج
1 ـ پروین اردلان فعال جنبش زنان را که برای دریافت جایزه بنیاد اولاف پالمه با هواپیمای ایر فرانس عازم سوئد بود، بدستور دادستانی از هواپیما پیاده نموده و اعلام کردند ممنوع الخروج می باشد. جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد: پروین اردلان فعال جنبش زنان پرونده ای در شعبه اول دادیاری ویژه امنیت دارد و بدستور وزارت اطلاعات ممنوع الخروج شده است (تغییر برای برابری 12/12/86)

2 ـ منصوره شجاعی فعال جنبش زنان، عضو مرکز فرهنگی زنان و فعال کمپین یک میلیون امضاء در فرودگاه خمینی هنگام سفر به دوبی بدستور ماموران امنیتی نهاد ریاست جمهوری ممنوع الخروج گردید. مدتی پیش طلعت تقی نیا فعال جنبش زنان و عضو مرکز فرهنگی زنان هنگام سفر به مراکش ممنوع الخروج شده بود. همچنین ماموران امنیتی طی تماسی با خانم نسرین ستوده یکی از وکلای کمپین یک میلیون امضاء را هم ممنوع الخروج اعلام کرده بودند.(مدرسه فمینیستی 20/12/86)

3 ـ ماموران امنیتی فرودگاه بین المللی خمینی با ضبط پاسپورت سوسن طهماسبی از فعالان کمپین یک میلیون امضاء برای چهارمین بار از سفر وی جلوگیری کردند. پنج مامور امنیتی منزل نامبرده را بازرسی کرده و تعدادی سی دی، چندین جلد کتاب، دست نوشته ها و تعدادی نوار و کامپیوتر و متون درسی را ضبط کردند.
(تغییر برای برابری 5/8/87)

4 ـ فرانک فرید فعال جنبش زنان بدستور اداره اطلاعات تبریز از شرکت در کنفرانس حقوق زنان در ترکیه محروم شد. نامبرده دعوت شده بود تا در کنفرانس که برای بررسی حقوق زنان در سه کشور ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان که در شهر استانبول برگزار خواهد شد، شرکت و سخنرانی کند.(کانون زنان ایرانی 6/9/87)

5 ـ نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق زنان که برای دریافت جایزه بین المللی حقوق بشر ایتالیا به همراه خانواده خود عازم سفر بود، توسط مامورین امنیتی نهاد ریاست جمهوری مستقر در فرودگاه خمینی ممنوع الخروج و پاسپورت وی توقیف گردید.(تغییر برای برابری 20/9/87)

6 ـ علیرضا جمشیدی سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد :عشا مومنی عضو کمپین یک میلیون امضا و دانشجوی دانشگاه کالیفرنیا ممنوع الخروج است . عشا مومنی در تاریخ 28 مهر بازداشت و در تاریخ 21 آبان با قرار وثیقه 200 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. (ایسنا 24/10/87)

صدور قرار وثیقه جهت آزادی
1 ـ فاطمه گفتاری عضو انجمن زنان آذر مهر سنندج و مادر دانشجوی زندانی یاسر گلی پس از 36 روز بازداشت با قرار وثیقه 15 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.(آسو صالح 1/12/86)

2 ـ راحله عسگری زاده و نسیم خسروی از اعضای کمپین یک میلیون امضاء که به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام بازداشت شده بودند، پس از 13 روز با قرار کفالت یک میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شدند. گفتنی است که طی 18 ماه اخیر 43 نفر از فعالان جنبش زنان دستگیر، متهم و دادگاهی شده اند.
(تغییر برای برابری 7/12/86)

3 ـ خدیجه مقدم 56 ساله فعال جنبش زنان و از اعضای کمیته مادران کمپین یک میلیون امضاء به اتهام تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی و اقدام علیه امنیت ملی که بدستور قاضی سبحانی توسط ماموران پلیس امنیت بازداشت شده بود ، پس از 9 روز با قرار کفالت از زندان آزاد شد.(تغییر برای برابری 28/1/87)

4 ـ فاطمه (ویدا) دهقانیان از فعالین مدنی ، فرهنگی و از فعالان حزب پان ایرانیست که در روز 24 خرداد توسط نیروهای امنیتی در پارک ملت بازداشت شده بود. پس از تحمل 33 روز انفرادی در بند 209 زندان اوین با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.(وبلاگ پان ایرانیست 26/4/87)

5 ـ محبوبه کرمی فعال جنبش زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضاء پس از 70 روز بازداشت، با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد. (تغییر برای برابری 5/6/87)

6 ـ سولماز ایگدر خبرنگار وب سایت کانون زنان ایرانی، همکار سازمانهای غیر دولتی کودکان کار، زنان سرپرست خانوار و خانه کار بچه های شوش، دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد و دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور که در گورستان خاوران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، پس از تحمل 12 روز زندان در سلول انفرادی با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. (کانون زنان ایرانی 19/6/87)

7 ـ نگین شیخ اسلامی مسئول انجمن زنان آذر مهر کردستان بعد از 49 روز بازداشت در بند 209 زندان اوین با قید وثیقه از زندان آزاد شد.(انجمن زنان آذر مهر کردستان 3/9/87)

8 ـ شهناز غلامی وب نگار ، عضو انجمن روزنامه نگاران زن و فعال حقوق زنان در آذربایجان که به اتهام تشویش اذهان عمومی با شکایت نیروی انتظامی بازداشت شده بود ، پس از 69 روز با قرار وثیقه 20 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. نامبرده از 19 آبان در زندان تبریز بسر می برد . وی از اول دی ماه در اعتراض به طولانی شدن مدت بازداشت موقتش به مدت 8 روز دست به اعتصاب غذا زده بود. ( روز آنلاین 30/10/87)

9 ـ نفیسه آزاد، دانشجو و عضو کمپین یک میلیون امضاء که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام در تاریخ 11 بهمن در منطقه کوهستانی توچال در حین جمع آوری امضاء بازداشت شده بود با قرار کفالت 50 میلیون تومانی از زندان آزاد گردید.(تغییر برای برای 15/11/87)

بازرسی و تفتیش منازل
1 ـ پنج مامور امنیتی تحت پوشش مامور مالیاتی به دفتر وکالت شیرین عبادی یورش برده و اقدام به تفتیش نمودند ، ماموران دو عدد کیس کامپیوتر دفتر شیرین عبادی را همراه خود بردند.(تغییر برای برابری 9/10/87)

2 ـ سه تن از ماموران دادسرای ویژه امنیت دادگاه عمومی و انقلاب تهران منزل نفیسه آزاد،آیدا سعادت و الناز انصاری را مورد تفتیش قرار دادند. ماموران امنیتی تعداد زیادی فیلم ، کتاب، دفترچه های یاداشت شخصی و جزوه های کاری و کامپیوتر را ضبط کرده و با خود بردند. الناز انصاری و وحید ملکی همسر نفیسه آزاد مورد ضرب و شتم ماموران قرار گرفتند.(تغییر برای برای 15/11/87)

جلوگیری از تحصیل و برگزاری سمینار:
1 ـ به علت تهدیدات امنیتی مناظره شادی صدر فعال جنبش زنان و وکیل دادگستری با حجت الاسلام رازینی مسئول دفتر نمایندگی نهاد ریاست جمهوری در دانشگاه بوعلی سینا لغو گردید. این مناظره قرار بود در ارتباط با حقوق زنان توسط"انجمن علمی فقه و حقوق دانشگاه بوعلی سینا" برگزار شود. محمد علی عزیزی دبیر انجمن ذکر شده از سوی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهدید شده بود در صورت برگزاری مناظره به کمیته انضباطی احضار خواهد شد.(خبر نامه بوعلی سینا 29/2/87)

2 ـ زهره اسدپور از اعضای کمپین یک میلیون امضاء و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جامعه شناسی دانشگاه آزاد بدستور وزارت اطلاعات در گزینش رد صلاحیت شد و از تحصیل محروم گردید.(تغییر برای برابری 16/8/87)

فیلتر کردن سایتهای خبری:
1 ـ سایت "مدرسه فمینیستی" که توسط جمع کوچکی از فعالان کمپین یک میلیون امضاء راه اندازی شده بود فیلتر شد.(گویا نیوز 8/12/86)

2 ـ اکثر وب سایتهای متعلق به فعالان جنبش زنان فیلتر شده اند. برای نمونه سایت"زنستان" پس از 7 بار فیلتر شدن کاملا مسدود شد. سایت کانون زنان ایران 2 بار فیلتر شده، سایت میدان یک بار فیلتر شده است.
(کانون زنان ایرانی 26/1/87)

3 ـ دوازده سایت کمپین یک میلیون امضاء در مشهد، اصفهان، شیراز، رشت، اراک، زاهدان و کشورهای آلمان، امریکا، کویت و قبرس و « مردان برای برابری » بطور همزمان بدستور قوه قضائیه فیلتر شدند.
(مدرسه فمینیستی 29/2/87)

4 ـ سایتهای کمپین یک میلیون امضاء در شهرهای آمل, کرج, زابل و همدان به دستور مقامات قضائی فیلتر شدند.(تغییر برای برابری 4/4/87)

5 ـ وبلاگ های چهره زن هنرمند در جوانی، اشکها و ترسها و پرنده خارزار فیلتر شدند.(تغییر برای برابری 12/6/87)

6 ـ سایت کانون زنان ایرانی به فاصله 10 روز برای بار چهارم حک شد. حدود 10 روز پیش وقتی سایت کانون زنان ایرانی گزارشی در مورد وضعیت پرونده زهرا بنی یعقوب، نزدیک به سالگرد وی منتشر کرد، حک شد و این بار نیز بعد از پوشش خبر مراسم سالگرد زهرا حک شد. (تغییر برای برابری 14/7/87)

7 ـ سایت تغییر برای برابری برای هفدهمین بار فیلتر شد. از میان سایتهای کمپین در دیگر شهرها و کشورها، سایتهای کمپین در همدان، زاهدان، آذربایجان، زابل، آمل، ایلام، کرمانشاه، کرج، سوئد و کالیفرنیا فیلتر شده اند. علاوه بر این وبلاگ مردان برای برابری، وبلاگ کار گروه ارث برابر و تصویر برابر فیلتر شده اند. همچنین سایت مدرسه فمینیستی، سایت همبستگی زنان ایران، وبلاگهای زنان از جمله وبلاگ زنانه ها، پرنده خارزار، حوا، کیبرد آزاد،... با تیغ سانسور مواجه شدند.(تغییر برای برابری 5/9/87)

8 ـ وب سایت ما روزنامه نگاریم متعلق به ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار عضو کمپین یک میلیون امضاء، بدستور مقامات قضائی فیلتر شد.(مدرسه فمینیستی 18/9/87)

9 ـ سایت مدرسه فمینیستی در عمر یک ساله خود، برای نهمین بار فیلتر شد.(مدرسه فمینیستی15/11/87)

حمایت نهادهای حقوق بشری بین المللی از زنان ایران:
1 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه در رابطه با دستگیری نسیم خسروی و راحله عسگری زاده از اعضای کمپین یک میلیون امضاء با انتشار بیانیه ای خطاب به مقامات ایران خواسته های خود را به این شرح مطرح کردند: تحت هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی نسیم خسروی و راحله عسگری زاده و همچنین دیگر فعالان کمپین یک میلیون امضاء را تضمین کنند. هرچه سریعتر و بدون هیچ گونه قید و شرطی راحله عسگری زاده و نسیم خسروی را آزاد کنند، زیرا دستگیری و بازداشت آنان کاملا خود سرانه می باشد. سریعا به هرگونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده، از جمله در سطوح قضایی، بر ضد مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. به مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر، تصویب شده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 9 دسامبر 1998 احترام گذاشته و آن را رعایت کنند. بطور کلی، تحت هر شرایطی اطمینان دهند که مفاد حقوق بشر و آزادیهای اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهد نامه های بین المللی و منطقه ای که ایران نیز آنها را به رسمیت شناخته رعایت خواهند شد.(گویا 3/12/86)

2 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار گزارشی تحت عنوان ایران: مدافعان حقوق زنان با سرکوب مبارزه می کنند، اعلام کرد که مقامات ایران باید به آزار مدافعان حقوق زنان خاتمه دهند و برای از میان برداشتن قوانین تبعیض آمیزی که این مدافعان بدنبال تغییر آن هستند اقدامات سریعی به عمل آورند. مدیر برنامه خاور میانه و شمال آفریقا در عفو بین الملل گفت: حکومت ایران به جای این که با کاربرد ابزارهای قدرت خود کسانی را که اعتراض و حق خواهی می کنند مورد سرکوب و ارعاب قرار دهد، باید گامهایی برای بررسی تبعیضات دیر پای قانونی و دیگر تبعیض ها علیه زنان، که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند بردارد. جکومت ایران باید مدافعان حقوق زنان را که زندانی شده اند آزاد کند و بازداشت و آزار کسانی را که بصورت مسالمت آمیز به استفاده از حقوق آرادی بیان، تشکل و تجمع می پردازند، متوقف نماید.در این گزارش به قوای قضائیه، مقننه و مجریه و رهبر توصیه شده از سرکوب خودداری کنند و قوانین تبعیض آمیز را اصلاح کنند و از جامعه بین الملل درخواست شده: بر مقامات ایران فشار وارد کنید تا به تعهدات خود تحت میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که حق آزادی بیان، تشکل و اجتماع را برسمیت شناخته است، عمل کنند و به اعلامیه سازمان ملل درباره مدافعان حقوق بشر پایبند باشند. به مقامات ایران فشار آورید تا همه مدافعان حقوق زنان را که زندانی وجدان هستند آزاد کنند و همه احکامی را که صرفا در رابطه با استفاده مسالمت آمیز از حقوق آزادی بیان و تشکل علیه آنان صادر شده مورد بازنگری قرار دهند. از همه نفوذ ممکن برای حمایت از مدافعان حقوق زنان در ایران و توانمند ساختن آنان به انجام کارشان بدون ترس از واکنش تلافی جویانه، بهره بگیرد.(اخبار روز 10/12/86)

3 ـ بدنبال صدور حکم زندان برای پرناز عظیما خبرنگار رادیو فردا گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیه ای اعلام کرده دولت جمهوری اسلامی نشان داده است که ناتوان از پذیرش انتقاد است و حق اطلاع رسانی را "تهدید برای امنیت ملی" خود تلقی می کند. ما از مقامات مسئول خواهان صدور منع تعقیب قضائی برای روزنامه نگاران و باز انتشار همه نشریات توقیف شده هستیم .(گزارشگران بدون مرز 13/12/86)

4 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه ایران صدور حکم اعدام برای پنج زن به اسامی شهربانو ندام 50 ساله، طیبه حجتی، سهیلا 28 ساله، اکرم مهدوی 32 ساله، زهرا عجلی 30 ساله را محکوم کرد. این سازمان در تمام شرایط با مجازات اعدام مخالف است. بر پایه آمار خبرگزاری فرانسه در سال گذشته میلادی 298 تن در ایران در ملاء عام اعدام شده اند. مجازات اعدام در 101 کشور دنیا لغو شده است . در 22 کشور دیگر نیز مجازات اعدام در عمل اجرا نمی شود.(رادیو فردا 14/12/86)

5 ـ خانم سوهایر بلحسن رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر به مناسبت روز جهانی زن با صدور اطلاعیه ای از مبارزات زنان ایران اعلام پشتیبانی نمود. در این اطلاعیه آمده است: حقوق زن جزء لاینفک حقوق انسان محسوب می شود. به همین مناسبت، مایلم از طرف فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و 155 سازمان عضو آن در سراسر جهان، همبستگی و همدلی خود را با شما زنان ایرانی ابراز دارم. اگر سرکوب و خفقان بر ضد جنبش های سازمان یافته توسط جامعه مدنی طی سالهای اخیر در ایران تشدید یافته، ما شاهدیم که مدافعان حقوق زنان همچنان قربانی شدیدترین سرکوبها می شوند. از ژوئن 2006 تاکنون، دهها مبارز و مدافع حقوق زنان اقدامات تلافی جویانه بی نهایت انعطاف ناپذیری را متحمل شده اند. ما از تلاش شما در جمع آوری "یک میلیون امضاء" کاملا حمایت می کنیم و همبستگی همه جانبه خود را نسبت به این اهداف ارزشمند که ارتقای افکار عمومی در زمینه حقوق زنان و ابطال قوانین تبعیض آمیز در این رابطه را در پی خواهد داشت اعلام می داریم.(روز 19/12/86)

6ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای به بازداشت خدیجه مقدم، مدافع حقوق زنان اعتراض کرد. عفو بین الملل بر این باور است که خدیجه مقدم یک زندانی عقیدتی است که بخاطر فعالیتهای مسالمت آمیزش در راه برابری حقوق زنان بازداشت شده است. در این بیانیه آمده است: تاکنون دهها نفر در ارتباط با فعالیت برای کمپین یک میلیون امضا بازداشت شده اند. وبسایت کمپین فیلتر شده و مقام ها از دادن مجوز به مراسم و نشستهای آنها خود داری می کنند و این نشست ها در منزل اعضای کمپین برگزار می شود. هم اکنون روناک صفارزاده و هانا عبدی از اعضای کمپین از 7 ماه پیش در زندان سنندج بسر می برند.(ایران امروز 22/1/87)

7 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه با انتشار بیانیه ای بازداشت خودسرانه خدیجه مقدم از اعضای کمپین یک میلیون امضاء را محکوم کرده و خواسته های خود را خطاب به مقامات ایران به این شرح مطرح کردند: تحت هر شرایطی سلامت روحی و جسمی خدیجه مقدم و دیگر فعالانی را که در کمپین" یک میلیون امضاء" مشارکت دارند را تضمین کنند، هرچه سریعتر بدون هیچ گونه قید و شرطی خدیجه مقدم را آزاد کنند، زیرا دستگیری و بازداشت وی کاملا خودسرانه می باشد. سریعا به هرگونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده، حتی در سطوح قضایی در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران از جمله خدیجه مقدم، پایان دهند. به مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر، تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در 9 دسامبر 1998 احترام و آن را رعایت کنند. بطور کلی، تحت هر شرایطی اطمینان دهند که مفاد حقوق بشر و آزادیهای اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهد نامه های بین الملل و منطقه ای که ایران نیز آنها را به رسمیت شناخته رعایت خواهند شد.( گویا 23/1/87)

8 ـ نمایندگان پارلمان اروپا با انتشار بیانیه ای نسبت به افزایش اعدامها در ایران ابراز نگرانی کردند. نمایندگان پارلمان اروپا در بیانیه خود سرکوب جامعه مدنی در ایران، از جمله فعالان حقوق زنان فعال در کمپین یک میلیون امضا را محکوم کرده اند. این نمایندگان همچنین از مجلس و دولت ایران خواسته اند قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان را که آنها را از دست یابی به مقامات بالای دولتی و انتساب به مقام قضاوت و حقوق برابر در زمینه ازدواج، طلاق، حضانت فرزندان، ارث و شهادت محروم می کند، تغییر دهند. علاوه بر این پارلمان اروپا مجازات مرگ را در کل شدیدا محکوم کرده و خواستار تعلیق فوری اعدام در ایران شده است. در پایان این بیانیه از شورا و کمیسیون اروپا خواسته شده است که وضعیت حقوق بشر در ایران را زیر نظر داشته باشند، و در پایان سال 2008 گزارشی به پارلمان ارائه دهند.(بی بی سی 6/2/87)

