۱۳۸۷ دی ۱۰, سه‌شنبه

حمله تظاهر کنندگان به باغ سفارت بریتانیا در تهران

[رادیو فردا 10 دی 1387]

تظاهرکنندگان ايرانی در اعتراض به حمله اسرائيل به غزه روز سه شنبه به باغ سفارت بريتانيا در تهران حمله کرده و «پرچم فلسطين را در آنجا به اهتزاز در آوردند.»
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، تظاهرات کنندگانی که «دانشجويان و مردم» خوانده شده اند، در اعتراض به سياست دولت بريتانيا در حمایت از اسرائیل و در قبال حملات اخير به غزه، «سه شنبه شب وارد باغ قلهک که در تصرف سفارت انگليس قرار دارد، شدند و پرچم فلسطين را در آنجا به اهتزاز درآوردند.»
اين در حالی است که خبرگزاری فارس گزارش داده است، پليس برای جلوگيری از ورود افراد به اين باغ شليک هوايی کرده است.
اين خبرگزاری تظاهرات کنندگان را «دانشجويان متحصن» در مقابل دفتر حافظ منافع مصر در تهران معرفی کرده است.
طبق این گزارش، دانشجويان متحصن در مقابل دفتر حافظ منافع مصر در تهران، با حرکت به سمت باغ سفارت بريتانيا در قلهک، نيروی انتظامی را غافلگير کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس: نيروی انتظامی به شدت با دانشجويان درگير شده و چند دانشجو در اين حادثه مصدوم شده‌اند
همزمان با این تحولات، دانشجويان بسيجی که در مقابل دفتر حافظ منافع مصر در تهران تجمع کرده اند خواستار تعطيلی اين دفتر و اخراج مسئول آن شده اند.
اين دانشجويان بسيجی اعلام کرده اند به تجمع خود تا دست يافتن به اين خواسته ادامه خواهند داد.
باغ قلهک که در شمال خیابان شریعتی تهران واقع شده است و بیست هکتار وسعت دارد و ناصرالدين شاه قاجار، پادشاه ايران در قرن نوزدهم این باغ را برای اقامت سفير بريتانيا به وی واگذار کرده بود.
بخشی از این باغ هم اکنون در اختیار دفتر شورای فرهنگی بريتانيا (British Council) است و بخش دیگر این باغ نیز اقامتگاه کارکنان سفارت بريتانيا در تهران است.
«مصر مرز غزه را باز کند»
در همین حال، محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، از دولت مصر خواست تا گذرگاه رفح در مرز با غزه را باز کند.
آقای احمدی نژاد در پيامی عمليات نظامی اسرائيل در غزه را محکوم کرده و از اتحاديه عرب و دولت های عربی و اسلامی به ويژه مصر خواسته است تا از مردم غزه حمايت کنند و نشان دهند که با اسرائيل « پيوستگی و هماهنگی ندارند.»
رييس جمهوری ايران همچنين تصريح کرده است: «اگر اتحاديه عرب امروز به کار نيايد پس به چه کاری خواهد آمد.»
همزمان با اظهارات محمود احمدی نژاد درباره حوادث غزه، محمود احمدی، نماينده شازند در مجلس، نيز از ثبت نام ۲۳۱ نماينده مجلس ايران برای اعزام به غزه خبر داده است.
در همین زمینه:
اسرائیل پیشنهاد هرگونه آتش‌بس را رد کرد

