[همبستگی ملی 5 دی 1387]
صليب سرخ: آمريكا و عراق مسئول جان مجاهدين هستند
صليب سرخ بين المللي اعلام كرد:«آمريکا و عراق مسئول جان مجاهدين هستند». سخنگوي صليب سرخ بين المللي به راديو فردا گفت:
«به تمام مقامهاي مسئول اين پرونده، دولتهاي آمريکا و عراق، اين نکته را متذکر شده ايم
که آنها مسئول حفظ جان مجاهدين هستند». خانم «دوروسي كريميت ساس» سخنگوي کميته بين المللي صليب سرخ در گفتگو با راديو فردا اعلام كرد، صليب سرخ در سه ماه گذشته سه بار از اشرف بازديد نموده و با ساكنان آن گفتگو كرده است. صليب سرخ هم چنين نگرانيهاي آنها را در مورد انتقال حفاظتشان به مقامهاي ذيربط منتقل كرده است.
سخنگوي صليب سرخ در باره خطرات احتمالي که ممکن است جان ساكنان اشرف را تهديد کند، خاطرنشان كرد : کميته بين المللي صليب سرخ پيگير وضعيت آنها است و به لحاظ حقوقي به تمام مقامهاي مسئول اين پرونده در دولتهاي آمريکا و عراق، اين نکته را متذکر شده است آنها مسئول حفظ جان اين افراد هستند و بايد براي اين مسأله راه حلي مطابق قانون بين المللي پيدا کنند. اين کاريست که ما تاكنون انجام داده ايم و آن چه از اين پس به آن توجه داريم اين است که مقامات ذيربط مسئوليت حفاظتي از جان ساكنان اشرف را به انجام برسانند
خانم كريميت ساس، اضافه كرد: اصل حقوقي مورد اشاره ما در بحث با مقامهاي عراقي نيز اصل نان رفولمان بوده است كه در قانون بين المللي بر اساس آن هيچ دولتي حق ندارد چنانچه بيم آزار و بدرفتاري در کشورشان وجود دارد، افراد را اخراج، مجبور به بازگشت و يا طرد کند. از اين رو ما هم چنان وضعيت ساكنان اشرف را زير نظر داريم.
سخنگوي صليب سرخ تصريح كرد در قرارگاه اشرف هركسي كه بخواهد مي تواند با کميته بين المللي صليب سرخ تماس داشته باشد. هرکس بخواهد مي تواند با ما به طور خصوصي بدون حضور ديگران ملاقات داشته باشد و خواسته خود را با ما در ميان بگذارد. کساني هم که مايل بودند به ايران بازگردند، به طور خصوصي با نمايندگان صليب سرخ به طور كاملاً آزاد و مستقل صحبت کرده اند تا ما مطمئن شويم که مطابق خواست خود مي خواهند قرارگاه را ترک کنند و هر جا که مي خواهند بروند. اين براي صليب سرخ مهم است که مطمئن شود فرد، بدون فشار و اجبار از هر ناحيه يي، مقصد خود را تعيين مي کند.
خوان پدرو شرر نماينده صليب سرخ اعلام كرد: بهبود وضعيت امنيتي به هيأت صليب سرخ اجازه داد تا بين ماههاي اوت و اكتبر سه بار و هر بار به مدت چند روز به اشرف بروند. نماينده صليب سرخ افزود: اين به ما كمك كرد كه شرايط و وضعيت آنجا را به طور دست اول لمس كنيم و گفتگو هاي خصوصي با ساكنان اشرف داشه باشيم. به دليل محدويتها و مشكلات امنيتي در كشور عراق چنين ديدارهايي از سال 2003 به بعد براي ما امكانپذير نبود. مسئوليت اصلي حفاظت از شهروندان اشرف در اين وضعيت بر عهده دولتهاي آمريكا و عراق است كه بايد راه حل مناسبي بر طبق قانون بين المللي و مقررات مربوطه در قانون داخلي پيدا كنند. نگراني اصلي ما اين است كه مطمئن شويم مقامات مربوطه به التزامات خود عمل مي كنند. بهويژه، آنها هميشه بايد از جان، سلامت جسمي و روحي، و حيثيت ساكنان اشرف حفاظت كنند.