9 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه(OMCT) با انتشار بیانیه ای مشترک مراتبط نگرانی عمیق خود را نسبت به صدور محکومیتهای زندان برای نسرین افضلی، ناهید جعفری و زینب پیغمبرزاده از فعالان جنبش زنان اعلام کردند. در این بیانیه آمده است: بیش از 100 تن از فعالان حقوق زنان دستگیر شده، مورد بازجویی قرار گرفته یا طی دو سال گذشته محکوم شده اند و اینکه دولت با مقرر کردن وثیقه های هنگفت برای آزادی آنان بیش از یک میلیون یورو دریافت کرده است. در این بیانیه از جمهوری اسلامی ایران خواسته شده تا بر اساس عهد نامه های بین المللی حقوق بشر عمل کند. تحت هر شرایطی سلامت روحی و جسمانی نسرین افضلی، ناهید جعفری و زینب پیغمبرزاده را تضمین کنند. اطمینان دهند که دادگاه تجدید نظر آنها کاملا بی طرف و واجد صلاحیت خواهد بود تا بدین ترتیب از آنان رفع اتهام گردد.بعلاوه کاملا مشخص است که این اتهامات خودسرانه به دلیل فعالیتهای آنها در زمینه حقوق زنان است. اطمینان دهند که هرگونه اتهام خودسرانه در قبال تمامی مدافعان حقوق زنان که در کمپین" یک میلیون امضا" نیز فعالیت دارند رفع خواهد شد. هرچه سریعتر به هرگونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده حتی در سطوح قضایی در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. به مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در 9 دسامبر 1998 احترام گذاشته و آن را رعایت کنند. بطور کلی تحت هر شرایطی اطمینان دهند که مفاد حقوق بشر و آزادیهای اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهد نامه های بین المللی و منطقه ای که ایران نیز آنها رابه رسمیت شناخته رعایت خواهند شد.(عصر نو 7/2/87)

10 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه(OMCT) با انتشار بیانیه ای مشترک خطاب به مقامات ایران در رابطه با صدور حکم زندان برای پروین اردلان و رضوان مقدم اعتراض کردند. در این بیانیه از مقامات ایران خواسته شده: تحت هرشرایطی سلامت روحی و جسمانی خانم رضوان مقدم و خانم پروین اردلان و تمامی اعضای کمپین یک میلیون امضاء را تضمین کنند. اطمینان دهند که دادگاه تجدید نظر خانم مقدم و خانم اردلان کاملا بی طرف و عادلانه برگزار خواهد شد. اطمینان دهند که هرگونه اتهام خودسرانه در قبال تمامی مدافعان حقوق زنان که در کمپین یک میلیون امضاء نیز فعالیت دارند رفع خواهد شد. هرچه سریعتر به هرگونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده، حتی در سطوح قضایی، در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. به مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر، تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در 9 دسامبر 1998 احترام گذاشته و آن را رعایت کنند. بطور کلی تحت هرشرایطی اطمینان دهند که مفاد حقوق بشر و آرادیهای اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهدنامه های بین المللی و منطقه ای که ایران نیز آنها را به رسمیت شناخته رعایت خواهد شد.(اخبار روز 15/2/87)

11 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای از مقامات ایران درخواست کرد سرکوب وب نگاران فمینیست و مدافعان حقوق زنان را متوقف کند. از آغاز سال جاری بسیاری از آنها به زندان و شلاق محکوم شده اند. پروین اردلان وب نگار سایت "تغییر برای برابری" به دو سال زندان تعلیقی محکوم شده است. گزارشگران بدون مرز اعلام می کند:"اینتر نت تنها وسیله خواسته های مدافعان حقوق زنان در عرصه های عمومی و جامعه است. اما سایت های مدافع حقوق زنان هدف سانسور و مسدود سازی و وب نگاران فمینیست قربانی آزار و اذیت مدام قضایی، امنیتی قرار می گیرند. ما از مسئولان جمهوری اسلامی می خواهیم به این سرکوب پایان دهند."گزارشگران بدون مرز" یاد آور می شود که ایران یکی از سرکوبگرترین کشورهای خاورمیانه در عرصه اینتر نت است و در لیست کشورهای "دشمنان اینترنت" در جهان قرار دارد". ایران همچنین در رده بندی آزادی مطبوعات در کشورهای جهان از میان 169 کشور در رده 166 قرار دارد.(گزارشگران بدون مرز 17/2/87)

12 ـ سازمان عفو بین الملل با ارسال نامه ای خطاب به محمود هاشمی شاهرودی رئیس قو قضائیه در خواست کرد تا از برگزاری هر چه سریعتر دادگاه تجدید نظر شش فعال امور زنان ، اطمینان حاصل کند . در این نامه آمده است : اگر دادگاه تجدید نظر حکم این افراد را تایید کند، این سازمان درخواست تجدید نظر مجدد را ارائه خواهد کرد . مرضیه مرتاضی لنگرودی ، نسرین افضلی ، پروین اردلان ، زینب پیغمبرزاده ، ناهید جعفری و رضوان مقدم از جمله فعالان حقوق زنان هستند که به احکام تعلیقی حبس و شلاق محکوم شده اند . در نامه سازمان عفو بین الملل آمده است : این زنان تنها به دلیل عقاید شان محکوم شده اند .( رادیو فردا 3/3/87)

13 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه (OMCT) طی نامه ای خطاب به مقامات حکومت ایران نگرانی عمیق خود را نسبت به صدور حکم زندان برای امیر یعقوبعلی از اعضای « کمپین یک میلیون امضاء» اعلام کردند . در این نامه از مقامات دولت ایران خواسته شده است : تحت هر شرایطی سلامت روحی و جسمانی امیر یعقوبعلی و دیگر فعالان « کمپین یک میلیون امضاء» را تضمین کنند. اطمینان دهند که دادگاه تجدید نظر نامبرده کاملا بی طرف و واجد صلاحیت خواهد بود تا بدین ترتیب از وی رفع اتهام گردد . به علاوه، کاملا مشخص است که ایراد این اتهامات خودسرانه بدلیل فعالیتهای وی در زمینه حقوق بشر است . هر چه سریعتر به هرگونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده ، حتی در سطوح قضایی ، در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. به مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر، تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در 9 دسامبر 1998 احترام گذاشته و آنرا را رعایت کنند . بطور کلی تحت هر شرایطی اطمینان دهند که مفاد حقوق بشر و آزادیهای اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق و دیگر عهد نامه های بین المللی و منطقه ای که ایران نیز آنها را به رسمیت شناخته رعایت خواهند شد . (عصرنو 8/3/87)

14 ـ سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: ناهید کلهر 21 ساله دانشجوی زیست شناسی دانشگاه آزاد قم و مسئول وبلاگ « آزادی بی بها نیست » به اتهام تماس با گروههای مخالف حکومت در خارج از کشور در روز 12 خرداد توسط اداره اطلاعات قم بازداشت شده است. در این اطلاعیه آمده است: این دانشجو درمعرض خطر بدرفتاری و شکنجه قرار دارد. محل نگهداری او مشخص نیست و تماسی با خانواده خود و یا یک وکیل مدافع ندارد.(ایران امروز 17/3/87)

15 ـ سازمان عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و 33 سازمان مدافع حقوق بشر و حقوق زنان با انتشار بیانیه ای مشترک همبستگی خود را با زنان ایران اعلام کردند. در این بیانیه آمده است: ما از دولت ایران می خواهیم که آزار و اذیت مدافعان حقوق برابر را متوقف کند، همه اتهامات وارده علیه فعالانی که حقوق بشر زنان را بطور مسالمت آمیز ترویج می کنند بویژه فعالان کمپین یک میلیون امضاء را لغو کنند. به فعالان حقوق زن برای استفاده از ابزار مدنی در بیان نگرانی هایشان از قوانین تبعیض آمیز در ایران و افزایش آگاهی عمومی در این زمینه اجازه فعالیت دهند. در نهایت ما به مسئولین در ایران توصیه می کنیم که برای تطبیق قوانین حاکم بر حیات زنان با معیارهای بین المللی حقوق بشر و در راستای تعهدات بین المللی ایران گامهای مشخصی بردارد.(گویا 22/3/87)

16 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای اعمال فشار و سخت گیری بر وب نگاران فمنیست و مدافعان حقوق زنان را محکوم کرد . گزراشگران بدون مرز اعلام کردند: «مقامات امنیتی – قضایی ایران باز هم راه سرکوب علیه مدافعان حقوق زنان و وب نگاران فمنیست را برگزیدند،فعالانی که اینترنت به تنها وسیله ی بیان خواستهایشان در ایران تبدیل شده است . افزایش سخت گیری و سرکوب از سوی دولت نشان وحشت آنها از گسترش جنبش برابرخواهی زنان است.» ماموران امنیتی ژیلا بنی یعقوب، جلوه جواهری، فریده غائب، نفیسه آزاد، ناهید میرحاج و عالیه مطلب زاده روزنامه نگاران و وب نگاران سایتهای مدافع حقوق زنان « کانون زنان ایران » ، « مدرسه فمنیستی » ، « تغییر برای برابری » و نسرین ستوده وکیل بسیاری از روزنامه نگاران و مدافعان حقوق زنان را بازداشت کردند . گزارشگران بدون مرز یادآور می شوند که ایران یکی از سرکوبگرترین کشورهای خاورمیانه در عرصه اینترنت است و در لیست کشورهای « دشمنان اینترنت » در جهان قرار دارد. ایران همچنین در رده بندی آزادی مطبوعات در کشورهای جهان در رده 166 از میان 169 کشورقرار دارد.
(گزارشگران بدون مرز 23/3/87)

17 ـ بودیل سه بالئوس نماینده حزب سبزها در پارلمان سوئد به نیابت از حزب طی نامه ای خطاب احمدی نژاد رئیس جمهور ایران خواستار آزادی فعالان جنبش زنان شد . نامبرده نوشت : تمایل دارم به نیابت از حزب سبزهای سوئد نگرانی خود را از وضعیت فعلی در ایران ابراز نمود و نسبت به روشهای خشن و گاها وحشیانه تشکیلات و مقامات ایرانی در شکستن تجمعات صلح طلبانه برای حقوق انسانی و حقوق برابر اعتراض نمایم . چنین رفتاری نه قابل پذیرش و نه قابل تحمل می باشد . از دولت ایران مصرا می خواهم لطفا همه 9 فعال جنبش زنان را که در سالروز روز ملی همبستگی زنان ایرانی دستگیر شده اند را آزاد نمائید . آیدا سعادت، ناهید میرحاج ، نسرین ستوده ، ژیلا بنی یعقوب ، نفسیه آزاد، سارا لقمانی، جلوه جواهری، فریده غائب و عالیه مطلب زاده از فعالین کمپین یک میلیون امضاء می باشند که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند .
(مقصود رنجبر نماینده حزب سبزها در شورای شهر اروبرو 24/3/87)

18 ـ سازمان عفو بین الملل طی بیانیه ای نگرانی خود را از وضعیت بازداشت محبوبه کرمی عضو کمپین یک میلیون امضاء که همراه 200 تن دیگر در ارتباط با تجمعی اعتراض آمیز در حوالی پارک ملت برگزار شد، اعلام کرد. در این بیانیه آمده است: از مکان نگهداری بازداشت شدگان، به ویژه محبوبه کرمی اطلاعی دردست نیست و آنها در معرض خطر شکنجه یا سایر رفتارهای نامناسب هستند. (تغییر برای برابری 1/4/87)

19 ـ سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای نگرانی خود را از احکام سنگینی که برای هانا عبدی صادر شده و احتمالاٌ برای روناک صفارزاده نیز نظیر آن صادر خواهد شد، اعلام کرد. هانا عبدی فعال حقوق زنان به 5 سال زندان در تبعید در شهر کوچک گرمی در استان آذربایجان غربی محکوم شده است. به باور عفو بین الملل هر دوی این زنان به دلیل آگاهی از حقوق خویش و سایر زنان و تلاش در راه آزادی به دلیل آگاهی از حقوق خویش و سایر زنان وتلاش در راه آزادی بیان و کار گروهی، زندانی شده اند و حکم وارد به آنها انگیزه های سیاسی دارد. هانا عبدی و روناک صفارزاده از اعضای کمپین یک میلیون امضاء و سازمان غیر دولتی آذر مهر در سنندج هستند که از مهر و آبان 86 در زندان بسر می برند. (تغییر برای برابری 2/4/87)

20 ـ گزارشگران بدون مرز در پنجمین سالگرد قتل زهرا کاظمی خبرنگار کانادائی ایرانی تبار به هنگام بازداشت در زندان اوین، با انتشار بیانه ای اعلام کرد: پنج سال پس از قتل زهرا کاظمی و علیرغم تصمیم دیوانعالی کشور برای بازگشائی پرونده هیچ تضمینی برای رسیدگی مستقل و بدون دخالت دادستان عمومی و انقلاب تهران که مسئولیت وی در قتل روزنامه نگار مشخص است، وجود ندارد. سعید مرتضوی هیچگاه در این باره مورد بازخواست قرار نگرفته است. ما نگرانیم که این بار نیز آمران و عاملان اصلی این قتل شناسائی و مجازات نشوند. پیکر زهرا کاظمی با تعجیل بسیار چهارشنبه اول مرداد 82 در زادگاهش شیراز به خاک سپرده شد. خانم عزت کاظمی مادر زهرا کاظمی در همان زمان طی مصاحبه ای اعلام کرد که از سوی مقامات امنیتی ایران شدیداٌ تحت فشار قرار گرفته بود تا موافقت کند دخترش در ایران به خاک سپرده شود. زهرا کاظمی خبرنگار کانادائی ایرانی تبار در دوم تیر 82 در حین عکسبرداری از تجمع خانواده های زندانیان در مقابل زندان اوین بازداشت شد. این روزنامه نگار در مدت بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و در اثر ضربات وارده در بیستم تیر در بیمارستان نظامی بقیة الله جان سپرد. (گزارشگران بدون مرز 20/4/87)
21 ـ سازمان عفو بین الملل اعلام کرده دولت ایران در جلوگیری از تبعیض و نقض حقوق اقلیت کرد ایران به ویژه زنان كوتاهي مي كند. این سازمان در گزارش تازه خود از افزایش سرکوب کردهای ایرانی به ویژه فعالان حقوق بشر کرد ابراز نگرانی کرده است. سازمان عفو بین الملل می گوید اقلیت کرد در ایران از نقض حقوق اجتماعی، سیاسی و فرهنگی خود در رنجند، مناطق کرد نشین از لحاظ اقتصادی نادیده گرفته می شوند و در استخدام آن ها نیز تبعیض وجود دارد. این گزارش می افزاید زنان کرد با تبعیضی مضاعف روبرو هستند چرا که جامعه کرد قواعد اجتماعی سخت گیرانه ای دارد. بر اساس این گزارش این تبعیض زمانی بدتر می شود که دولت تلاشی برای حمایت از حقوق این زنان نمی کند. (بی بی سی 9/5/87)
22 ـ گزارشگران بدون مرز در ارتباط باتهدید علیه شیرین عبادی طی اطلاعیه ای نوشت: خبرگزاری رسمی دولت ایران- ایرنا با انتشار خبری اعلام کرده است که "دختر شیرین عبادی، وکیل دادگستری و برندۀ جایزۀ نوبل صلح، به فرقه بهائیت گرویده است." با آنکه همه می دانند بنا بر قوانین اسلامی ترک دین برای مسلمان مجازات مرگ را در پی دارد، گزارشگران بدون مرز با محکوم کردن این تهدیدات از مقامات مسئول ایران می خواهد امنیت شیرین عبادی و خانواده وی را تضمین کند. شیرین عبادی، در مورد چگونگی به عهده گرفتن وکالت بهائیان از جانب خود و همکارانش، عبدالفتاح سلطانی و اسماعیل ‌زاده در پی آزار و دستگیری بهائیان در ایران گفت: ما بر این اعتقاد هستیم كه بهاییان نیز مانند هر متهم دیگری می‌توانند وكیل داشته باشند و این امر به منزله تایید افكار آنان نیست ." (گزارشگران بدون مرز 19/5/87)
23 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای محکومیت چهار وب نگار فمنیست به زندان را محکوم کردند. در این اطلاعیه آمده است: پروین اردلان، جلوه جواهری، مریم حسین خواه و ناهید کشاورز به اتهام تبلیغ علیه نظام، برای نوشتن در سایتهای تغییر برای برابری و زنستان که از حقوق زنان دفاع می کنند، هرکدام به 6 ماه زندان تعزیری محکوم شده اند. گزارشگران بدون مرز اعلام کردند: تنها جرم این چهار وب نگار انتشار مقالات و نظرات خود بر روی اینترنت است. وب نگاران فمنیست با احضارها و بازجوئی های مکرر قربانی سخت گیری های ناموجه مقامات قضائی هستند. ما خواهان توقف صدور احکام زندان و احضار و آزار وب نگاران و روزنامه نگاران هستیم. (گزارشگران بدون مرز 13/6/87)

24 ـ فدارسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه با انتشار اطلاعیه ای نگرانی شدید خود را در خصوص محکومیت چهار تن از اعضای کمپین یک میلیون امضاء اعلام کردند. در این اطلاعیه آمده است : دادگاه انقلاب تهران خانم ها پروین اردلان، ناهید کشاورز ، جلوه جواهری و مریم حسین خواه را به اتهام تبلیغ علیه نظام و نوشتن مقالاتی برای دو روزنامه اینترنتی ( زنستان و تغییر برای برابری ) که از حقوق زنان در ایران دفاع می کنند ، به 6 ماه حبس محکوم کرد. این دو سازمان مراتب نگرانی عمیق خود را نسبت به محکومیت هایی که بر ضد این مدافعان حقوق زنان انجام شده و همچنان نشان دهنده ادامه سرکوب های شدید از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی در قبال مدافعان حقوق بشر ، به ویژه فعالان حقوق بشر زنان در کمپین یک میلیون امضاء است اعلام می دارند .(عصر نو 15/6/87)

25 ـ سازمان عفو بین الملل در رابطه با بازداشت نگین شیخ اسلامی مدافع حقوق بشر و فعال در حوزه زنان و کودکان با انتشار اطلاعیه ای ابراز نگرانی کرد . در این اطلاعیه آمده است: نگین شیخ اسلامی در نیمه شب 14 مهر ماه با یورش ماموران امنیتی به منزلش بازداشت شد. وی در خطر شکنجه و عدم دسترسی به داروهای لازم برای بیماری تنفسی اش روبرو است. این سازمان ضمن ابراز نگرانی خود نسبت به سرنوشت نامبرده از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته است دارو های او را در اختیارش قرار دهند. محل نگهداری وی اعلام شود و آزادی فوری و بدون قید و شرط نگین شیخ اسلامی نیز فراهم گردد.(کانون زنان ایرانی 27/7/87)

