۱۳۸۸ فروردین ۱۳, پنجشنبه

شيخ خلف العليان رئيس شوراي گفتگوي ملي عراق بر حقوق ساكنان اشرف تأكيد كرد

[همبستگی ملی، 13 فروردین 1388]
شيخ خلف العليان رئيس شوراي گفتگوي ملي عراق در مصاحبه با تلويزيون بابليه عراق (11فرودين88) ضمن تأكيد بر حقوق ساكنان اشرف گفت: سازمان مجاهدين مي‌تواند عامل توازن و تعادل باشد و اگر دولت عراق خواهان منافع عالي ملي عراق باشد، اين سازمان مي‌تواند سلاح موثري در دست دولت عراق باشد.
سند اصلاح سياسي مي‌گويد تصميمات استراتژيكي در رابطه با اوضاع عمومي‌عراق بدون مشورت با تمام جريانات سياسي نبايد اتخاذ شود و موضوع مجاهدين خلق از موضوعات مهم و استراتژيكي مي‌باشد و نبايد هيچ تصميم تك روانه‌يي از سوي هيچ طرفي در دولت در رابطه با اين سازمان اتخاذ گردد.
مجري: يكي از موضوعات حساس و يا موضوعات مورد اختلاف كه بحث برانگيز است موضوع سازمان مجاهدين خلق است كه سالها است در عراق حضور دارند و لذا تعارض موجود بين دولت عراق و سازمان مجاهدين ناشي از گفتگو بين دو دولت عراق و ايران است. چه وقت سياستمداران عراقي كه شما هم يكي از آنها هستيد البته با عذر از شما منظورم برخي از سياستمداران عراقي است كه به وابستگي به ايران متهم مي‌شوند، اين سياستمداران چه وقت مي‌توانند از اين وفاداري و وابستگي به ايران خلاص شوند؟
شيخ خلف العليان: در واقع ما حول موضوع مجاهدين خلق بسيار صحبت كرده‌ايم. مجاهدين خلق بيش از 20 سال است كه مهمان مردم عراق هستند. اين سازمان يك سازمان صلحجو و دوست است و طي تمام دوراني كه بر عراق گذشته نشنيده و يا نديده‌ايم كه اين سازمان به مردم عراق بدي كرده باشد، به علاوه اين كه اين سازمان مهمان عراق است و اين جزو عادات مردم عراق است كه مهمان را دوست دارند و به آن بدي نمي‌كنند. يك منافع عالي ملي عراقي وجود دارد و اين سازمان مي‌تواند عامل توازن و تعادل باشد و اين سازمان مي‌تواند سلاح موثري در دست دولت عراق باشد اگر دولت عراق خواهان منافع عالي ملي عراق باشد، و اين سازمان مي‌تواند عامل بزرگي براي تأثيرگذاري باشد. ما با ايران مسائل حساسي داريم و اين سازمان مي‌تواند عامل فشار بر ايران باشد و چرا مي‌خواهيم اين سلاح مؤثر را بدون هيچ ما با ازاء به ايران تحويل دهيم؟ و اين منطقي نيست. ما بايد به اين سازمان پايبند باشيم و از حقوق آنها حمايت كنيم به ويژه اين كه اين سازمان بر اساس كنوانسيون چهارم ژنو تحت حفاظت بين المللي مي‌باشد و الان نيز در بيشتر كشورهاي جهان از ليست تروريستي خارج شده است. اين سازمان بدون سلاح است و مهمان عراق است. ما بايد از همه جنبه‌ها از اين سازمان حفاظت كنيم و از حقوق آنها دفاع كنيم. در اين رابطه توافقات سياسي هم وجود دارد. سند اصلاح سياسي مي‌گويد تصميمات استراتژيكي در رابطه با اوضاع عمومي عراق نبايد بدون مشورت با تمام جريانات سياسي اتخاذ شود و موضوع مجاهدين خلق از موضوعات مهم و استراتژيكي مي‌باشد و نبايد هيچ تصميم تك روانه‌يي از سوي هيچ طرفي در دولت در رابطه با اين سازمان اتخاذ گردد الا با مشورت و گرفتن نظر تمام جريانات سياسي تا اين كه به يك نظر درست در اين رابطه رسيد كه نه فقط در جهت منافع مجاهدين خلق باشد، بلكه در جهت منافع عالي ملي عراق نيز باشد...
من از رهبران عرب مي‌خواهم كه تصميمات مهمي به ويژه در رابطه با موضوع عراق اتخاذ كنند و عراق را فراموش نكنند، آن طور كه براي اين اجلاس مقرر شده بود چرا كه عراق حلقه‌يي است كه بيشترين اهميت را در اين اجلاس بايد داشته باشد. ما از دولت عراق مي‌خواهيم كه زياد دور نشود، به ويژه در رابطه با نيروهاي بيداري. الان ما از اين بابت بسيار نگران هستيم. دولت پرونده حفاظت از مجاهدين خلق را تحويل گرفت ولي الان مي‌خواهد اين سازمان را ريشه كن كند و آن را از عراق اخراج كند، دولت پرونده نيروهاي بيداري را از نيروهاي آمريكايي تحويل گرفت و الان اولين حمله خود را روز قبل به نيروهاي بيداري در حي الفضل انجام داد و من معتقدم كه اين موضوع بسيار خطرناك است و ما از اين بابت نگران هستيم و از آقاي نوري المالكي مي‌خواهيم كه به اين موضوع با اهميت تمام نگاه كند و نگذارد كه اوضاع بيش از اين وخيم و بدتر شود و به وضعيت دو سال قبل برگردد».