[بی بی سی 6 دی 1387]
محمد منظرپور
حملات هوایی ارتش اسرائیل به نوار غزه ادامه یافته و در دقایق نزدیک به نیمه شب روز شنبه ۲۷ دسامبر، دو نقطه دیگر در شرق شهر غزه هدف حمله هوایی قرار گرفته است که در اثر آن حداقل دو فلسطینی دیگر کشته شده اند.
به این ترتیب آمار کشته شدگان حملات روز شنبه، تا نیمه شب به حدود ۲۳۰ تن رسید که بالاترین آمار کشتار فلسطینیان از زمان جنگ ۱۹۶۷ تا به امروز محسوب می شود.
به گفته معاویه حسنین، رئیس اورژانس غزه و وزیر بهداشت دولت حماس، دویست تن از مجروحان در وضعیت بحرانی به سر می برند. این در حالی است که علی رغم وعده صبح امروز دولت مصر، نیروهای مرزبانی مصر تا نیمه شب شنبه از گشودن گذرگاه رفح برای انتقال مجروحان خودداری کرده اند.
اسماعیل هنیه، رهبر جنبش حماس در غزه، در نخستین واکنش خود به حملات امروز اسرائیل، بار دیگر از مصر خواست تا گذرگاه رفح را بگشاید. او همچنین از رهبران کشورهای عرب خواست تا با شکستن محاصره نوار غزه، به یاری مردم این منطقه بشتابند.
بیشتر حملات هوایی اسرائیل در شب یکشنبه بر روی منطقه زیتون در غزه متمرکز بوده و طی دقایق منتهی به نیمه شب، این منطقه به دفعات هدف بمباران هواپیماهای اسرائیلی قرار گرفته است. به گزارش منابع محلی، در حمله به یک مقر پلیس و یک کارگاه در این منطقه، حداقل سه شبهه نظامی و دو غیر نظامی کشته شده اند.
جنبش حماس و تشکل های متحد با آن در نوار غزه در واکنش به این حملات از صبح امروز تا کنون بیش از ۵۰ راکت به شهرک های اسرائیلی مجاور نوار غزه شلیک کرده اند که در این حملات، یک غیر نظامی اسرائیلی کشته شده است.
یکی از این راکت ها برای نخستین بار به منطقه حساس صنعتی کریات گَت در بیست کیلومتر مرز غزه اصابت کرده که کارخانه صنایع رایانه ای اینتل در آن واقع شده است.
در حالی که به گفته خبرنگار بی بی سی در غزه، صدای هلیکوپترهای اسرائیلی در آسمان به گوش می رسد، شمار زیادی از قربانیان حملات روز شنبه توسط بستگانشان از بیمارستان مرکزی شفا تحول گرفته شده و در مساجد و گورستان های نوار غزه دفن شده اند. اما اجسادی که هنوز هویتشان روشن نیست کماکان در بیمارستان شفا نگهداری می شوند.
انعکاس خبرهای بمباران امروز، به تظاهرات اعتراضی در داخل و خارج اراضی فلسطینی منجر شده است. در روز شنبه در شهر الخلیل در کرانه باختری رود اردن، بین فلسطینیان معترض و ارتش اسرائیل برخوردهایی رخ داد و تنش های مشابهی هم در رام الله به وقوع پیوست.
در مصر و اردن نیز که هر دو از متحدان منطقه ای اسرائیل تلقی می شوند، تظاهراتی در حمایت از مردم غزه برگذار شد و تظاهرات کنندگان خواستار قطع رابطه کشورهای عرب با اسرائیل و کمک رسانی به مردم غزه شدند.