26 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه با انتشار بیانیه ای اعلام کردند: خانم عشا مومنی یکی از فعالان حقوق زنان و عضو کمپین یک میلیون امضاء که در کالیفرنیا تحصیل می کند ، در سفر خود به تهران به شکلی خودسرانه بازداشت شده و در بند 209 زندان اوین بسر می برد. ماموران امنیتی قبل از انتقال وی به زندان اوین منزل او را در غیابش تفتیش و وسایل او را ، از جمله کامپیوتر و فیلم های مربوط به رساله دکترایش با موضوع جنبش زنان ایرانی است ، ضبط و توقیف کرده اند. این دو نهاد حقوق بشری مراتب نگرانی عمیق خود را در خصوص بازداشت خودسرانه خانم مومنی که مجددا بر سرکوب خشونت آمیز مدافعان حقوق بشر ، به ویژه مدافعان حقوق زن فعال در کمپین یک میلیون امضاء از سوی دولتمردان جمهوری اسلامی صحه می گذارد، اعلام می دارد. در این بیانیه از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته شده است : تحت هر شرایطی سلامت روحی و جسمی عشا مومنی و دیگر اعضای کمپین یک میلیون امضاء را تضمین کنند، اطمینان دهند که خانم عشا مومنی هر چه سریعتر و بدن هیچ گونه قید وشرطی آزاد خواهد شد ، زیرا حبس او صرفا بدلیل فعالیت های وی در زمینه حقوق بشر بوده و کاملا خود سرانه است .اطمینان دهند که هرگونه اتهام خودسرانه در قبال تمامی مدافعان حقوق زنان که در کمپین "یک میلیون امضاء" نیز فعالیت دارند رفع خواهد شد . سریعا به هرگونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. به مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر ، تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در تاریخ 9 دسامبر 1998 احترام گذشته و آن را رعایت کنند. به طور کلی ، تحت هر شرایطی اطمینان دهند که مفاد حقوق بشر و آزادیهای اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهد نامه های بین المللی و منطقه ای که در زمینه حقوق بشر فعالیت می کنند و ایران نیز آنها را به رسمیت می شناسد رعایت خواهند شد .
(فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر 1/8/87)

27 ـ دیده بان حقوق بشر با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: حکومت ایران حملات خود را علیه فعالان زن افزایش می دهد و آنان را مشمول حبس های خودسرانه، ممنوعیت خروج از کشور و اذیت و آزار می کند. ماموران امنیتی به سوسن طهماسبی از اعضای کمپین یک میلیون امضاء برای برابری اجازه سوار شدن به هواپیما را ندادند و بدون هیچ اتهامی گذرنامه او را مصادره کردند. مدیر بخش خاورمیانه در دیده بان حقوق بشر گفت: حکومت ایران به جای آنکه بدنبال ساکت کردن حامیان حقوق زنان که طرفدار ایجاد اصلاحات ضروری هستند باشد، باید در جهت لغو قوانین تبعیض آمیز در این کشور گام بردارد. دیده بان حقوق بشر اعلام کرده که قوه قضائیه ایران طی 3 سال گذشته بیش از 100 فعال حقوق زنان را تحت تعقیب قرار داده و به بازداشت، ارعاب و ممنوعیت سفر تعدادی از آنها بویژه کسانیکه در کمپین یک میلیون امضاء برای برابری فعالیت دارند، ادامه می دهد. (دیده بان حقوق بشر 7/8/87)

28 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای از مقامات مسئول جمهوری اسلامی ایران درخواست کرده به تهدید و آزار علیه مدافعان حقوق زنان پایان دهند. در این اطلاعیه آمده است: ما از مقامات مسئول جمهوری اسلامی می خواهیم به آزار و تهدید علیه مدافعان حقوق زنان که نشانگر وحشت حاکمیت از انتقادات آنهاست، پایان دهند. تنها جرم وب نگاران فمینیست استفاده از آزادی بیان برای روشنگری درباره وضعیت زنان در کشور است. ماموران امنیتی در فرودگاه مانع خروج سوسن طهماسبی عضو تحریریه و مسئول صفحات انگلیسی سایت تغییر برای برابری از کشور شدند و وی را به دادگاه احضار کرده اند. از سوی دیگر ناهید کشاورز و محبوبه حسین زاده دو همکار سایت های تغییر برای برابری، زنستان و مدرسه فمینیستی جهت محاکمه به دادگاه انقلاب احضار شدند. تاکنون بیش از 50 نفر از فعالان کمپین بازداشت و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است. (گزارشگران بدون مرز 8/8/87)

29 ـ فدارسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کردند: نگین شیخ اسلامی رئیس سازمان غیر دولتی "آذر مهر" و یکی از اعضای فعال کمپین "یک میلیون امضاء" بطور خودسرانه دستگیر و در حبس بسر می برد در این بیانیه از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته شده است : تحت هر شرایطی سلامت روحی و جسمی نگین شیخ اسلامی و دیگر اعضای فعال در کمپین "یک میلیون امضاء" را تضمین کنند ، اطمینان دهند که خانم شیخ اسلامی هر چه سریعتر و بدون هیچ گونه قید و شرطی آزاد خواهد شد ، زیرا حبس او خودسرانه بوده و کاملا مشخص است که صرفا بدلیل فعالیت های وی در زمینه حقوق زنان صورت گرفته ، اطمینان دهند که هرگونه اتهام خود سرانه بر ضد مدافعان حقوق زنان که در کمپین "یک میلیون امضاء" فعالیت می کنند رفع خواهد شد . سریعا به هرگونه اقدام تهدید آمیز و آزاردهنده در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. به مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر ، تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در تاریخ 9 دسامبر 1988 احترام گذاشته و آن را رعایت کنند. به طور کلی تحت هر شرایطی اطمینان دهند که مفاد حقوق بشر و آزادی های اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهد نامه های بین المللی و منطقه ای که در زمینه حقوق بشر فعالیت می کنند و ایران نیز آنها را به رسمیت می شناسد رعایت خواهند شد. (فدارسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر 10/8/87)

30 ـ سازمان عفو بین الملل طی نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه خواستار پایان دادن به نقض حقوق فعالان زنان در ایران شد. سازمان عفو بین الملل در این نامه خواستار روشن شدن هرچه سریعتر دلایل بازداشت "عشا مومنی"، گردید و خواستار آزادی هرچه سریعتر وی شد. همچنین خواستار توضیح درباره اعمالی که علیه سوسن طهماسبی و پرستو الهیاری صورت گرفته و همچنین ممنوع الخروجی تحمیل شده به افراد برای فعالیت صلح آمیز در راستای حق آزادی بیان و حق مشارکت و خواستار لغو هرگونه محدودیت ها و بازگرداندن پاسپورت فعالین حقوق بشری شد. سازمان عفو بین الملل ابراز نگرانی خود را از این موضوع که رویدادهای اخیر تنها بخشی از سرکوب و اعمال فشار سیستماتیک مقامات ایرانی بر فعالین حقوق بشر باشد را ابراز کرد.
(تغییر برای برابری 12/8/87)

31 ـ چهارده سازمان حقوق بشری بین المللی و منطقه ای با انتشار بیانیه ای مشترک نگرانی عمیق خود را در رابطه با افزایش فشار و آزار فعالین مدافع حقوق زنان در ایران اعلام کردند . در این بیانیه آمده است: حکومت ایران طی 3 سال گذشته دست به سرکوب سیتماتیک و گسترده فعالان حقوق زنان زده است . پس از برخورد خشن و بی رحمانه با تجمع 22 خرداد 1385 مقامات ایرانی بسیاری از مدافعان حقوق بشر زن را که در زمینه های مختلف برای ارتقاء برابری جنسیتی و حقوق بشر در ایران فعال بودند را بازداشت ، تهدید و بازجویی کرده و مورد پیگرد قرار داده است. ما شدیدا به ادامه فشار بر این فعالین که به خاطر فعالیت صلح آمیز برای ارتقاء حقوق زنان مورد آزار قرار گرفته اند، اعتراض داریم . ما از دولت ایران می خواهیم که به آزادی اجتماع و تجمع این فعالین احترام بگذارد . اگر دولت ایران می خواهد به تعهداتش در پیمان نامه های بین المللی که عضو آن است پایدار بماند ، سازمانهای جامعه مدنی باید اجازه مراوده آزادانه و مسافرت برای شرکت در کنفرانس های بین المللی را داشته باشند . از این رو خواسته های ما از دولت ایران چنین است : لغو محکومیت زندان زینب پیغمبر زاده ، آزادی عشاء مومنی و برگرداندن وسایلش، بازگرداندن پاسپورت و دیگر وسایل ضبط شده سوسن طهماسبی و رفع ممنوع الخروجی وی که بارها اعمال شده ، بازگرداندن وسائل پرستو الهیاری به وی و رفع اتهام از وی ، پایان دادن به فشار و پیگرد تمام فعالان و مدافعان حقوق بشر در ایران که شامل اعضای کمپین یک میلیون امضاء نیز می شود .( فدارسیون بین المللی حقوق بشر، دیده بان حقوق بشر ، سازمان جهانی علیه شکنجه ، بنیاد بین المللی برای محافظت از مدافعان حقوق بشر ، انجمن حقوق زنان در توسعه ، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران و ... 15/8/87)

32 ـ انجمن حقوق زنان در توسعه با صدور بیانیه ای در خصوص ممنوع الخروجی و بازجویی سوسن طهماسبی فعال حقوق زنان و عضو کمپین یک میلیون امضاء ابراز نگرانی کرد: انجمن حقوق زنان در توسعه به شدت نگران گزارش هایی است که حاکی از ممانعت از خروج و بازجویی بیش از 5 ساعت از سوسن طهماسبی فعال حقوق زنان و کمپین یک میلیون امضاء توسط وزارت اطلاعات می باشد. این انجمن در بیانیه خود به عدم دسترسی به وکیل در طی مراحل بازجویی سوسن طهماسبی اشاره کرده و از این مسئله اظهار نگرانی جدی کرده است . این انجمن با تاکید بر مفاد اعلامیه مدافعان حقوق بشر تصویب شده توسط مجمع عمومی سازمان ملل در 9 دسامبر1988 از مسئولان ایران خواستار رفع فوری ممنوع الخروجی خانم طهماسبی و همچنین صدور اجازه خروج و فعالیت بدون محدودیت فعالان حقوق بشر شده است .(تغییر برای برابری 21/8/87)

33 ـ فدارسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه (OMCT) در رابطه با صدور یکسال حبس تعلیقی برای معصومه ضیا فعال کمپین یک میلیون امضاء بیانیه ای صادر کردند. این بیانیه سیاست سرکوب روز افزون دلتمردان جمهوری اسلامی در قبال مدافعان حقوق بشر به ویژه فعالان حقوق زنان در کمپین یک میلیون امضاء را به شدت محکوم می کند . در این بیانیه از دولتمردان جمهوری اسلامی درخواست شده است : تحت هر شرایطی ، سلامت روحی و جسمی معصومه ضیا و تمامی فعالان کمپین "یک میلیون امضاء" را تضمین کنند. اطمینان دهند که هرگونه اتهام خودسرانه در قبال تمامی مدافعان حقوق زنان که در کمپین"یک میلیون امضاء" نیز فعالیت دارند رفع خواهد شد. سریعا به هرگونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. به مواد اعلامیه مدافعان حقوق بشر ، تصویب شده در مجمع عمومی سازمان ملل در تاریخ 9 دسامبر 1988 احترام گذشته و آن را رعایت کنند. به طور کلی ، تحت شرایطی اطیمنان دهندکه مفاد حقوق بشر و آزادی های اصلی در ایران مطابق با اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهدنامه های بین المللی و منطقه ای که در زمینه حقوق بشر فعالیت می کنند و ایران نیز آنها را به رسمیت می شناسد رعایت خواهند شد. (فدارسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر 23/8/87)

34 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای دستگیری شهناز غلامی روزنامه نگار و مدیر وبلاگ " آذر زن " را محکوم کرد. در این اطلاعیه آمده است: شهناز غلامی دومین وب نگار است که در کمتر از دو ماه دستگیر شده است. دستگیری وب نگاران تلاش برای به سکوت وادار کردن منتقدان حکومت اسلامی است. مسئولان حکومتی که تقریبا همه رسانه های جهان را ابزاری برای تعرض به حق حاکمیت ایران معرفی کرده اند. ما خواهان آزادی وب نگاران زندانی هستیم.( گزارشگران بدون مرز 1/9/87)

35 ـ مارگارت سکاگیا گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد "وضعیت مدافعان حقوق" بشر و یاکین ارتورک گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور "خشونت علیه زنان، علل و پیامدهای آن" با انتشار گزارشی اعلام کردند: طی دو سال اخیر، مدافعان حقوق بشر در جریان فعالیتهای غیر خشونت آمیز خود در دفاع از حقوق زن در جمهوری اسلامی ایران با وضعیت فزاینده دشواری روبرو بوده اند. گزارشگران ویژه در گزارش می نویسند: شرکت کنندگان در تظاهرات های مسالمت آمیز دستگیر و بازداشت شده و بسیاری از آنها از طریق اعمال مجازات زندان سرکوب شده اند. دولت جمهوری اسلامی ایران همچنان به آزار و ارعاب فعالان حقوق زنان که در کمپین یک میلیون امضاء درگیر بوده اند ادامه می دهد و مانع سفرهای خارجی آنها می شود. این بیانیه، ادامه سرکوب از فعالان اجتماعی در ایران را عمیقا تاسف انگیز توصیف کرد و به دولت ایران توصیه می کند به تعهدات خود بر اساس کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون بین المللی حذف کلیه اشکال تبعیض علیه زنان، عمل کند و به فعالان حقوق زن از جمله آزادی تجمع مسالمت آمیز و ابراز عقیده و بیان احترام بگذارد.(بی بی سی 8/9/87)

36 ـ بر اساس گزارش توسعه انسانی سال 2007 – 2008 برنامه عمران سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران در شاخص توسعه جنسیتی بین 177 کشور مورد بررسی در مکان نود و چهارم و در زمینه مقررات و تدابیر مربوط به توانمند سازی جنسیتی در جای هشتاد و هفتم قرار دارد. در گزارش دبیر کل سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران که در شصت و سومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شده، آمده است: جمهوری اسلامی ایران هنوز کنوانسیون حذف کلیه اشکال تبعیض علیه زنان را تصویب و تایید نکرده است. در این گزارش مطرح شده است: جمهوری اسلامی ایران با چالش هایی در زمینه تساوی حقوق جنسیتی و برابری و توانمند سازی مواجه است قوانین جزایی و مدنی دارای مفادی تبعیض آمیز است که نیاز فوری به اصلاح دارد. در ادامه گزارش آمده است: کمیته کارشناسان بین الملل کار درباره مشارکت اندک زنان در بازار کار و به ویژه دسترسی محدود آنان به مشاغل و مناصب مهم و نسبت به بیکاری فراوان آنان ابراز نگرانی کرد. بنا برا این گزارش مشارکت زنان در اداره امور کشور و تصمیم گیری همچنان محدود است.(تغییر برای برابری 23/9/87)

37 ـ پروفسور میلسا وال استاد راهنمای عشا مومنی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، نرتریج با صدور بیانیه ای از مقامات ایرانی درخواست کرد، به او اجازه خروج از ایران بدهند. در این بیانیه آمده است برای کمک به عشا مومنی درخواستی با این مضمون برای مقامات ایرانی نوشته شود: خواهان ضمانت سلامت روحی و جسمی عشا مومنی برای تمامی شرایط، چشم پوشی از تمامی اتهامات وارده، بازگشت بدون قید وشرط خانم مومنی به ایالات متحده برای اتمام تحصیلات او هستیم. دستگیری نامبرده مربوط به فعالیتهای صلح طلبانه در پشتیبانی از تساوی حقوق زنان در ایران و در قالب تحقیقات دانشگاهی وی بوده است.(تغییر برای برابری 25/9/87 )

38 ـ سازمان حقوق بشر اول(HUMAN RIGHTS FIRST) با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: ایران باید حقوق سفر مدافعان حقوق بشر را به رسمیت بشناسد. این سازمان خواستار رفع ممنوعیت سفر نسرین ستوده، عشا مومنی، پروین اردلان، سوسن طهماسبی، منصوره شجاعی و طلعت تقی نیا شده است. در این بیانیه آمده است: نسرین ستوده فعال حقوق زنان و حقوقدان روز 10 دسامبر در حالی که برای دریافت جایزه حقوق بشر به همراه خانواده خود عازم سفر به ایتالیا بود، در فرودگاه خمینی توسط ماموران امنیتی ممنوع الخروج اعلام شد. دولتها موظف به تضمین حق سفر برای تمامی شهروندان خود هستند. مدافعان حقوق بشر به طور خاص بر حق سفر آزاد اتکاء می کنند چرا که برای انجام کار خود باید بتوانند آزادنه در جلسات و کنفرانسها شرکت کرده و به همکاران خود و سازمانهای مدافع حقوق بشر بین المللی دسترسی داشته باشند.(تغییر برای برابری 27/9/87)

39 ـ سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و فدارسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر با انتشار اطلاعیه ای پلمپ شدن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر تنها سازمان غیر دولتی مستقل در زمینه حقوق بشر در داخل ایران را بشدت محکوم کردند . در این اطلاعیه آمده است : دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در تهران که یکی از اعضای فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر نیز به شمار می رود ، به شکلی وحشیانه و زورگویانه و بدون صدور هیچ گونه حکمی از سوی قاضی پلمپ شد . این اتفاق زمانی روی داد که قرار بود مراسمی در این دفتر به مناسبت شصتمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر برگزار شود . عبدالکریم لاهیجی نایب رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر ، در این مورد اظهار داشت: " چند هفته بود که نگران بسته شدن کانون مدافعان حقوق بشر بودیم . خانم شیرین عبادی ، یکی از موسسان این کانون بارها تحت فشار و تهدید های مکرر و روزافزون بوده تا بلکه فعالیت این کانون قطع شود . نمایندگان وزارت اطلاعات طی دو دیدار در دفتر وکالت ایشان از وی خواسته بودند که به فعالیت کانون مدافعان حقوق بشر خاتمه دهد و هر دو بار با مخالفت قاطعانه خانم عبادی روبرو شدند". اریک سوتاس دبیر کل سازمان جهانی مبارزه با شکنجه ، در این رابطه اظهار داشت: "دولتمردان جمهوری اسلامی روز به روز سرکوب های خود را در قبال مدافعان حقوق بشر در ایران افزایش می دهند . دستگیری ، تعقیب های جزایی و صدور محکومیت های سنگین بسیار افزایش یافته است . کانون مدافعان حقوق بشر حود را متعهد به انجام مسائلی کرده که برای آینده کشور بسیار حائز اهمیت اند. حمایت از زندانیان سیاسی و خانواده های آنان ، انتشار اخبار مربوط به تخلفات حقوق بشری ، حمایت از کمپین ایجاد برابری برای زنان ، بررسی قوانین و رویه های انتخاباتی و تشکیل گروهی برای ترویج صلح و مسایل مربوط به حقوق بشر ".(عصر نو 2/10/87)