به گفته آقای احمدی، فهرست اسامی اين نمايندگان «در اختيار مسوولان لبنانی قرار می‌ گيرد تا در صورتی که زمينه برای اعزام گروه‌های داوطلب به غزه فراهم شد، نسبت به اعزام آنان اقدام شود.»
اين نماينده مجلس می گويد: «لبنان يک کشتی برای اعزام نمايندگان پارلمان‌های کشورهای اسلامی به غزه و يک کشتی برای اعزام نمايندگان رسانه های خبری سراسر جهان تدارک ديده است.»
روز چهارم حملات به غزه
همزمان با بمباران غزه توسط اسرائيل و حملات راکتی حماس به مناطقی از خاک اسرائيل، کشورهای خارجی از دو طرف خواسته اند تا آتش بس را بپذيرند.
در همين زمينه، يک ديپلمات بلندپايه اروپايی گفته است: اتحاديه اروپايی درباره موضوع کمک رسانی به غزه از طريق زمين، هوا و دريا گفت و گو کرده اند، اما اين اقدام مستلزم آن است که اسرائيل و حماس درگيری ها را متوقف کنند.
از سوی ديگر يک مقام اسرائيلی می گويد : برنار کوشنر، وزير امور خارجه فرانسه، در گفت وگوی تلفنی با اهود باراک، وزير دفاع اسرائيل، پيشنهاد آتش بس ۴۸ ساعته برای کمک رسانی را مطرح کرده است.
مارک رگف، سخنگوی اهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل نیز گفت: ما همکاری نزديکی با جامعه بين المللی برای کمک رسانی انجام خواهيم داد.
ولی با اين حال وی افزود:«همزمان، اين مهم است تا فشار بر حماس را ادامه دهيم و مجال ندهيم که خود را بازسازی و از نوسازماندهی کند.»
این در حالی است که مشير مصری، يک مقام حماس روز سه شنبه گفته بود: ما عاجزانه برقراری آرامش را درخواست نمی کنيم و ديگر جايی برای صحبت درباره آرامش با هدف ادامه تهاجم و محاصره وجود ندارد.
با این حال، یک مقام اسرائیلی تاکید کرد: هرگونه آتش بسی برای این که معتبر باشد، می بایست تضمین کند که چگونه حماس را وادار به تبعیت خواهد کرد.
·منابع بیمارستانی در غزه می گویند: از آغاز حملات هوایی اسرائيل به غزه تاکنون دست کم ۳۸۳ نفر جان خود را از دست داده و بيش از ۸۰۰ نفر زخمی شده اند. دست کم ۶۲ تن از کشته شدگان غیر نظامی اند
روز سه شنبه در حالی که باران می باريد، نيروهای اسرائيلی مناطقی در غزه را برای چهارمين روز متوالی بمباران کردند که ۱۲ کشته بر جای گذاشته است.
دو خواهر چهار و يازده ساله در بين قربانيان حملات روز سه شنبه قرار دارند.
در همين حال نيروهای حماس مناطق کريات ملاچی و راحت، در عمق ۳۰ کيلومتری اسرائيل را هدف راکت های خود قرار دادند. تا کنون گزارشی در مورد تلفات اين حملات ارائه نشده است.
از سوی ديگر اهود اولمرت می گويد عمليات اسرائيل در غزه « نخستين گام» از يک عمليات چند مرحله ای است.
گفت وگوی بوش و محمود عباس
گوردون جاندرو، سخنگوی کاخ سفيد، روز سه شنبه گفت: جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا و محمود عباس، رييس تشکيلات خود گردان فلسطينی درباره عمليات اسرائيل در غزه گفت و گو کرده اند.
به گفته آقای جاندرو، جرج بوش در تماسی تلفنی با حسنی مبارک، رييس جمهوری مصر، از وی برای کمک به توقف خشونت قدردانی کرده است.
منابع بیمارستانی در غزه می گویند: از آغاز حملات هوایی اسرائيل به غزه تاکنون دست کم ۳۸۳ نفر جان خود را از دست داده و بيش از ۸۰۰ نفر زخمی شده اند. دست کم ۶۲ تن از کشته شدگان غیر نظامی اند.
اسراييل هدف خود از حمله عليه غزه را متوقف کردن راکت پرانی شبه نظاميان غزه می داند و می گويد حملات شبه نظاميان تهديدی برای امنيت شهروندان این کشور محسوب مي شود.