صليب اين موضوع را با مسئولين مربوطه مطرح نموده است تا آنها را نسبت به وضعيت و مسئوليتهايشان در قبال ساكنان اشرف آگاه نمايد. صليب هم چنين نگرانيهاي مربوط به سلامتي فيزيكي ساكنان اشرف را در صورتي كه مسئوليت حفاظت و امنيت آنها از يك اتوريته به اتوريته ديگر منتقل شود، به مقامات منتقل كرده است. هم چنين به مقامات آمريكايي و عراقي التزاماتشان در مورد احترام گذاشتن به اصل نان رفولمان يادآوري شده است. ما اين را روشن ساخته ايم كه ساكنان اشرف نبايد با نقض اين اصل اخراج، تبعيد و يا بازگردانده شوند. صليب سرخ تضيمنهاي داده شده توسط دولتهاي آمريكا و عراق را مورد توجه قرار داده است كه درچهارچوب قانون عراق، با ساكنان اشرف طبق قانون انساندوستانه بين المللي و به طور خاص اصل نان رفولمان رفتار خواهد شد. علاوه بر اين صليب سرخ جهاني به منظور ايجاد فضايي كه منجر به تداوم احترام به حقوق افراد گردد، به دلايل صرفاً انساني مسئولين آمريكايي و عراقي را تشويق كرده است تا نسبت به مقاصدشان در مورد ساكنان اشرف شفاف باشند.
=========
به قرار اطلاع نمايندگان كميته بين المللي صليب سرخ در بازديدهاي مكرر از قرارگاه اشرف با خانواده هايي كه از ايران براي ديدار فرزندانشان آمده بودند به طور خصوصي ديدار و گفتگو كردند و با شواهد و جزئيات در جريان فشارهاي ضد انساني رژيم آخوندي بر روي خانواده هاي مجاهدين در داخل ايران قرار گرفتند. تاكنون خانواده هاي 87 تن از مجاهدان اشرف كه براي ديدار فرزندان و منسوبينشان به اشرف آمده بودند، در بازگشت به ايران دستگير و مورد شكنجه و آزار قرار گرفته و هم چنين با قطع حقوق و اخراج از كار مواجه شده اند. رژيم پليد آخوندي خانواده هايي را كه مستقلاً براي ديدار اقوام و فرزندانشان اقدام مي كنند مورد انواع و اقسام فشارها و تهديدات قرار مي دهد تا آنها را وادار كند در سفرهاي سازمان داده شده از سوي اطلاعات آخوندها و نيروي تروريستي قدس به عراق شركت نمايند و در آنجا مدعي سازمان مجاهدين شوند.
هيأت صليب سرخ جهاني هم چنين در بازديدهاي اشرف با 51 تن از مجاهداني كه رژيم ادعا كرده بود سر به نيست شده يا به زور در قرارگاه اشرف نگه داشته شده اند ديدار و گفتگو كرده است. رژيم و مزدورانش در يك طرح ابلهانه، با نامه نگاريهاي مجعول از سوي خانواده ها در ايران خطاب به وزير خارجه و وزير حقوق بشر عراق ادعا كرده بودند كه اين افراد ناپديد شده يا به زور در اشرف نگه داشته مي شوند. رژيم سال گذشته در يك ترفند مسخره ديگر ادعا كرده بود كه مجاهدين 11 تن از اعضا خود را در شمال بغداد كشته و اجساد آنها را سوزانده اند.
به قرار اطلاع سازمان مجاهدين خلق ايران از صليب سرخ بين المللي خواسته است در صورت امكان ترتيبات انتقال بيماران حاد و موارد مبرمي را كه امكان معالجه آنها در قرارگاه اشرف وجود ندارد فراهم كند. شماري از اين بيماران تاكنون نداشتن امكان تردد و مراجعه به بيمارستانهاي دولتي و عمومي و هم چنين بخاطر عدم دسترسي به معالجات ضروري و به خاطر محاصره دارويي و غذايي و قطع سوخت و آب قرارگاه، در اشرف درگذشته اند. به رغم همه مراجعات رسمي و خانوادگي، هيچ ارگان بين المللي تا كنون حتي يك بيمار را هم طي 6 سال گذشته از اشرف به خارج منتقل نكرده است. دولت عراق نيز از 5 سال پيش تاكنون حتي تردد يك بيمار از اشرف به بغداد را قبول نكرده است. در اين سالها جراحي بيماران اشرف نيز با خودكفايي پزشكي توسط طبيبان مجاهد و اطباء شريف عراقي صرفاً با استفاده از برق ژنراتور صورت گرفته است