40 ـ سازمان دیده بان حقوق بشر و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران مشترکا از دولت ایران خواستند که فورا اجازه بدهند که کانون مدافعان حقوق بشر دفترش را باز کند. مدیر کل دیده بان حقوق بشر گفت : " پلمپ کانون مدافعان حقوق بشر فقط حمله به شیرین عبادی و همکاران ایشان در کانون نیست ، بلکه حمله به تمامی جامعه بین المللی حقوق بشر است که ایشان یک عضو موثر و بسیار مهم آن است.(کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران 2/10/87)

41 ـ سازمان دیده بان حقوق بشر و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران با انتشار بیانیه ای مشترک اعلام کردند : که دولت ایران باید هر چه سریعتر به آزار و اذیت شدید خود علیه خانم دکتر شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل 2003 و مدافع پیشتاز حقوق بشر در ایران پایان دهد . مدیر کل دیده بان حقوق بشر در این زمینه گفت : ما بی نهایت نگران امنیت خانم عبادی هستیم . ما همچنین نگرانیم که ایشان نتوانند به کار بسیار مهم خود در حوزه حقوق بشر ادامه بدهند . این دو نهاد حقوق بشری از مقامات ایرانی خواستند که اسناد و کامپیوتر های مصادر شده را صحیح و سالم به خانم عبادی برگرادنند و به آزار و اذیت ایشان و همه مدافعان حقوق بشر در ایران پایان بدهند . در این بیانیه از دولتها ، سازمانهای بین المللی و مراجع حقوق بشر سازمان ملل می خواهند که اعتراض شدید خود به آزار و اذیت خانم عبادی و سایر مدافعان حقوق بشر را به دولت ایران صریحا ابراز کنند. ( کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران 10/10/87)

42 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه با انتشار بیانیه ای ، ادامه اذیت و آزارها نسبت به خانم شیرین عبادی وکیل دادگستری به ویژه در دعاوی حقوق بشری را بشدت محکوم کردند . در این بیانیه آمده است : پنج بازرس مالیاتی به دفتر وکالت خانم عبادی در تهران یورش بردند و پس از پنج ساعت بازرسی دفتر ، بایگانی ، اسناد مالی ، مدارک شخصی و پرونده های وکالتی خانم عبادی ، بیش از 70 کارتن از اسناد شخصی و حرفه ای ایشان و دو کیس کامپیوتر را با خود بردند.در این بیانیه از دولتمردان جمهوری اسلامی خواسته شده است هر چه سریعتر به هر گونه عمل سرکوب گرایانه در قبال مدافعان حقوق بشر پایان دهند و مطابق با اعلامیه مدافعان حقوق بشر سازمان ملل، اعلامیه جهانی حقوق بشر و دیگر عهد نامه های بین المللی و منطقه ای در زمینه حقوق بشر که ایران به آنها ملحق شده رفتار کنند.(گویا 10/10/87)

43 ـ فرانسه به عنوان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا با احضار سفیر ایران در پاریس نارضایتی اتحادیه اروپا از رفتار جمهوری اسلامی ایران با شیرین عبادی را اعلام کردند . در بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه در این باره اشاره شده است که رئیس دوره ای اتحادیه اروپا با قاطعیت به سفیر ایران اعلام کرد که تهدید علیه خانم عبادی و همکاران او را غیر قابل قبول می داند. (رادیو فردا 11/10/87)

44 ـ گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه ای توقیف روزنامه کارگزاران و حمله به خانه شیرین عبادی توسط بسیجیان هوادار حکومت را محکوم کرد . گزارشگران بدون مرز سوءاستفاده دولت جمهوری اسلامی از رویدادهای بین المللی را برای توقیف روزنامه کارگزاران و بسیج طرفداران حکومت برای حمله به خانه وکیل مدافع حقوق بشر شیرین عبادی را محکوم می کند . در سال 2008 در ایران 30 نشریه توقیف شده است که 22 مورد توقیف از سوی هئیت نظارت بر مطبوعات انجام گرفته است . این ارگان سانسور ، شمشیر دولت احمدی نژاد در " جنگ علیه مطبوعات " است . از سوی دیگر بسیجیان سازماندهی شده از سوی سپاه پاسداران در مقابل منزل شیرین عبادی تجمع کرده، علیه وی و کانون مدافعان حقوق بشر شعار دادند.(گزارشگران بدون مرز 13/10/87)

45 ـ کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اعلام کرد : بدنبال تهاجمات گسترده دولتی بر علیه خانم شیرین عبادی دبیر کل سازمان ملل با انتشار بیانیه ای از نامبرده حمایت کرد . متن بیانیه چنین است: " دبیر کل سازمان ملل متحد بشدت نگران گزارشات در مورد شیرین عبادی وکیل ایرانی ، مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل می باشد . بر اساس این گزارشات عبادی در طی روزهای اخیر تهدید شده دفتر کانون مدافعان حقوق بشر و دفتر وکالت وی مورد تعرض قرار گرفته و مدارک آنها برده شده اند و تجمعات خصمانه در مقابل خانه و دفتر وی بسیج شده اند . دبیرکل از مقامات ایرانی درخواست می کند که فورا برای جلوگیری از هرگونه آزار و اذیت وی اقدام کرده و امنیت و سلامتی وی را تضمین کنند . (کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران 14/10/87)

46 ـ خانم جودی ویلیامز برنده جایزه صلح نوبل 1997 و عضو انجمن زنان نوبل در گفتگو با رادیو آزادی گفت: مدت هاست که شیرین عبادی تحت فشار مداوم است . این فشارها ابتدا از رسانه ها آغاز شد و روز 21 دسامبرمرکز کانون مدافعان حقوق بشر بسته شد . بعد هم در روز 29 دسامبر به دفتر وکالت وی ریختند و اسناد و کامپیوترهای وی را بردند . همین اواخر شاهد آن بودیم که حدود 150 نفر(بسیجی) در مقابل خانه او علیه وی شعار دادند . با توجه به این موارد فکر می کنم همه ما دلیل کافی برای نگرانی داریم . وی افزود: من از تمام کسانی که به حقوق بشر اعتقاد دارند می خواهم که از مدافعان حقوق بشر دفاع کنند . شیرین عبادی و افراد دیگری نظیر وی ، زندگی خود را برای این هدف (دفاع از حقوق بشر) به خطر می اندازند . هر کسی که به صحبت های من گوش می دهد و می تواند نامه ای به حکومت ایران بنویسد ، باید خواستار حفاظت از شیرین عبادی شد .(رادیو فردا 18/10/87)

47 ـ گروه " سبزها ـ ائتلاف آزاد اروپایی " در پارلمان اروپا بیانیه ای منتشر کرد . در این بیانیه از حکومت ایران خواسته شده به تهدید ها علیه خانم شیرین عبادی پایان داده شود . خانم آنگلیکا بر ، سخنگوی سیاست خارجی و امنیتی " گروه سبزها " و رئیس گروه ایران در پارلمان اروپا می گوید : " ما با نگرانی زیاد شاهد آن هستیم که پا به پای آغاز مبارزات انتخاباتی ، حقوق بشر در ایران به طور گسترده نقض می شود . به ویژه ما نگران تازه ترین حمله ها به خانم شیرین عبادی دارنده جایزه صلح نوبل و بسته شدن دفتر کانون مدافعان حقوق بشر هستیم ، اقدامی که از سوی حکومت هدایت شده است . در ادامه بیانیه آمده است : حوادث پیش آمده اخیرا برای ما به هیچ وجه پذیرفتنی نیستند . ما از مسئولین حکومت در تهران می خواهیم امنیت جانی خانم عبادی را تضمین کنند ، دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در تهران را مجددا باز نموده و به مسئولیت های خود در مورد کنوانسیون های بین المللی حمایت از حقوق بشر پایبند بمانند .(دویچه وله 18/10/87)

48 ـ جایزه " سیمون دوبووار" فمنیست فرانسوی به خاطر شجاعت و ابتکار عمل زنان ایرانی در مبارزه برای رسیدن به برابری جنسیتی به "کمپین جمع آوری یک میلیون امضاء برای تغییر قوانین تبعیض آمیز" تعلق گرفت . جولیا کریستوا عضو هئیت داوران جایزه " سیمون دوبووار " می گوید : این حرکت بسیار شجاعانه و اصولی است و برای رسیدن به آزادی حقوقی زنان تلاش می کند . فعالان این کمپین علیه تبعیض هایی که در قوانین ایران نسبت به زنان وجود دارد مبارزه می کنند و ما می خواهیم از طریق این جایزه همبستگی خود را با زنان ایرانی اعلام کنیم .(دویچه وله 20/10/87)

49 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، با انتشار بیانیه ای دستگیری ژینوس سبحانی، منشی اداری "کانون مدافعان حقوق بشر" و "کانون مشارکت برای پاکسازی مین" را بشدت محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: این بازداشت خودسرانه را که بار دیگر نشان دهنده تصمیم دولتمردان جمهوری اسلامی به تشدید سرکوب جامعه مدنی است به شدت محکوم می کنیم. بدین وسیله از دولتمردان جمهوری اسلامی می خواهیم که موارد ذیل را در چهارچوب تعهدات بین المللی شان رعایت کنند. تحت هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی خانم ژینوس سبحانی را تضمین کنند. هر چه سریعتر محل حبس خانم سبحانی را مشخص و او را آزاد کنند، زیرا بازداشت او کاملا خود سرانه است و صرفا بدلیل فعالیت های وی در زمینه حقوق بشر صورت گرفته. سریعا به هر گونه اقدام تهدید آمیز و آزار دهنده در قبال خانم سبحانی و دیگر اعضای کانون مدافعان حقوق بشر و همچنین تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند. هر چه سریعتر امکان باز شدن مجدد "کانون مدافعان حقوق بشر" و "کانون مشارکت برای پاکسازی مین" را فراهم نمایند. زیرا تعطیل شدن این دو کانون کاملا خودسرانه و در تناقض کامل عهدنامه های بین المللی حقوق بشر در آزادی تشکیل انجمن می باشد. به طور کلی، مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر، اعلامیه بین المللی حمایت از مدافعان حقوق بشر و دیگر عهد نامه های حقوق بشر که ایران متعهد آنهاست را رعایت نمایند. (اخبار روز 26/10/87)

50 ـ فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه با انتشار اطلاعیه ای تشدید سیاست فشار و سرکوب بر ضد مدافعان حقوق بشر در ایران را به شدت محکوم کردند.در این اطلاعیه آمده است: خانم ژینوس سبحانی، منشی اداری کانون مدافعان حقوق بشر همچنان در حبس بسر می برد و امکان ملاقات با او وجود ندارد. این در حالیست که وی حتی نمی تواند با وکیل خود تماس بگیرد. عبدالکریم لاهیجی نایب رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر در این رابطه اظهار داشت: هدف از تشدید شیوه های گوناگون سرکوب این است که گروه های جامعه های مدنی مستقل ایرانی را مرعوب و محکوم به سکوت سازند. در این اطلاعیه از دولتمردان جمهوری اسلامی ایران خواسته شده که موارد ذیل را در چهار چوب تعهدات بیم المللی شان رعایت کنند. تحت هر شرایطی سلامت روحی و جسمانی خانم ژینوس سبحانی، خانم عالیه اقدام دوست و خانم نفیسه آزاد را تضمین کنند. هر چه سریعتر محل حبس ژینوس سبحانی را مشخص و آنرا بصورت عمومی اعلام کنند. بلا فاصله و بدون هیچگونه قید و شرطی، خانمها اقدام دوست، آزاد و سبحانی را آزاد کنند، زیرا بازداشت آنان کاملا خودسرانه است و صرفا به هدف سرکوب فعالیتهای آنان در زمینه حقوق بشر صورت گرفته. سریعا هرگونه اقدام تهدیدآمیز و آزار دهنده بر ضد اعضای کانون مدافعان حقوق بشر و مدافعان حقوق زنان و بطور کلی تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران، پایان دهند. هر چه سریعتر امکان باز شدن مجدد "کانون مدافعان حقوق بشر" را فراهم کنند، زیرا تعطیل شدن این کانون کاملا خودسرانه و در تناقض با عهدنامه های بین المللی حقوق بشر، در آزادی تشکیل انجمن می باشد. بطور کلی مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر، اعلامیه بین المللی حمایت از مدافعان حقوق بشر و دیگر عهدنامه های حقوق بشر که ایران متعهد آنهاست را رعایت کنند. (عصرنو 15/11/87)

اخبار دانشجویی:
1 ـ سه دانشجوی دختر یک دانشگاه در آذربایجان شرقی توسط یک فرد مسئول درحراست دانشگاه، یک استاد مسئول آزمایشگاه و یک راننده سرویس دانشگاهی در تبریز مورد تجاوز قرار گرفتند. سه دانشجوی دختر از ترس بی آبرویی، اخراج و تهدید مسئولان حراست حاضر به شکایت از عاملان این حادثه نیستند.(دسترنج 29/2/87)

2 ـ پروانه خلیلی دانشجوی ترم ششم رشته گیاه پزشکی دانشگاه لرستان در پی بروز حادثه برق گرفتگی و نبود امکانات پزشکی و آمبولانس در خوابگاه در گذشت. (امیر کبیر 29/2/87)

3 ـ یک دختر دانشجو در دانشگاه سیستان و بلوچستان و دختر دانشجوی دیگری در دانشگاه آزاد لاهیجان خودکشی کردند. از آغاز سال 87 تاکنون 8 دانشجو خودکشی کرده اند. در 28 فروردین یک دانشجوی دکترای شیمی معدنی در دانشگاه بهشتی با خوردن سیانور خودکشی کرد. در اردیبهشت ماه یک دانشجوی دختر در رشته پزشکی، دو روز بعد از آنکه بخاطر بد حجابی در اصفهان بازداشت شده بود، دست به خودکشی زد. یک دختر 21 ساله اهل کرج در حمام خوابگاه دانشگاه دامغان خود را حلق آویز کرد. یک دانشجوی دختر دانشگاه ملایر با خوردن قرص خودکشی کرد. (دویچه وله 3/4/87)

4 ـ جمال انصاری رئیس دادگستری استان زنجان اعلام کرد: دختر دانشجوئی که حسین مددی معاون دانشگاه زنجان قصد تعرض به وی را داشته، 42 روز در بازداشت بسر برده است. که به داشتن روابط نامشروع با دکتر مددی متهم می باشد. همچنین در حال حاضر وی و خانواده حاضر به شکایت از دانشجویانی هستند که جریان تعرض دکتر مددی را فیلمبرداری کرده بودند. لازم به یادآوری است که وی در اظهارات قبلی خود اعلام کرده بود که بین دختر دانشجو و دکتر مددی صیغه محرمیت جاری بوده و وی حاضر به شکایت از دانشجویان نیست. (ادوارنیوز 9/6/87)

5 ـ مهدیه گلرو از دانشجویان محروم از تحصیل دانشگاه علامه طباطبائی، طی نامه سرگشاده ای خطاب به حجت الاسلام صدرالدین شریعتی، رئیس دانشگاه، به سیاستهای سرکوبگرانه وی اعتراض کرده و خواهان توقف صدور احکام محرومیت از تحصیل و بازگشت به دانشگاه شد. بارها نوشته ایم و نخوانده اید، بارها گفته ایم و نفهمیده اید، بارها فریاد زده ایم و نشنیده اید. آمدیم به دفترت، از در دیگر رفتی. زمان دیدار خواستیم ندادی. نشریات را یکی پس از دیگری به تعطیلی کشاندی. در انجمنها را بستی و راه را به گفتمان محدود ساختی. هر بار از زیر بار جوابگوئی شانه خالی کردی. باز می گوئیم: فضای دانشگاه باید آزاد باشد. روند احضار های فله ای باید به پایان رسد و ما بی هیچ قید و شرطی باید به دانشگاه بازگردیم. (امیرکبیر 19/8/87)

6 ـ پس از جریانات پیش آمده در دانشگاه های سهند تبریز و دانشگاه زنجان که در آن دانشجویان دختر توسط مسئولین دانشگاه مورد هتک حرمت قرار گرفته بودند، اکنون این جریان به دانشگاه پیام نور قم کشیده شده است. حجت الاسلام کاظم پور معاون فرهنگی دانشگاه در ارودیی به عنوان سرپرست به همراه پنج تن از دختران دانشگاه پیام نور قم که از مدیران مسئول و سردبیران نشریات برتر دانشجویی بودند به مشهد جهت شرکت در جشنواره کشوری اعزام می شوند. در حین اردو و جشنواره این حجت الاسلام با اهانت رفتاری و همچنین برخوردهای شدید برای انجام اعمال منافی عفت تلاش کرده است، که این اقدامات موجب راهی بیمارستان شدن یکی از دانشجویان در شهر مشهد شده است. پس از اردو حجت الاسلام کاظم پور معاون فرهنگی دانشگاه با تهدید کردن این افراد با تماس تلفنی آنها را به برخورد شدید در صورت طرح مساله و بازگو کردن جریانات به ارعاب آنان پرداخته است. پس از اعتراضات دانشجویان و انعکاس اخبار در رسانه ها گفته می شود حجت الاسلام کاظم پور استعفاء داده است.(کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت 19/9/87)

7 ـ دختر دانشجویی که یک سال پیش مورد تعرض معاون حراست دانشگاه کرمانشاه قرار گرفته بود ، تحت فشارهای وارده از سوی مسئولین این دانشگاه مجبور به انصراف از تحصیل شد. (امیر کبیر 8/10/87)

توقیف نشریات دانشجویی که زنان مسئول آن بوده اند
8 ـ نشریه دانشجویی "ایرانشهر" به مدیر مسئولی اکرم شیخ پور بدلیل انتشار مطالبی در مورد زنان و مشکلات آزادی زنان در ایران به اتهام توهین به مقدسات تحت فشار نمایندگی ولی فقیه و حراست دانشگاه رازی بدستور کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه توقیف شد.(امیر کبیر 3/2/87)

9 ـ نشریه دانشجویی "بانو" پس از انتشار 2 شماره به اتهام طرح مطالب موجب تضاد میان زن و مرد از طریق دفاع غیر شرعی از حقوق آنان در کمیته ناظر بر نشریات دانشجویان دانشگاه شیراز برای مدت 3 ماه توقیف گردید. (امیر کبیر 2/7/87)

دانشجويان زن بازداشت شده :
10 ـ دختر دانشجوئی که در دانشگاه زنجان توسط دکتر حسین مددی رئیس هیئت نظارت دانشگاه و معاون دانشجوئی دانشگاه در معرض تعرض بود، طبق اطلاعیه دادسرای زنجان بازداشت شده و در زندان به داشتن رابطه نامشروع متهم شده است. شیرین عبادی وکیل دادگستری اعلام کرد: این دختر دانشجو اگر رابطه نا مشروعی داشت که عده ای را خبر نمی کرد که بیایند فیلمبرداری کنند و مدرک جرم علیه خودش فراهم کند. بنابراین تا به اینجا مسلما مرتکب هیچگونه تخلفی نشده. بنابراین من دستگیری این دختر را بدلیل داشتن رابطه نا مشروع، بر خلاف مقررات قانون آئین دادرسی می دانم. من نمی دانم چه چیزی باعث شده که در پرونده ای به این حساسی بخواهند شاکی را دستگیر کنند. ( رادیو زمانه 5/4/87)

11 ـ بهاره هدایت عضو شورای مرکزی و دبیر کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت ساعت 7 صبح توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. به حکم بازجو متین راسخ رئیس شعبه یکم بازپرسی دادگاه انقلاب منزل پدری این فعال دانشجوئی به مدت 3 ساعت مورد تفتیش قرار گرفت و وسائل شخصی او ضبط گردید. (امیرکبیر 23/4/87)

12 ـ پلیس امنیت 5 دانشجوی دختر را به اتهام اجتماع غیر قانونی در پارک لاله تهران بازداشت کردند. اسامی 2 نفر از بازداشت شدگان عبارتند از: بیتا صمیعی زاد و الهام احسنی تعدادی از بازداشت شدگان با قید ضمانت آزاد شده اند. (فعالین حقوق بشر و دمکراسی 2/6/87)

13 ـ هستی خضروی عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر و عضو کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت بدستور دادگاه انقلاب بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید.(ادوارنیوز 31/6/87)

14 ـ تعدادی از دانشجویان محروم از تحصیل که برای دیدار نمایندگان مجلس و انتقال اعتراضات خود به آنها در برابر ساختمان مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان تجمع کرده بودند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. اسامی 2 نفر از دانشجویان بازداشت شده به شرح ذیل است: مهدیه گلرو ، زهرا توحیدی ، این دانشجویان پس از انتقال به کلانتری واقع در خیابان کارگر جنوبی آزاد شدند. (ادوار نیوز 14/7/87)

15 ـ مهدیه گلرو از دانشجویان محروم از تحصیل دانشگاه علامه، که جهت اعتراض به محرومیت از تحصیل در مقابل دانشکده ادبیات این دانشگاه تحصن نموده بود، بدستور سجادی رئیس کل حراست توسط انتظامات به فرماندهی دهقان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از دانشگاه اخراج شد. این دانشجوی متحصن دهها متر توسط نیروی انتظامات بر روی زمین کشیده شد. نامبرده به علت تداوم تحصن برای بازگشت به دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.(ادوار نیوز 4/9/87)

16 ـ خانم آلما رنجبر از دانشجویان دانشگاه شیراز به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مسئولان نظام توسط اداره اطلاعات شیراز بازداشت شد.(امیر کبیر 26/10/87)

17 ـ سحر یزدانی پور دانشجوی دانشگاه شیراز و همسر یونس میرحسینی دانشجوی بازداشت شده این دانشگاه بدنبال مراجعه برای پیگیری وضعیت اعتصاب غذای همسرش در دادگاه انقلاب شیراز بازداشت شد . این فعال دانشجویی از سوی کمیته انضباطی به تعلیق از تحصیل محکوم شده است. (ادوار نیوز 24/11/87)

دانشجويان: بازجویی
18 ـ خانمها صادقی، رهپرور و فیض ، دانشجویان دانشگاه لرستان به علت حضور در تجمع اعتراضی اردیبهشت 87 در کمیته انضباطی دانشگاه مورد بازجویی قرار گرفتند. (امیرکبیر 31/6/87)

19 ـ محبوبه خادمی دانشجوی دانشگاه شیراز به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و توهین به مسئولین نظام در اداره اطلاعات شیراز مورد بازجویی قرار گرفت. (امیرکبیر 17/10/87)

احضار به کمیته های انضباطی
20 ـ پنج نفر از دانشجویان زن دانشگاه شیراز بنامهای ناهید افراسیابی، سحر یزدانی، نسیم دالوند و ندا ضیغمی به علت شرکت در تجمع دو هفته ای اسفندماه، جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند.
(امیر کبیر 20/1/87)

21 ـ الهه رادمهر دانشجوی شهرسازی دانشگاه ارومیه به علت پیگیری وضعیت برادرش سجاد رادمهر، دانشجوی زندانی، 2 بار به کمیته انضباطی احضار و از سوی مسئولین دانشگاه مورد تهدید قرار گرفت.
(امیرکبیر 1/5/87)

22 ـ طیبه جهانگیرفام مسئول کمیته زنان و حقوق بشر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز جهت بازجوئی به کمیته انضباطی احضار شد. (اعتماد 28/6/87)

23 ـ سحر یزدانی پور از فعالین دانشجویی دانشگاه شیراز و مدیر مسئول نشریه دانشجوئی توقیف شده "قاصدک" با 30 مورد شکایت به اتهام مراوده با همسر خود در کمیته انضباطی مورد بازجوئی قرار گرفت. نامبرده بدلیل شرکت در تحصن های آذر ماه 86 دانشگاه شیراز در کمیته انضباطی به دو ترم محرومیت از تحصیل بصورت تعلیقی محکوم شده بود. (ادوارنیوز 2/8/87)

24 ـ 4 نفر از دانشجویان زن دانشگاه شیراز جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند . اسامی تعدادی از دانشجویان احضار شده به این شرح است : نسیم دالوند ، ندا اسکندری ، فاطمه آقایی ، محدثه محوی شیرازی. اتهام تمامی این دانشجو شرکت در تجمعات 16 آذر ماه در دانشگاه شیراز عنوان شده است. (امیرکبیر 1/10/87)

25 ـ شهناز میرحیدری ، مهشید پور میرزایی و المیرا چتریان دانشجویان دانشگاه آزاد شهرری به اتهام عدم رعایت شئون دانشجویی جهت بازجویی به کمیته انضباطی احضار شدند.(فعالان حقوق بشر در ایران 9/10/87)

26 ـ مهدیه گلرو از فعالان دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در کمیته انضباطی محاکمه شد. این دانشجو پس از 18 ماه ممنوع الورودی به دانشگاه مجدد به کمیته انضباطی احضار شده بود. (بامداد خبر 26/10/87)

دانشجويان: احکام صادر شده توسط کمیته ها
27 ـ تینا حسینی دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد در کمیته انضباطی به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد.(امیر کبیر 3/12/86)

28 ـ سحر رضا زاده، پگاه حمزه ای و مارال پیله ور از فعالین دانشجویی دانشگاه تهران در کمیته انضباطی به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند.(ادوار نیوز 5/12/86)

29 ـ زینب پیغمبرزاده دانشجوی دانشگاه تهران به علت شرکت در تجمع 18 آذر دانشجویان در دانشگاه تهران در کمیته انضباطی به یک ترم محرومیت از تحصیل بدون احتساب سنوات محکوم شد. وی سال گذشته نیز به دلیل شرکت در تجمع خرداد ماه دانشگاه تهران به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بود.(اعتماد 14/12/86)

30 ـ دکتر اسدی معاون فرهنگی و رئیس گروه فقه و حقوق دانشگاه آزاد ورامین، 9 نفر از دانشجویان دختر را به خاطر پوشش غیر چادر از کلاس درس اخراج کرده و اجازه ورود به آنها نمی دهد. این استاد به دانشجویان گفته است هیچ کس در کلاس درس حق ندارد بدون چادر حاضر شود.(کمیسیون زنان تحکیم وحدت 15/12/86)

31 ـ فرزانه حافظی و یک دانشجوی دختر دیگر در کمیته انضباطی دانشگاه شیراز بصورت غیابی محکوم شدند. که هرکدام به یک ترم تعلیق از تحصیل محکوم شدند.(امیر کبیر 23/12/86)

32 ـ شیما فرزاد منش، نگین فرزامند و مهدیه گلرو دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در کمیته انضباطی یک ترم از تحصیل محروم شدند. همچنین عسل اخوان با دو ترم تعلیق مواجه هست. و مهدیه گلرو هم اکنون ممنوع الورود هست و اجازه تردد در دانشگاه علامه را ندارد. این احکام به امضای حجت الاسلام صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه رسیده است.(اعتماد 24/1/87)

33 ـ سحر یزدانی پور مدیر مسئول نشریه "قاصدک" و ناهید افراسیابی مدیر مسئول نشریه"رهگذر" از سوی کمیته انضباطی دانشگاه شیراز هرکدام به دو ترم تعلیق از تحصیل محکوم شدند.(کارگزاران 27/1/87)

34 ـ زهرا توحیدی داوطلب آزمون کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی، دانشجوی محروم از تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در سال 86 طی نامه ای خطاب به محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری خواستار دریافت کارنامه شرکت در آزمون کارشناسی ارشد خود شد.(امیر کبیر 16/2/87)

35 ـ هشت تن از دانشجویان دختر دانشگاه صنعتی شیراز به اتهام "بدحجابی در محیط دانشگاه" در کمیته انضباطی هرکدام به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شدند.(امیر کبیر 9/3/87)

36 ـ ناهید بابازاده از دانشجویان دانشگاه تبریز به اتهام فعالیت سیاسی به حکم اداره گزینش استاد و دانشجو وزارت علوم از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شد.(ادوار نیوز 11/3/87)

37 ـ خانم صداقتی دانشجوی دانشگاه تربیت معلم کرج به علت حضور در تجمع اعتراضی در خرداد 87 این دانشگاه به حکم کمیته انضباطی به دو ترم تعلیق از تحصیل محکوم شد.(دسترنج 18/5/87)

38 ـ زینب کوشکی، از دانشجویان دانشگاه لرستان از سوی کمیته انضباطی این دانشگاه به علت حضور در تجمع اعتراضی اردیبهشت ماه 87 که بدنبال مرگ یک دختر دانشجو در خوابگاه دخترانه فاطمیه صورت گرفت، به دو ترم محرومیت از تحصیل و استفاده از امکانات رفاهی دانشگاه محکوم شد. (امیرکبیر 31/6/87)

39 ـ سه دانشجوی زن دانشگاه اصفهان در کمیته انضباطی محکوم شدند. احکام صادره و رای نهائی کمیته انضباطی به شرح ذیل اعلام گردید: نرگس شریفی مدیر مسئول نشریه دانشجوئی "دریچه" توبیخ کتبی به همراه درج در پرونده. زویا شکوهی مدیرمسئول نشریه دانشجوئی "طلوعی دیگر" توبیخ کتبی به همراه درج در پرونده. مژده سمائی از دانشجویان "آزادیخواه و برابری طلب" یک ترم محرومیت از تحصیل و ممنوع الورود شدن به خوابگاه و دانشگاه. (فعالان حقوق بشر در ایران 21/7/87)
40 ـ ناهید افراسیابی و سحر یزدانی در کمیته انضباطی دانشگاه شیراز از تحصیل محروم شدند. ناهید افراسیابی به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد که یک ترم آن اجرایی و ترم دیگر آن معلق است. سحر یزدانی به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد ، که به صورت معلق می باشد. 50 نفر از دانشجویان دختر پس از اعتراضات دانشجویان به حضور علی لاریجانی رئیس مجلس در این دانشگاه، به اتهام بدحجابی در کمیته انضباطی مورد بازجویی قرار گرفتند. همچنین 3 دانشجوی دختر به بهانه بدحجابی از دانشگاه اخراج شده اند. (امیرکبیر 5/8/87)

41 ـ آلما رنجبر دانشجوی دانشگاه شیراز به اتهام توهین به شعائر اسلامی یا ملی و ارتکاب اعمالی بر ضد نظام جمهوری اسلامی در کمیته انضباطی به دو ترم ممنوعیت از تحصیل با احتساب سنوات و ارجاع پرونده به کمیته انضباطی مرکزی محکوم شد . (امیرکبیر 12/10/87)

42 ـ طیبه جهانگیرفام از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز بدستور محمد هادی ایمانیه رئیس دانشگاه برای مدت یک ماه به تمامی فضای دانشگاه از جمله خوابگاه ممنوع الورود شد. (امیرکبیر 23/10/87)

احضار به دادگاه ها
43 ـ هنگامه فتاحی و مریم ایثاری از اعضای "تشکل اصلاح طلب" دانشگاه بین المللی خمینی قزوین جهت بازجوئی به دادگاه انقلاب قزوین احضار شدند. (امیر کبیر 1/4/87)

44 ـ شبنم مددزاده، فیروزه صداقتی و رقیه سعیدی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم با شکایت رئیس دانشگاه جهت محاکمه به دادگاه انقلاب کرج احضار شدند. (امیرکبیر 3/6/87)

45 ـ مهدیه گلرو عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی و دانشجوی محروم از تحصیل به دادگاه انقلاب احضار شد. (ادوارنیوز 26/8/87)

46 ـ نسیم سلطان بیگی دانشجوی رشته ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و از دانشجویان " آزادیخواه و برابری طلب " به اتهام اقدام علیه امنیت ملی جهت محاکمه به شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران احضار شد.(فعالین حقوق بشر و دمکراسی 25/11/87)

دانشجويان: محاکمات
47 ـ انوشه آزادبر دانشجوی سابق دانشگاه تهران در دادگاه محاکمه شد. نامبرده ضمن رد تمامی اتهامات موجود، گفته های خود را در جریان بازجوئی، بدلیل فشارهای شدید روحی روانی در زمان بازداشت دانست. وی از جمله دانشجویان چپ بود که در 11 آذر 86 توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در بند 209 زندان اوین نگهداری می شد. (کمیته گزارشگران حقوق بشر 26/6/87)

48 ـ بیش از 30 دانشجوی دختر دانشگاه یزد به علت شرکت در تحصن دانشجویی در کمیته انضباطی محاکمه شدند. تاکنون حکم تعدادی از این دانشجویان که منع موقت از تحصیل به مدت نیمسال هست بطور موقت صادر شده است.(ادوار نیوز 24/7/87)

49 ـ معصومه منصوری دانشجوی دانشگاه امیرکبیر به اتهام محاربه با نظام و تبلیغ علیه نظام در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شد . پدر نامبرده آقای محمد علی منصوری بدلیل شرکت در مراسم نوزدهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی سال 67 توسط مامورین امنیتی بازداشت شده بود . خانم منصوری بدلیل مراجعه مکرر به دادگاه انقلاب برای آگاهی یافتن از وضعیت پدرش، بدستور قاضی راسخ رئیس شعبه یک دادگاه انقلاب بازداشت و به مدت 3 هفته در بند 209 زندان اوین تحت شکنجه های جسمی و روحی قرار گرفت.(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 21/11/87)

دانشجويان: احکام صادر شده توسط دادگاه ها
50ـ شیوا نظرآهاری فارغ التحصیل رشته عمران دانشگاه آزاد- واحد تهران جنوب، فعال حقوق بشر با مراجعه به سازمان سنجش، مطلع شد که نامش بدستور وزارت اطلاعات در لیست دانشجویان ممنوع التحصیل قرار گرفته و لذا امکان ثبت نام برای کارشناسی ارشد را ندارد. (کمیته گزارشگران حقوق بشر 23/7/87)

51 ـ جمال انصاری رئیس دادگستری استان زنجان گفت : دکتر حسین مددی رئیس هیات نظارت دانشگاه زنجان و معاون دانشجویی این دانشگاه که در خرداد ماه سال جاری در حال تعرض به یکی از دانشجویان دختر توسط سایر دانشجویان دستگیر شده بود ، در دادگاه تجدید نظر به 30 ضربه شلاق تعزیری و 30 ضربه تعلیقی و دختر دانشجو هم به 30 ضربه شلاق تعزیری محکوم شدند . (ایلنا 19/11/87)

ضرب وشتم دانشجویان
52 ـ مهدیه گلرو از دانشجویان محروم از تحصیل اعلام کرد : مامورین نیروی انتظامی با استفاده از گاز اشک آور و گاز فلفل به دانشجویان شرکت کننده در تجمع مقابل مجلس حمله کرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند. (رادیو فردا 14/7/87)

53 ـ یک دختر دانشجوی دانشگاه آزاد رودهن توسط یک مامور زن و چند مرد حراست دانشگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفت. رئیس دانشگاه و مسئول حراست دانشگاه خود را پاسخگو نمی دانند.(کارگزاران 27/7/87)

دانشجويان: صدور قرار وثیقه
54 ـ آناهیتا حسینی و بیتا صمیمی زاده از دانشجویان چپگرای دانشگاههای تهران و امیر کبیر پس از 40 روز بازداشت هر کدام با قرار وثیقه 80 میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شدند.(ادوار نیوز 3/12/86)

55 ـ شقایق طباخ دانشجوی دانشگاه تهران که در پارک لاله تهران بازداشت شده بود، با قرار وثیقه از زندان آزاد شد. (خبرنامه شیراز 6/6/87)

56 ـ هستی خضروی عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و عضو کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت پس از 10 روز بازداشت با قرار وثیقه 200 میلیون تومانی از زندان آزاد شد. (امیرکبیر 9/7/87)

اعتصاب غذا
57 ـ مهدیه گلرو از دانشجویان محروم از تحصیل دانشگاه علامه طباطبائی در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد. وی به علت اعتصاب غذای خشک توسط مامورین امنیتی بیهوش گردیده و سپس به بهداری زندان منتقل شده است.(امیر کبیر 11/9/87)

ربودن و قتل دانشجو:
58 ـ سمیه کاکاوند دانشجوی رشته حقوق دانشگاه میبد یزد، روز 29 آذر از دانشگاه ربوده و به قتل رسید. جنازه وی 18 دی در 3 کیلو متری دانشگاه توسط مردم کشف شد. مادر نامبرده اعلام کرد: دخترش توسط یک عضو نیروی انتظامی به نام روح الله. د. ف به قتل رسیده است. این عضو نیروی انتظامی خواستار ازدواج با سمیه کاکاوند بوده است، ولی چون متاهل بوده، با پاسخ منفی سمیه کاکاوند روبرو می شود و سپس وی را ربوده و به قتل رسانده، برادر قاتل مسئول کمیته انضباطی دانشگاه میبد بوده و سمیه را تهدید به اخراج از دانشگاه می کرده است.(روز 1/12/86)

اخبار مربوط به قتل در زندان:
1 ـ جعفر مصلح بازپرس شعبه سوم دادسرای عمومی و انقلاب همدان پرونده مرگ دکتر زهرا بنی یعقوب را مختومه و برای متهمان قرار منع تعقیب صادر کرد. ابوالقاسم بنی یعقوب، پدر زهرا گفت: در متن رای صادره آمده است: با توجه به اینکه اصلا جرمی واقع نشده و وقوع قتل عمد منتفی است، برای همه متهمان پرونده قرار منع تعقیب صادر می شود. نامبرده بارها با تاکید اعلام کرد که به هیچ وجه به خودکشی دخترش اعتقاد ندارد و دلیل مستند و فراوان برای اثبات قتل فرزندش توسط ماموران اداره امر به معروف همدان از سوی وکلای مدافع به دادگاه ارائه شده است. (کانون زنان ایران 19/4/87)

2 ـ خانواده دکتر زهرا بنی یعقوب پس از گذشت یکسال از مرگ مشکوک فرزندشان در بازداشتگاه امر به معروف و نهی از منکر همدان با نوشتن نامه ای خطاب به مردم ایران به ویژه فعالان حقوق بشر در خواست کمک کردند. در بخشی از نامه آمده است: بیش از یکسال از مرگ مشکوک فرزندمان دکتر زهرا بنی یعقوب در بازداشتگاه امر به معروف و نهی از منکر همدان می گذرد. در این مدت تلاش فراوانی از سوی ما، وکلای مدافع پرونده، فعالان حقوق بشر و حقوق زنان و روزنامه نگاران مستقل برای کشف حقیقت صورت گرفته اما متاسفانه تاکنون پرونده به نقطه روشنی نرسیده است و متهمان همچنان آزاد هستند و مجازاتی برای آنها در نظر گرفته نشده است. هیچ کس پاسخ مشخصی به ما نمی دهد. به همین دلیل از شما یاری می خواهیم ، در ادامه آمده است: پس از انتقال جسد زهرا به پزشکی قانونی ، به آنها ساعت مرگ را 9 صبح روز شنبه اعلام می کنند. در حالیکه ساعت 5 بعدازظهر و هشت و نیم شب با برادرش صحبت کرده و حدود ساعت 5 بعدازظهر همان روز یک قاضی او را دیده و با صحبت کرده است. بر اساس گزارش پزشکی قانونی دو کبودی روی پاهای زهرا مشاهده شده است. کبودی روی ساق پای چپ و کبودی روی ران پای راست. اما به علل این کبودی ها اشاره نشده است. عجیب تر آنکه پزشکی قانونی به خونی که از بینی و گوش زهرا بیرون آمده توجهی نکردند و در هیچ کدام از گزارش هایشان به آن اشاره نکرده اند . دو- سه روز پس از مرگ دلخراش فرزندمان، یکی از معاونان استانداری همدان با پدر زهرا دیدار کرد و گفت: خواهش ما از شما این است که حتی به اقوام خودتان هم نگویید که فرزندتان در ستاد امر به معروف فوت کرده است. مثلا بگویید تصادف کرده و یا دچار ایست قلبی شده است. چند پزشک متخصص به ما گفته اند: کسی که حلق آویز شده باشد به هیچ وجه گوش و بینی اش خون ریزی نمی کند و این از نشانه های ضربه مغزی است. آیا فریاد رسی در این کشور هست که داد فرزندمان را بستاند؟ (کانون زنان ایرانی 4/8/87)

3 ـ رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه با ارسال نامه ای خطاب به بازپرس شعبه اول دادسرای ناحیه 28 تهران (کارکنان دولت) اعلام کرد: پرینت مکالمات تلفنی رحیم بنی یعقوب برادر دکتر زهرا بنی یعقوب که آخرین گفتگو را پیش از مرگ خواهرش با او داشته در سیستم پرینت موجود نیست. ابوالقاسم بنی یعقوب می گوید: اورژانس منطقه، پس از معاینه جسد زهرا در ساعت نه و نیم شب عنوان کرد که او قبل از ساعت 8 شب فوت کرده است. ما بارها و در جریان بازپرسی به این گزارش اعتراض کردیم. اگر او ساعت 8 شب فوت کرده، چگونه می توانسته در ساعت هشت ونیم شب با برادرش صحبت کرده باشد. بازپرس از ما پرسیدند چه مدرکی برای اثبات این ادعای خود دارید؟ ما در پاسخ گفتیم می توانید پرینت مکالمه های تلفن همراه برادرش را بگیرید تا معلوم شود که کی و کجا با او تماس گرفته شده است. پس از یکسال دوندگی می گویند پرینت در شبکه موجود نیست. دکتر زهرا بنی یعقوب توسط ماموران امر به معروف و نهی از منکر همدان بازداشت و در زندان به قتل رسید. (کانون زنان ایرانی 17/8/87)

مطبوعات توقیف شده
1 ـ ثریا عزیز پناه مدیر مسئول ماهنامه " راسان " چاپ سقز اعلام کرد : در چند ماه گذشته و بعد از چاپ مطلبی در نشریه مشکلاتی برای بنده بوجود آمد و باعث نگرانی هایی در شورای نویسندگان شد . وی افزود : اصل مسئله در تصمیم بنده برای تعطیلی موقت " راسان " بخاطر برخی فشارهای وارده بر مطبوعات مستقل است و از سوی دیگر نیز شورای نویسندگان " راسان " از ادامه کار این وضعیت نگران بودند . که با انتشار اطلاعیه ای استعفا دادند . (شار نیوز 9/10/87)


مطبوعات: بازداشت روزنامه نگاران
2 ـ بدنبال تجمع اعتراضی کارگران اخراجی شرکت ایران صدرا در مقابل استانداری بوشهر، 3 نفر خبرنگار که برای تهیه گزارش به محل رفته بودند توسط نیروی انتظامی بازداشت شدند. اسامی خبرنگاران بازداشتی عبارتند از : میترا انبارکی خبرنگار هفته نامه دریای جنوب و مریم خوئینی . (اعتماد 20/1/87)

مطبوعات: احضار روزنامه نگاران
3 ـ سه نفر از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی روزنامه های اعتماد، سرمایه، اعتماد ملی، با شکایت سازمان میراث فرهنگی جهت بازجویی به شعبه دوم دادگاه کارکنان دولت احضار شدند. مونا قاسیمانی، سحر افاضلی، سعیده اسلامی، به علت درج اخبار برکناری ها و انتصابها در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در زمان ریاست اسفندیار رحیم مشایی به دادگاه احضار شدند.(روز 29/2/87)

4 ـ ثریا دارابی سردبیر مجله توقیف شده « قلم معلم» فرهنگی با سابقه و عضو سابق هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران به همراه سجاد خاکساری خبرنگار نشریه « قلم معلم» که در جریان اعتراضات معلمان در اسفند سال 1385 به مدت چند روز بازداشت گردید، جهت محاکمه به شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران احضار شدند.(کانون صنفی معلمان ایران 28/8/87 )

بازجویی
5 ـ ثریا عزیزپناه مدیر مسئول ماهنامه کردی ـ فارسی "راسان" به اتهام تبلیغ به نفع گروهک تروریستی مخالف نظام با شکایت فرمانده بسیج شهرستان پاوه در شعبه کارکنان دولت در تهران مورد بازجویی قرار گرفت. از سوی دادگاه مبلغ 10 میلیون تومان وجه الکفاله برای وی صادر شد.
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 26/8/87)

مطبوعات: محاکمه روزنامه نگاران
6 ـ نوشین محمدی مدیر مسئول هفته نامه"ندای جامعه" به اتهام چاپ عکس های مبهم، تفرقه افکنی قومی، چاپ مواضع گروههای غیر قانونی و تشویش اذهان عمومی با شکایت اداره اطلاعات کرمانشاه و مدعی العموم در شعبه 11 دادگاه تجدید نظر کرمانشاه محاکمه شد.(اعتماد 21/1/87)

مطبوعات: احکام صادر شده توسط دادگاه ها
7 ـ پرناز(نازی) عظیما خبرنگار رادیو فردا به اتهام تبلیغ علیه نظام در شعبه 13 دادگاه انقلاب تهران به یکسال حبس تعزیری محکوم شد. نامبرده به مدت 8 ماه ممنوع الخروج بود، سپس بار قرار وثیقه 510 میلیون تومانی از ایران خارج شد.(ایسنا 13/12/86)

اخبار مربوط به فعالین سیاسی، فرهنگی و اجتماعی:
1 ـ رقیه علیزاده همسر عباس لسانی زندانی سیاسی آذربایجانی که بصورت تبعید در زندان مرکزی یزد بسر می برد، توسط مامورین اداره اطلاعات اردبیل بازداشت و پس از ساعتها بازجویی آزاد شد. اداره اطلاعات خانم لسانی را تهدید کرده بود که در مورد وضعیت همسرش در زندان، نباید با رسانه ها و فعالان حقوق بشر صحبت کند. عباس لسانی در زندان یزد به مدت 15 روز در اعتصاب غذا بود. (ساوالان سی 24/1/87)

2 ـ شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر بار دیگر تهدید به مرگ شد. وی طی نامه ای به فرمانده نیروی انتظامی ایران پیگیری قضایی این مسئله را خواستار شد. شیرین عبادی هنگام ورود به دفتر وکالت خود با یادداشتی بدین مضمون که" شیرین عبادی مرگ تو نزدیک است" مواجه شد. نامبرده اعلام کرد: از آنجا که من اختلاف حسابی با کسی ندارم و در حرفه وکالت خود نیز فقط بصورت رایگان از قربانیان نقض حقوق بشر دفاع می کنم، بنابراین افرادی که آرزوی مرگ مرا دارند، با من عداوت شخصی نداشته، بلکه با افکار و عقاید من مخالف هستند. نامه تهدید آمیز به امضای انجمن ضد بهائیت رسیده و شیرین عبادی کپی آنرا برای فرمانده نیروی انتظامی ارسال کرده، در این نامه چنین آمده است: خانم شیرین عبادی به تو گفتم رفتار غیر اسلامی و منطبق با رفتار بهائیت خود را ترک کن ولی تو به خوش رقصی برای خارجیان و بهائیان ادامه دادی دخترت را هم در این راه وارد کردی او را خواهیم کشت که بدانی. توجه کن".(کانون زنان ایرانی 26/1/87)

3 ـ لیلا حیدری از فعالین مدنی و سیاسی آذربایجان به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی بصورت غیر علنی محاکمه شد. این فعال سیاسی و مدنی سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در بند 209 زندان اوین به مدت طولانی تحت فشار قرار داشت و با قرار وثیقه 80 میلیون تومانی از زندان آزاد شد.(ادوار نیوز 19/2/87)

4 ـ به فیلم "تسویه حساب" به کارگردانی تهمینه میلانی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه نمایش داده نشد. همچنین فیلم "دایره زنگی" به کارگردانی پریسا بخت آور با فیلم نامه تائید شده پس از ساخته شدن وادار به تغییر و تعدیل فیلم اش شد. (بی بی سی 5/4/87)

5 ـ بدنبال ممنوع التصویر شدن چند بازیگر سینمای ایران، دو بازیگر زن که به تازگی از سفر خارج برگشته اند و یا در برخی فیلمهای هالیوودی حضور یافته اند جهت بازجویی به معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی احضار شدند. (ادوارنیوز 15/5/87)

6 ـ گلشیفته فراهانی هنرپیشه سینما، در حال سفر به هالیوود در فرودگاه ممنوع الخروج اعلام شد. مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می گویند: بازیگران ایرانی برای بازی در فیلمهای خارجی باید از این وزارتخانه مجوز بگیرند. (روز 30/5/87)

7 ـ مادر سجاد رادمهر، دانشجوی دانشگاه تبریز که از 37 روز پیش در بازداشت نهادهای امنیتی بسر می برد، به علت مراجعه به دانشگاه تبریز و پیگیری وضعیت فرزندش، تلفنی از سوی نهادهای امنیتی مورد تهدید قرار گرفت. (امیرکبیر 4/6/87)

8 ـ سخنرانی های شیرین عبادی در مراکز دانشگاهی و پژوهشی مالزی بدلیل فشار وزارت خارجه ایران لغو گردید. نامبرده به دعوت "بنیاد صلح مالزی" به منظور انجام یک سری سخنرانی دعوت شده بود. مقامات وزارت خارجه ایران به وزارت خارجه مالزی گفته اند که حضور عبادی در مالزی و انجام سخنرانی می تواند به روابط خوب دو کشور صدمه بزند. (روزآنلاین 8/7/87)

9 ـ نیروهای امنیتی با تهدید و تحت فشار گذاردن مجتبی سمیع نژاد و بلاگ نویس و زندانی سیاسی ، خواهان توقف فعالیت وی شده اند . نیروهای امنیتی چندی پیش با بازداشت شیدا جهان بینی همسر مجتبی سمیع نژاد اقدام به تهدید او کرده اند . آنها از همسر سیمع نژاد خواسته اند تا دادخواستی را علیه وی تسلیم دادگاه نماید و در آن از شوهرش بدلیل فساد اخلاقی شکایت نموده و طلاق بگیرد . مجتبی سیمع نژاد در سال 83 در پرونده معروف به وبلاگ نویسان توسط اطلاعات سپاه پاسداران به مدت 9 ماه بازداشت گردید .
(کمیته گزارشگران حقوق بشر 14/8/87)

10 ـ اداره اماکن نیروی انتظامی شهرستان قروه و اداره ارشاد با بازگشایی آموزشگاه زبان کردی در این شهر مخالفت کردند. اداره ارشاد به بهانه عدم تاهل خانم خاتون حبیبی و ناهمخوانی رشته تحصیلی وی با تدریس زبان کردی نامبرده را به عنوان مسئول آموزشگاه رد صلاحیت کرده اند.
(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 20/8/87)

11 ـ جمعی 150 نفره از دانشجویان بسیجی در مقابل منزل شیرین عبادی تجمع کرده و تابلوی دفتر وی را به بهانه سکوت مدعیان حقوق بشر در برابر جنایات اسرائیل در غزه به پائین کشیدند. بسیجیان شعار می دادند: "مرگ بر قلم بدست مزدور" ، "اسرائیل جنایت می کند، عبادی حمایت می کند" ، "آتش و خون در غزه" و "مدعیان حقوق بشر کجائید" لازم به یاد آوری است این اقدام و طرح چنین شعارهائی در حالی صورت می گیرد که، کانون مدافعان حقوق بشر با صدور اطلاعیه ای در محکومیت خشونت های صورت گرفته در نوار غزه، خواستار سرعت عمل مجامع بین المللی و حقوق بشری شده بود. (شبکه خبر دانشجو 12/10/87)

12 ـ گروه مادران صلح با انتشار فراخوانی از نیروهای فعال و آزادیخواه و همه مردم صلح دوست خواسته بودند اعتراض شدید خود را نسبت به حملات اسرائیل در غزه و وادار کردن این حکومت به رعایت قطعنامه های سازمان ملل ، ابراز دارند . تجمعی در اعتراض به جنایات اسرائیل در غزه در مقابل سفارت فلسطین در تهران شکل گرفت ، ماموران امنیتی لباس شخصی با حمله به تجمع کنندگان مانع ادامه کار آنها شدند . ماموران امنیتی در مقابل شعار صلح ، صلح ، آتش بس ، مدام شعار می دادند : " مرگ بر صلح طلب " و " جنگ جنگ تا پیروزی " در این تجمع بهمن احمدی امویی " روزنامه نگار مورد ضرب و شتم قرار گرفت و به صورت خونین او اسپری فلفل پاشیده شد . دوربین راحله عسگری را ضبط کردند و او را مورد ضرب و شتم قرار دادند.فرخنده احتسابیان را به داخل جوی هل دادند و آیدا سعادت روزنامه نگار را مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
(میدان زنان 22/10/87)

13 ـ آرزو رحیم خانی از اساتید عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد واحد اندیمشک به علت حمایت از تحصن دانشجویان دانشگاه زنجان ، از کار اخراج شد. (آزادنا 23/7/87)

14 ـ دکتر فاطمه صادقی استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد کرج و عضو هئیت علمی این دانشگاه ، توسط گزینش مرکزی دانشگاه آزاد رد صلاحیت شده و از تدریس در دانشگاه آزاد محروم گردیده است.
(اداورنیوز 26/11/87)

بازداشت فعالین سیاسی فرهنگی و اجتماعی:
1 ـ نسرین محمودی آذر دبیر کمیته زنان انجمن دوستداران محیط زیست اشنویه به اتهام تلاش برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر در اشنویه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.(موکریان نیوز 13/2/87)

2 ـ شهناز گرای در 17 فروردین توسط مامورین وزارت اطلاعات در کرج بازداشت شد. سپس در 22 فروردین دختر وی بنام آزاده گرای 25 ساله توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت شد. نامبرده پس از بازجویی به زندان گوهر دشت منتقل شد. بدنبال بازداشت خانم آزاده گرای سه فرزند خرد سال ایشان از جمله یک کودک سه ساله بدون مادر در منزل باقی مانده اند.(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 7/3/87)

3 ـ محبوبه کرمی فعال جنبش زنان و از اعضای کمپین یک میلیون امضاء که در تاریخ 24 خرداد بازداشت شده طی تماس تلفنی با مادرش اعلام کرد که در بند نسوان زندان اوین به همراه 25 زن دیگر در یک سلول بسر می برد. در روز 24 خرداد حدود 90 زن توسط نیروهای امنیتی با ضرب و شتم شدید بازداشت شدند. اتهام همه آنها را اقدام علیه امنیت ملی اعلام کرده اند.( تغییر برای برابری 6/4/87)

4 ـ میترا انبارکی و مریم خوئینی از اعضای سازمان دانش آموختگان ایران، شعبه بوشهر، در حین پخش اطلاعیه این سازمان به مناسبت 18 تیر، توسط نیروهای بسیج بازداشت و به نیروهای امنیتی تحویل داده شدند.
(ادوار نیوز 19/4/87)

5 ـ در پی مراجعه ماموران امنیتی تهران جهت دستگیری میثم لطفی و عدم امکان بازداشت وی ، مادر وی توران مرادی به همراه مریم لطفی خواهر میثم توسط مامورین بازداشت و به پلیس امنیت تهران منتقل شدند که در طی 24 ساعت هر دو آنها آزاد شدند . میثم لطفی شامگاه 25 اردیبهشت 86 به جرم « اراذل و اوباش » با حمله نیروی انتظامی به منزلش دستگیر شد . طی این حمله، مادر و خواهر مورد ضرب و شتم واقع شدند . میثم بعد از بازداشت به سوله کهریزک منتقل و مورد شکنجه های شدید فیزیکی و حتی اعدام مصنوعی قرار گرفت . وی در سن 19 سالگی در جریان حوادث کوی دانشگاه بازداشت شده بود.
(کمیته گزارشگران حقوق بشر 7/5/87)

6 ـ خانم سما بهمنی اهل بندرعباس از اعضای مجموعه فعالان حقوق بشر که از تاریخ دوم مرداد به علت تلاش برای تهیه گزارشاتی از نقض حقوق بشر در منطقه کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، با قرار وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان مرکزی سنندج آزاد شد. (فعالان حقوق بشر در ایران 20/6/87

7 ـ سیما ابراهیمی، سوسن رازانی و سمیه بهشتی زاد از فعالین کارگری سنندج به همراه توسط نیروهای اطلاعاتی برای مدت 2 روز بازداشت شدند.(کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری 25/6/87)

8 ـ هما نیکبخت و نسرین نیکبخت خواهران زندانی سیاسی، محمد نیکبخت توسط ماموران اداره اطلاعات شهرستان گلپایگان بازداشت و مورد بازجوئی قرار گرفتند. (فعالین حقوق بشر و دمکراسی 28/6/87)

9 ـ بیش از 50 نفر از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی اول آذر در قطعات شهدا در گورستانهای مختلف و تجمع اعتراضی 15 آذر در مقابل دفتر سازمان ملل در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. اسامی تعدادی از زنان دستگیر شده در میان آنها به شرح ذیل اعلام شده است: شیما فلاحت پیشه، سمانه سبحانی و صوفیه در بند 240 زندان اوین. ( فعالان حقوق بشر درایران 22/9/87)

10 ـ ستاره قاسمی از فعالین آذربایجانی توسط نیروهای امنیتی در ارومیه بازداشت شد. منزل وی توسط نیروهای امنیتی مورد بازرسی قرار گرفته کیس کامپیوتر، کتابها و یاداشتهای او را ضبط کرده و با خود برده اند. وی تاکنون با وکیل و خانواده خود تماس نداشته است.(ساوالان سسی 25/9/87)

11 ـ سازمان دفاع از حقوق بشر در کردستان اسامی و مشخصات 33 نفر از شهروندان تهرانی را که به اتهام شرکت در تجمع بدون مجوز و ادای احترام به قربانیان جنگ ایران و عراق ، در گورستان بهشت زهرا از اول آذر ماه در بازداشت بسر می برند را منتشر کرد. این بازداشت شدگان در بازداشتگاههای امنیتی تحت بازجوئی بوده و اکنون در انتظار دادگاهی در زندان بسر می برند.اسامی تعدادی از زنان بازداشت شده به شرح ذیل است : فاطمه قاسمی و سمیه (سوزان) زندلشتی. (سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 25/10/87)

12 ـ حدود 18 نفر از خانم هایی که قصد دیدار با فرزندانشان در قرارگاه اشرف در عراق را داشتند در فرودگاه مهرآباد تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند 209 زندان منتقل شدند . دستگیرشدگان با گرفتن ویزا و بلیط به صورت قانونی قصد پرواز داشتند . کبری بنازاده امیرخیزی 56 ساله و مادر84 ساله اش از جمله دستگیرشدگان می باشند .در سالهای اخیر تعدادی از مادران و پدران پیر به دلیل ملاقات فرزندانشان در قرارگاه اشرف در عراق دستگیر و به حبس های طولانی مدت محکوم شده اند. از جمله آنها زهرا علیقلی ، زهرا اسدپورگرجی ، فاطمه جوشن و شهلا زرین فر چندین نفر دیگر می باشند .
(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 28/10/87)

13 ـ نیروهای وزارت اطلاعات در تاریخ 27 دی ماه سال جاری 18 فرد سالخورده که قصد دیدار با فرزندانشان در قرارگاه اشرف در عراق را داشتند ، در فرودگاه مهرآباد تهران بازداشت کردند. اسامی بازداشت شدگان عبارتند از : سکینه سلیمان زاهد ، زهرا جوادی ، فردوس محبوبی ، عزت نوری ، فاطمه صادقی ، کبری امیرخیزی ، خانم ، پریسا پوراقبال ، عزیزه شفیعی نیا ، جمیله محمدزاده ، کبری بادی رودی ، عاطفه بهرامی و شماری از اعضای خانواده رضایی ، اکثر این افراد حدود 60 تا 80 سال سن دارند . افراد مذکور تمام مراحل قانونی سفر را طی نموده و مرتکب هیچ گونه عملی برخلاف قانون نگردیده بودند .(فعالان حقوق بشر در ایران 7/11/87)

14 ـ سیلویا هارتونیان 33 ساله ایرانی- ارمنی که برای سازمان بین المللی آریکس در حوزه روشهای زایمان در ایران کار می کرده است، از متهمین پرونده موسوم به براندازی نرم هست که در مرداد ماه سال جاری به همراه برادران اعلائی بازداشت شدند. خانم سیلویا هارتونیان بر اثر فشارهای ماموران امنیتی در بند 209 زندان اوین دچار مشکلات روحی و روانی شدید شده و در مقابل دوربین تلوزیونی مجبور به مصاحبه و به اصطلاح اعتراف شده است.(فعالین حقوق بشر در ایران 5/11/87)

15 ـ هاجر روراست معلم و فعال مدنی در مرکز کودکان بی سر پرست اداره بهزیستی مهاباد توسط مامورین امنیتی بازداشت شد. (کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 9/11/87)

فعالين سياسی، فرهنگی و اجتماعی: احکام صادره شده توسط دادگاه ها
1 ـ همسر ناصر سوداگری که به علت شرکت در مراسم گرامیداشت سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی در سال 67 در گورستان خاوران دستگیر شده بود، به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و ارتباط با سازمان مجاهدین خلق در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی سادات بصورت غیر علنی محاکمه و به 3 سال حبس تعلیقی محکوم شد .(امیر کبیر 9/12/86)

2 ـ الهام یعقوبی 30 ساله از اعضای خانواده های قتل عام زندانیان سیاسی سال 67 در شعبه یک دادگاه انقلاب شهرری به 6 ماه زندان محکوم شد و به زندان اوین منتقل گردید. وی در شهریورماه پس از شرکت در مراسم سالگرد کشتار زندانیان بازداشت و به مدت 3 هفته در سلول انفرادی بند 209 زندان اوین توسط فردی با نام مستعار رحمتی مورد بازجویی قرار داشت.وی سپس با قرار وثیقه از زندان آزاد شد. دو دائی نامبرده بنامهای احمد سلیمانی و سعید سلیمانی در سال 67 اعدام شدند.(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 20/1/87)

3 ـ شهناز کی پور 47 ساله و فرزندش آزاده گرائی 27 ساله با دست بند و پا بند، بدون داشتن حق انتخاب وکیل در شعبه 4 دادگاه انقلاب کرج به ریاست قاضی فرج الهی به زندان محکوم شدند. احکام صادره به قرار زیر می باشد: آزاده گرائی 10 سال زندان و شهناز کی پور 5 سال زندان. این خانواده توسط رضا عارفی از بازجویان وزارت اطلاعات در خیابان با ضرب و شتم بازداشت و به سلول های انفرادی بند سپاه پاسداران در زندان گوهردشت منتقل گردیدند. وزارت اطلاعات منزل این خانواده را به تصرف خود درآورده است.
(فعالین حقوق بشر و دمکراسی 4/4/87)

4 ـ خانم حمیده نبوی چاشمی همکار فعالین حوزه زنان به اتهام ارتباط داشتن با نشریه توقیف شده"سرزمین آریایی" که هفته پیش توسط مامورین امنیتی بازداشت شده بود به علت شرکت در مراسم بزرگداشت دکتر مصدق در دادگاه تجدید نظر به چهار ماه حبس که به مدت 5 سال به حالت تعلیق درآمد، محکوم شده است.خانم نبوی با دختر 5 ساله خود به تنهایی زندگی می کند و فرزندش که اکنون بطور موقت به اقوام سپرده شده به علت دوری از مادرش در وضعیت روحی نامناسبی به سر می برد.(امیر کبیر 26/7/87)

5 ـ فاطمه نبوی 28 ساله توسط مامورین اداره اطلاعات سمنان بازداشت گردید. از زمان دستگیری هیچ خبری از وضعیت ایشان در دست نیست. خواهر نامبرده حمیده نبوی به اتهام قصد شرکت در بیستمین سالگرد قتل زندانیان سیاسی در دادگاه به یکسال زندان محکوم شده است.
(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 5/9/87)

6 ـ حمیده نبوی به اتهام قصد شرکت در مراسم بیستمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی سال 1367 در دادگاه انقلاب شهر ری به یکسال زندان محکوم شد. نامبرده در 16 مهر توسط مامورین اطلاعات بازداشت و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل گردید. (فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 7/8/87)

7 ـ فاطمه قاسمی از بازداشت شدگان اول آذر ماه در گورستان بهشت زهرا به اتهام اقدام علیه امنیت ملی در دادگاه انقلاب تهران به 2 سال حبس و 80 ضربه شلاق محکوم شد. احکام صادره به مدت سال تعلیقی شده است.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 19/11/87)

8 ـ سمیه (سوزان) زندلشتی از بازداشت شدگان اول آذر ماه در بهشت زهرا به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی و تبانی جهت براندازی نرم به 2سال حبس تعلیقی محکوم شد . نامبرده پس از ابلاغ حکم در 26 بهمن از زندان آزاد شد.(سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان 27/11/87)

9 ـ نازیلا دشتی 50 ساله که از خرداد ماه در بازداشت بسر می برد، به جرم سفر قانونی به عراق و ملاقات با بستگان خود در « قرار گاه اشرف» در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به 3 سال حبس تعزیری و تبعید به زندان گوهردشت کرج محکوم شدند. فریبا دشتی و هود دشتی خواهر و برادر نازیلا دشتی در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در سال 1367 اعدام شدند. نامبرده به همراه همسرش هانی یازرلو از زندانیان سیاسی دهه 60 می باشند.(فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران 30/11/87)

اقلیت های دین : بازداشت ها
1 ـ سونیا تبیانیان به جرم اعتقاد به آئین بهائیت توسط ماموران امنیتی در ساری بازداشت شد. خانم شعله الله وردی گرجی ( دختر ایشان ) اعلام کرد: ماموران امنیتی منزل آنها را پس از بازداشت پدر و مادرش مورد بازرسی قرار داده اند، یک سری از کتابها، اسناد و مدارک را هم با خود برده اند. وی افزود: تلاش کردیم وکیل بگیریم ، ولی هنوز موفق نشده ایم ، چون در میان وکلای داخلی به صراحت می توانم بگویم ، کسی جرات نمی کند وکالت قبول کند ، اگر قبول کنند برای خود آنها بد می شود. (رادیو فردا 25/8/87)

2 ـ زلیخا موسوی به علت اعتقاد به دیانت بهایی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی توسط اداره اطلاعات یاسوج در 6 آبان 87 بازادشت شد. (فعالان حقوق بشر در ایران 26/8/87)

3 ـ سهیلا مطلبی از چهره های شناخته شده موسیقی در شهر ساری به علت اعتقاد به آئین بهائیت توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات ساری بازداشت گردید.(فعالان حقوق بشر در ایران 4/9/87)

4 ـ خانم صهبا رضوانی یکی دیگر از مسئولان جامعه بهائیان سمنان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد . (فعالان حقوق بشر در ایران 15/10/87)

5 ـ پگاه سنائی 20 ساله و فیروزه یگان از بهائیان قائمشهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.(فعالان حقوق بشر در ایران 23/10/87)

6 ـ ژینوس سبحانی از بهائیان تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. ژینوس سبحانی منشی دفتر "کانون مدافعان حقوق بشر" و "کانون مشارکت برای پاکسازی مین" می باشد. نامبرده از همکاران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران است .(فعالان حقوق بشر در ایران 26/10/87)

7 ـ نازی حسامی از اعضای این جمعیت آل یاسین توسط اداره ادیان وزارت اطلاعات پس از بازجویی بازداشت شد . همچنین ندا ستاری و نیلگون ستاری جهت بازجویی به اداره ادیان وزارت اطلاعات احضار شدند.
(جمعیت آل یاسین 26/10/87)

8 ـ خانم ها شهناز سعادتی ، فرزانه احمدزادگان ، انیس فنائیان ، ترانه سنائی و امیلیا فنائیان به جرم اعتقاد به آئین بهائیت توسط نیروهای امنیتی در قائمشهر بازداشت شدند. (فعالان حقوق بشر در ایران 29/10/87)

9 ـ زهرا عبدالله وند 31 ساله و مریم قاسمی 32 ساله از هواداران آیت الله کاظمینی بروجردی بدستور دادگاه ویژه روحانیت بازداشت و به بند 240 زندان اوین منتقل شدند . (فعالان حقوق بشر در ایران 10/11/87)

10 ـ سمین اشرافی از اعضای جامعه بهائیان مشهد، توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شد.
(فعالان حقوق بشر در ایران 8/11/87)

11 ـ نادره جوادی 44 ساله از مسیحیان نوکیش پس از دو هفته بازداشت با سپردن سند منزل از زندان آزاد شد.(فعالان حقوق بشر در ایران 17/11/87)

12 ـ زهره شریفی به همراه فرزند 5 ساله اش بنام امیر مهدی انصار ی از هواداران آیت الله کاظمینی بروجردی توسط مامورین دادسرای وِیژه روحانیت و وزارت اطلاعات بازداشت شدند. منزل آنان مورد بازرسی قرار گرفت.( فعالان حقوق بشر در ایران 29/11/87)

13 ـ طاهره تقی زاده از مسئولان جامعه بهایی در شهر ساری بدستور دادگاه انقلاب بازداشت شد و منزل وی مورد بازرسی قرار گرفت.( فعالان حقوق بشر در ایران 30/11/87)

14 ـ خانمها آرزو قنبری، ریحانه عبدالکریمی و هدی پرویزی از زنان جمعیت آل یاسین توسط مامورین دایره مذاهب وزارت اطلاعات دستگیر و به بند امنیتی 209 زندان اوین منتقل شدند. سارا یوسف پور و مهشید نجفی از اعضای این جمعیت به دفتر پیگیریهای وزارت اطلاعات احضار شدند. همچنین منازل فریبا جلیلیان ، فاطمه زندی و اشرف زندی از اعضای این جمعیت توسط مامورین اداره اطلاعات مورد بازرسی قرار گرفت.
(جمعیت آل یاسین 30/11/87)

مرگ در زندان
1 ـ آمنه فلاح آزاد 30 ساله و فرحناز خدادادی 38 ساله از زندانیان بند زنان گوهردشت بعلت عدم رسیدگی پزشکی در زندان فوت کردند.(فعالین حقوق بشر و دمکراسی 13/9/87)

محکومین به سنگسار:
1 ـ شادی صدر ، مریم کیان ارثی و محمد مصطفایی از اعضای نهاد « شبکه وکلای داوطلب» اعلام کردند: هشت زن به اتهام زنا به حکم قطعی سنگسار محکوم شده اند، که هر لحظه حکم می تواند اجرا شود. این نهاد از محمود هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه ایران خواسته است که مانع اجرای این احکام شوند. شادی صدر گفت: شش نفر از نه متهم تنها بر اساس تصمیم قاضی و بدون حضور شاهد یا وکیل مدافع در جریان اعترافاتشان محکوم شده اند. زنان متهم سنی بین 27 تا 43 سال دارند. " کبری نجار " زندان رجایی شهر کرج ،" ایران . الف " زندان سپیدار اهواز ، " خیریه .و " زندان سپیدار اهواز ، "اشرف کلهری " زندان اوین تهران ، " گیلان محمدی " زندان مرکزی اصفهان ، " افسانه، ر " زندان عادل آباد شیراز ، " م. خ" (زن) زندان وکیل آباد مشهد ، " م.ه "(زن) زندان وکیل آباد مشهد.( بی بی سی 30/4/85)

زندانیان سیاسی عقیدتی محکوم به اعدام:
1 ـ یک زن که در ارتباط با پرونده انفجار حسینیه رهپویان شیراز دستگیر شده بود، از سوی قوه قضائیه محکوم به اعدام شدند. (انتخاب 12/5/87)

2 ـ زینب جلالیان 27 ساله اهل شهرستان ماکو واقع در استان آذربایجان غربی به اتهام عضویت در یک حزب کردستانی در دادگاه انقلاب کرمانشاه به عنوان محارب محکوم به اعدام شد . وی 8 ماه پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به اطلاعات سپاه پاسداران منتقل شده است.
(کانون دانشجویان مدافع حقوق بشر کردستان 28/10/87)

محکومين به اعدام
1 ـ شهربانو ندام 50 ساله و اکرم مهدوی 32 ساله در دادگاههای تهران محکوم به اعدام شدند. پرونده آنها به شعبه اجرای احکام فرستاده شده است.(اعتماد 12/12/86)

2 ـ سهیلا 28 ساله به جرم قتل فرزند 5 روزه اش در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوان عالی کشور محکوم به اعدام شد.(اعتماد 19/2/87)

3 ـ زینب 28 ساله به جرم قتل همسرش موسی 41 ساله در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد.(اعتماد ملی 5/3/87)

4 ـ صغرا نجف پور 31 ساله که 18 سال از عمرش را در زندان رشت گذرانده است، به اتهام قتل یک کودک 8 ساله در سن 13 سالگی مجددا در دادگاه عمومی رشت محکوم به اعدام شد. صغرا از سن 9 سالگی بدلیل فقر شدید خانوادگی، نزد خانواده مقتول مشغول به کار بوده است. وی می گوید که از همان سن 9 سالگی مورد تعرض قرار گرفته و با تهدید مجبور به سکوت بوده است. نسرین ستوده وکیل مدافع صغرا مولائی گفت احتمال اعدام موکل من هر لحظه وجود دارد، امیدوارم هرچه زودتر جلوی اجرای این حکم گرفته شود. (اعتماد 31/4/87)

5 ـ شبنم 31 ساله که به اتهام قتل همسرش مجتبی از سوی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به اعدام محکوم شده بود،حکم به تعویق افتادن آنرا یک ساعت پیش از اجرا اعلام کردند. (کارگزاران 8/5/87)

6 ـ معصومه 31 ساله به اتهام قتل علی 67 ساله از سوی شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد. این حکم از سوی شعبه اول دیوان عالی کشور مورد تائید قرار گرفت. (اعتماد 13/5/87)

7 ـ یک زن 34 ساله به جرم قتل شوهرش، در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 27 دیوانعالی کشور محکوم به اعدام شد. (اعتماد 6/6/87)

8 ـ زهرا به جرم قتل همسر 42 ساله اش در شعبه 1601 دادگاه کیفری استان تهران و با تائید شعبه 34 دیوانعالی کشور به اعدام محکوم شد. (کاگزاران 25/6/87)

9 ـ مریم رجبی به اتهام قتل محمد ( همسرش) از سوی دادگاه کیفری استان تهران محکوم به اعدام شد.
(کارگزاران 2/7/87)

10 ـ طاهره به جرم قتل محمد (همسرش) از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان خراسان رضوی به اعدام محکوم شدند. (اعتماد 3/7/87)

11 ـ معصومه که 11 سال پیش به اتهام قتل محمد همسرش از سوی دادگاه کیفری بیرجند به اعدام محکوم شده بود بعد از تایید حکم اعدام وی از سوی شعبه 20 دیوان عالی کشور ،طی نامه ای که از سوی عبدالصمد خرمشاهی وکیل مدافع وی به رئیس قوه قضائیه ارسال شد . حکم اعدام وی بطور موقت متوقف و پرونده وی برای دادرسی مجدد به تهران ارسال شد. (اعتماد 22/7/87)

12 ـ "شهلا. ب" به اتهام قاچاق 800 گرم هروئین از سوی دادگاه انقلاب "رودان " محکوم به اعدام شد لازم به توضیح است که "شهلا.ب" در زمان صدور حکم باردار بوده و از سوی یکی از قضات برای وی تقاضا یک درجه تخفیف به همین علت شده اند.(ایسکانیوز 13/9/87)

13 ـ " رویا " 30 ساله به اتهام قتل همسرش " مجید " 35 ساله از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان فارس به اعدام محکوم گردید حکم صادره از سوی دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفت.(ابتکار 16/9/87)

14 ـ سوگل 37 ساله که متهم است برای فرار از ازدواج اجباری فرید 21 ساله را به قتل رسانده از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان فارس به ریاست قاضی رضائیان به اعدام محکوم شد. حکم صادره از سوی دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفت .(اعتماد 8/10/87)

15 ـ مرجان به اتهام پاشیدن اسید که منجر به قتل مهدی . ج می شود از سوی شعبه 5 دادگاه کیفری استان رضوی به اعدام محکوم شد . (ایسکانیوز 4/11/87)

16 ـ سحر 18 ساله به اتهام قتل همسرش داریوش 30 ساله به حکم شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی نورالله عزیز محمدی محکوم به اعدام شد . (اعتماد 6/11/87)

احکام اجرا شده اعدام
1 ـ شبنم 32 ساله به جرم قتل همسرش مجتبی به حکم دادگاه و با تائید دیوانعالی کشور در زندان اوین تهران بدار آویخته شد. (ایران 7/6/87)

2 ـ فاطمه حقیقت پژوه 37 ساله به جرم قتل همسر موقتش مسعود 30 ساله پس از تحمل 7 سال زندان به حکم شعبه 1601 دادگاه جزایی تهران و با تائید دیوانعالی کشور در زندان اوین به دار آویخته شد.(ایران7/9/87)

3 ـ طیبه 28 ساله به جرم قتل الهه 8 ساله به حکم شعبه 74 دادگاه کیفری استان تهران و با تایید دیوان عالی کشور در زندان به دار آویخته شد . ( ایران 5/10/87)

4 ـ یک زن به جرم قتل، به حکم شعبات دادگاه کیفری استان تهران و با تائید دیوانعالی کشور در زندان اوین تهران به دار آویخته شدند. (جمهوری اسلامی 10/11/87)

5 ـ معصومه قله چهی 32 ساله، به جرم قتل همسرش محمد، پس از تحمل 12 سال حبس به دستور قوه قضائیه در زندان رفسنجان به دار آویخته شد. این دختر دانشجو را به اجبار به عقد پسر عموی مادرش درآورده بودند. نامبرده به صورت غیر عمد در یک درگیری مرتکب قتل شده بود.(روز آنلاین 14/11/87)

اخبار اجتماعی و سرکوب عمومی:
1 ـ یک دختر جوان در مقابل پاساژ گلدیس در صادقیه تهران به اتهام نامناسب بودن حجابش توسط نیروی انتظامی با باتوم مورد ضرب و شتم قرار گرفت و خون آلود شد. جوانان در جلوی خودروی گشت ارشاد نیروی انتظامی مقاومت کرده و شعار می دادند"ما حکومت نظامی نمی خواهیم" و بر علیه مسئولین نظام و نیروی انتظامی شعار می دادند. با گسترش اعتراض مردم، یگان ویژه ضد شورش اقدام به تیراندازی هوایی نموده و 15 نفر را دستگیر کردند.(امیر کبیر 5/12/86)

2 ـ بدستور قوه قضائیه نیروی انتظامی به یک مهمانی در تهران حمله کرده و 31 دختر و 36 پسر را به اتهام رقص و پایکوبی دستگیر کرده اند.(ادوار نیوز 24/1/87)

3 ـ ضابطان مرکز اجرایی امر به معروف و نهی از منکر سپاه پاسداران ناحیه شیراز 75 نفر زن و مرد را به جرم شرکت در یک جشن شبانه دستگیر و به مقامات قضایی تحویل دادند.(کیهان 1/2/87)

4 ـ در اجرای طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی 49 مرد و زن به اتهام بدحجابی و کم توجهی به شئونات اسلامی توسط ماموران نیروی انتظامی همدان بازداشت شدند. برای بازداشت شدگان پرونده تشکیل شده و به مراجع قضایی معرفی شده اند.(جمهوری اسلامی 16/2/87)

5 ـ سرهنگ شعبانی معاون اجتماعی و فرماندهی انتظامی استان قزوین اعلام کرد: طی دو ماه گذشته 95 زن به اتهام عدم رعایت حجاب اسلامی توسط پلیس دستگیر شده اند. همچنین پلیس به 2000 زن بدپوشش تذکر داده است.(نواندیش 5/3/87)

6 ـ جواهری معاون امور بانوان استان مرکزی اعلام کرد: در سال گذشته بیش از 6000 زن معتاد در استان مرکزی دستگیر شده اند که میانگین سنی آنها بین 18 تا 25 سال است . وی افزود: 30 درصد معتادان دختر و 70 درصد آنان را زنان تشکیل می دهند نامبرده گفت : 21 مورد خودکشی موفق و 407 مورد خودکشی ناموفق و 32 مورد قتل و 72 مورد دستگیری دختران فراری در استان به ثبت رسیده است. (امیرکبیر 7/3/87)

7 ـ سردار نصرتی فرمانده نیروی انتظامی استان آذربایجان شرقی اعلام کرد: طی دو ماه گذشته 575 زن و مرد به اتهام داشتن رابطه ناسالم طی دو ماه گذشته دستگیر شدند. وی در مورد رعایت حجاب در چهار چوب طرح ارتقای امنیت اخلاقی و اجتماعی گفت: از اول سال جاری به 14560 نفر تذکر داده شد و 18 مرد و 49 زن دستگیر شد ه اند.(امیر کبیر 11/3/87)

8 ـ علیرضا اکبر شاهی رئیس پلیس استان تهران اعلام کرد: طی دو ماه گذشته 1098 زن به اتهام بدحجابی در تهران دستگیر شده اند که از این تعداد 954 نفر با اخذ تعهد کتبی آزاد و تعداد 114 نفر نیز با تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند.(نواندیش 12/3/87)

9 ـ دختری بنام گلاویژ سلطان نیا فرزند عبدالله از اهالی شهر مهاباد که به همراه پدر خود در یک کارگاه آجرپزِی در شهر همدان مشغول بکار بوده، از سوی ابراهیم الیاسی صاحب کارخانه مورد اذیت و آزار قرار می گیرد، وی به علت فشارهای روحی اقدام به خودکشی از راه خود سوزی می نماید و پس از 18 ساعت در بیمارستان فوت نمود.(فعالان حقوق بشر در ایران 14/3/87)

10 ـ سهراب سلیمانی مدیر کل زندانهای استان تهران گفت: 1100 زن در زندانهای استان تهران نگهداری می شوند. (امیر کبیر 22/3/87)

11 ـ دختر 15 ساله ای بنام مهتاب احمدزاده اهل پیرانشهر که به همراه خانواده خود در یک کارگاه جوجه کشی در شهر نقده مشغول به کار بود، پس از تعرض صاحب کار به وی، به علت فشارها ی روحی و روانی ناشی از تجاوز اقدام به خودسوزی کرد و در محل حادثه جان سپرد. (فعالان حقوق بشر در ایران 18/4/87)

12 ـ سید کاظم رسول زاده طباطبائی مدیر گروه روانشناسی دانشگاه تربیت مدرس و رئیس گروه کار زنان و دختران آسیب دیده و در معرض آسیب در همایش اسلام و آسیب اجتماعی اعلام کرد: در دهه 60 و 70 سن روسپیگری بالای 30 سال بود اما اکنون از 15 سال به بالا رسیده است. نامبرده افزود: اگر پیش از این اقدام به روسپیگری به خاطر رفع نیازهای اولیه بود اکنون بخاطر رفع نیازهای ثانویه است. از طرفی تا پیش از این پدیده روسپیگری بیشتر در مجردها بروز می کرد اما تحقیقات نشان داده است که اکنون روسپیگری در متاهلین بیشتر شده و با رشد سریعی نیز مواجه است. وی گفت: پدیده روسپیگری پیش از این در غیر بومی ها بیشتر بوداما اکنون شیوع این پدیده در طیف بومی و غیر بومی برابر شده بنابراین دیگر نمی توانیم این پدیده را با مهاجرت مرتبط بدانیم. به گفته رسول زاده گر چه این پدیده قبلا در افراد با تحصیلات کمتر از دیپلم دیده می شد اما اکنون در افراد تحصیل کرده هم دیده می شود. حسین علی زاهدی پور کارشناس ارشد جامعه شناسی و عضو دیگر این کار گروه گفت: 11 درصد روسپیان شهر تهران با اطلاع همسرانشان دست به روسپیگری میزنند. رسول روشن استاد دانشگاه شاهد و کارشناس خانواده عضو این گروه کار اعلام کرد: تحقیقات نشان داده است که بعضی از افراد به خاطر انتقام جوئی و تنفر از خانواده و جامعه وارد این حیطه می شوند.( سرمایه 12/4/87)

13 ـ در آخرین تحقیق دفتر امور اجتماعی وزارت کشور در زمینه فرار دختران، بیشترین آمارها مربوط به شهرهای تهران، قم و سمنان بوده است. سهیلا صادقی استاد دانشگاه تهران و از اعضای گروه کار درباره آمار دختران فراری می گوید: تنها آمار فرار دختران موجود است اما آماری از پسران فراری نداریم. در ایلام دختر فراری نداریم اما در عوض میزان خودکشی دختران بالاست. نامبرده گفت: برخورد با دختران فراری یا بی اعتنائی است یا شماتت و سرزنش. اگر هم این دختر به پلیس مراجعه کرده و بگوید که مورد تجاوز قرار گرفته، این پاسخ را خواهد شنید که خودت خواستی. سهیلا صادقی اعلام کرد: تحقیقات نشان می دهد در 70 درصد موارد خانواده نابسامان منشا فرار دختران از خانه بوده است. گاه فرار از خانه برای رهائی از یک آسیب جنسی است و ممکن است دختر در معرض تعرض پدر، برادر، عمو یا دائی قرار گرفته باشد. (سرمایه 15/4/87)

14 ـ فرخنده عزیزی 33 ساله مادر 2 کودک خردسال به علت فقر مالی در سقز با خوردن دارو اقدام به خودکشی کرد. نامبرده چندی پیش نیز در تلاش برای خودکشی دست به خودسوزی زده بود که با تلاش پزشکان نجات یافت. وی در آخرین گفته های خود از عدم مساعدت مسئولین مربوطه نسبت به رفع حداقل نیازهای خود سخن گفته بود. (فعالان حقوق بشر در ایران 18/4/87)

15 ـ در پی اجرای طرح امنیت اجتماعی در اماکن خصوصی و سرکشی سرزده مامورین اداره اماکن به کلاسهای درسی آموزشگاه های علمی و آزاد در تهران، 21 آموزشگاه زبان و کنکور به اتهام بد حجابی و عدم رعایت شئونات اسلامی توسط نیروهای انتظامی پلمب شدند. (اعتماد 19/4/87)

16 ـ حجت الاسلام سید احمد علم المهدی امام جمعه مشهد گفت: بی حجابی تنها گناه و فعل حرام نیست. امروز یک جنایت وحشتناک است. بی حجاب یک جاسوس مزدور بی جیره مواجبی است که روز و شب برای آمریکا جاسوسی می کند، بدون اینکه حقوقی بگیرد. نامبرده خطاب به متولیان فرهنگی و نیروهای امنیتی گفت: بی حجابی مسئله کوچکی نیست که از کنار آن بگذریم. تمام مردم به عنوان مسلمان باید با آن برخورد کنند. بی حجابی با آن قیافه ناهنجارش از یک ماده منفجره و بمب خطرناکتر است. (ایسنا 22/4/87)

17 ـ سید رضی حدائق معاون سیاسی و امنیتی استانداری فارس اعلام کرد: اینطور نشود که به محض تعطیلی مدرسه ما شاهد لباس تنگ و کوتاه باشیم، به ویژه حجم بدن خانمها نباید در لباس ها مشخص باشد. متاسفانه برخی از خانمها عادت کرده اند که نگران حضور نامحرم نباشند. (ایسنا 22/4/87)

18 ـ مرکز اجرائی امر به معروف و نهی از منکر سپاه پاسداران شیراز بدستور قوه قضائیه با حمله به یک جشن در منطقه "قلات" شیراز، 70 دختر و پسر شرکت کننده در جشن را به اتهام شرکت در مجلس لهو و لعب دستگیر کردند. پرونده این افراد در دادسرای عمومی و انقلاب شیراز در حال رسیدگی است. (کیهان 27/4/87)

19 ـ زیبا فرج پور 17 ساله اهل روستای نردان بانه در زمان آبیاری باغچه منزل بر اثر انفجار مین کشته شد. لازم به یادآوری است که دولت ایران به معاهده ممنوعیت استفاده از مین های ضد نفر نپیوسته است.
(فعالان حقوق بشر در ایران 29/4/87)

20 ـ صالحی مدیر کل بهزیستی استان مرکزی اعلام کرد: آمار معتادان دختر در استان مرکزی رو به افزایش است. و آمارهایی در این زمینه وجود دارد که به دلیل متشنج کردن جامعه ارائه نمی شود.
(جمهوری اسلامی 2/5/87)

21 ـ ناصر نجاران رئیس پلیس امنیت اخلاقی خراسان رضوی گفت: بدحجابی جرم است و به همین دلیل از طرح مبارزه با آن عقب نشینی نمی کنیم و این طرح تعطیل هم نخواهد شد و آن را با قدرت ادامه خواهیم داد. وی در مورد طرح مبارزه با خودروهای مزاحم گفت: با خودروهای سواری که حیوان حمل می کنند از جمله سگ و میمون یا گربه برخورد خواهد شد. ( امیر کبیر 2/5/87)

22 ـ اصغر اميرنيا، مديرعامل بنياد رودكی گفت : خانم‌هاي مانتويي كه به عنوان ميهمان يا هر عنوان ديگری، بليط‌های رديف اول را در دست داشته باشند، اجازه نشستن در سه رديف اول را ندارند و به رديف‌هاي آخر تالار راهنمايي مي‌شوند. بر اين اساس همه خانم‌هايی كه قصد نشستن در صندلي‌های رديف اول تا سوم را دارند، بايد چادر به سر داشته باشند. اميرنيا از بازرسان وزارت ارشاد بود كه در دولت نهم از سوي صفار هرندي به عنوان مديركل اداره ارشاد استان تهران منصوب شد. وی فروردين ماه امسال با حكم صفار هرندی به عنوان مديرعامل بنياد رودكی منصوب شد. بنياد رودكي داراي سه مجموعه فرهنگي شامل تالار وحدت، تالار فردوسی و مجموعه فرهنگی انقلاب اسلامی (زيرزمين برج آزادی) است.( دسترنج 5/5/87)

23 ـ دوچرخه سواری زنان در پارک خانواده واقع در منطقه جهانشهر کرج به بهانه حفظ شئونات اسلامی به حکم سازمان پارک های کرج ممنوع اعلام شد . ( دسترنج 19/5/87)

24 ـ حجت اسلام احمد علم الهدی امام جمعه مشهد در خطبه های نماز جمعه این شهر که با افتتاح المپیک پکن همزمان شده بود، به ‌شدت از پرچمداری كاروان ایران توسط یک زن انتقاد كرد. علم‌الهدی گفت: در رقابت‌های المپیك در چین تیم ورزشی ما وقتی می‌خواهد حركتی بین‌المللی انجام دهد، نباید پرچمدار آنان خانم ورزشكار باشد، چرا كه این موضوع جنگ با ارزش‌ها و آماده ‌سازی مردم برای فرج امام زمان است. آیا می‌فهمید چه می‌كنید؟ این كه در حركتی بین‌المللی زن را جلودار می‌كنید، به غیر از سرپیچی از فرمایشات معصومان است؟ (میزان نیوز 19/5/87)

25 ـ معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی استان مازندران اعلام کرد: به حکم قوه قضائیه 9 دختر و 18 پسر به اتهام شرکت در جشن ، رقص و پایکوبی توسط مامورین انتظامی اخلاقی شهرستان نوشهر بازداشت شدند. همچنین فضل الله وکیلی راد دادستان عمومی و انقلاب بابل اعلام کرد : 6 زن و 11 مرد به اتهام فساد توسط ماموران مرکز اجرایی امر به معروف و نهی از منکر در یکی از روستاهای بابل دستگیر شدند.
(جمهوری اسلامی 21/5/87)

26 ـ ماموران پلیس امنیت اجتماعی دو دختر جوان را به دلیل رعایت نکردن مصادیق حجاب بازداشت کردند. یک پلیس زن و چهار پلیس مرد، یکی از دختران را که مقاومت می کرد بشدت مورد ضرب و شتم قرار دادند و بارها سرش را به جداره بالای خودرو کوبیدند. نیروی انتظامی همچنان موبایل دو پسر جوان را که از حادثه فیلمبرداری کرده بودند را گرفت. (کانون زنان ایرانی 3/6/87)

27 ـ سردار محمود بت شکن رئیس پلیس فرودگاههای کشور اعلام کرد: در راستای اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و برخورد با هرگونه پوشش بد ، پلیس از سفر 128 نفر بدلیل بدحجابی جلوگیری کرده، به 171151 نفر تذکر داده و از 6799 نفر تعهد کتبی گرفته است. ( ایسنا 10/6/87)

28 ـ دکتر فقیه رئیس سازمان بهزیستی کشور در قم اعلام کرد: طی سال گذشته 8 میلیون پرونده در قوه قضائیه به ثبت رسیده و انکار آسیب ها نادرست است . وی گفت 80درصد زنان خیابانی که در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند بین 15 تا 24 ساله می باشند .( امیرکبیر 13/6/87)

29 ـ بدستور اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان خانمهای مراجعه کننده و کارمندان این اداره حق پوشیدن لباس با رنگهای تند و زننده مانند قرمز، زرد و سفید را ندارند. (آفتاب 13/6/87)

30 ـ بدستور مدیر کل راه و ترابری استان کرمان و معاونت راه سازی این اداره کل ورود ارباب رجوع زن به این اداره ممنوع شد. نگهبانان این اداره طبق دستور از ورود زنان که عمدتا نمایندگان شرکتهای پیمانکاری و مهندسین مشاور طرف قرارداد اداره کل راه و ترابری استان کرمان هستند به ساختمان معاونت راه سازی جلوگیری کردند. (تغییر برای برابری 17/6/87)

31 ـ یک زن کارگر 30 ساله بنام صبا در کارگاه گل سازی در تبریز بر اثر آتش سوزی کشته شد. نبود شرایط ایمنی لازم در محیط کار از یک سو و وجود مواد احتراق زا در کارگاه که در زیر زمینی قرار داشت، موجب گسترش سریع شعله های آتش شد.(شهرزاد نیوز 18/9/87)



"فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و امریکای شمالی"

ihrnena@gmail.com 16/12/1387 برابر با 06/03/2009

انجمن فعالان حقوق بشر در ايران ـ کانادا: FaalanHRC@yahoo.ca
siterahaei@yahoo.com:انجمن مدافعین حقوق بشرو دمکراسی در ایران – فرانسه
اتحادیه برای دمکراسی در ايران ـ ايتاليا: updi@libero.it
اتحاد برای دفاع ازحقوق بشر در ایران – واشنگتن – آمریکا: adhri1@yahoo.com
info@bashariyat.de کانون دفاع از حقوق بشر در ایران – آلمان:
shafaei@azadegy.de شبکه فعالان حقوق بشر ایرانی در آلمان:
HRIRNL@gmail.com: کانون دفاع ازدمکراسی در ایران– هلند
info@komitedefa.org: کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – سوئد
defendhriran_ca@yahoo.com:کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – کالیفرنیا – آمریکا
komitenoran@yahoo.noکمیته نوران(کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران – نروژ):
yebarak@yahoo.ca: سازمان ایرانیان غرب کانادا – ونکور – کانادا
kupg_iran@yahoo.de: کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلین
mnrecht@hotmail.comفعالین ایرانی حقوق بشر- سوئیس:
فعالان دفاع از حقوق بشر: Irantestimonyinfo@irantestimony.com